Ştiri Unirea Alba-Iulia
10-29-2009, 09:08 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Vitinha faţă în faţă cu "legiunea" portugheză a CFR-ului
Portughezul Vitor Tiago de Freitas Fernandes "Vitinha" a fost împrumutat în acest sezon de la CFR Cluj la FC Unirea Alba Iulia, semn că meciul de duminică, ora 14.00, în direct pe GSP TV, este unul deosebit pentru jucătorul de bandă stângă al "alb-negrilor" din Cetatea Marii Uniri. Lusitanul născut la Guimaraes, a evoluat la gruparea locală Vitoria Guimaraes 8 ani, a fost coleg de echipă cu Leao (la echipa naţională de tineret), în vreme ce cu actualul tehnician al clujenilor, Antonio Conceiçao, a lucrat timp de 3 ani la Associao Futbol din Portugalia (un fel de echipă a regiunii).
De altfel Vitinha a explicat motivul pentru care în vară a ales Alba Iulia în detrimentul CFR-ului din Gruia. "Am discutat cu Toni (n.a. Conceiçao) şi i-am transmis că cel mai bine pentru mine ar fi să plec undeva să joc deoarece sunt tânăr şi nu avea rost să stau pe bancă din moment ce la CFR sunt alţi trei fotbalişti foarte valoroşi care pot juca pe acelaşi post cu mine şi aici mă refer la Tony, Panin sau Edimar. Toni mi-a mulţumit că am discutat prima oară cu el despre acest aspect şi aşa am ajuns la Alba Iulia", spune fotbalistul care are tatutate pe braţul stâng iniţialele membrilor familiei sale D, T, J (n.a. Davide-tatăl, Teresa-mama respectiv Jose-fratele mai mic în vârstă de 17 ani). Altfel, portughezul Unirii, care a bifat în actualul campionat doar 45 de minute cu Poli Iaşi respectiv alte 90 cu Ceahlăul Piatra Neamţ poate evolua în meciul cu gruparea de la care a fost împrumutat. Prieteni buni în "Gruia" Firesc, "Vitinha" este foarte bun amic cu portughezii feroviarilor, conaţionalii săi Tony, Dani, Cadu, Nuno Claro, Leao, antrenorul Conceiçao şi brazilienii Nei, Didi şi Alcantara, vorbitori ai limbii portugheze. "De fiecare dată când merg la Cluj ne întâlnim şi povestim, suntem prieteni şi discutăm de multe ori telefonic. De abia aştept să-i revăd în teren", a afirmat fotbalistul ce a bifat 2 jocuri oficiale pentru gruparea clujeană (în 2007), aflat în faţa unei premiere, adversar al echipei cu care mai are contract până în 2011 (sezonul precedent, cu SC Otopeni n-a avut drept de joc). "Nu sunt supărat că am plecat de la Cluj, aş fi vrut să rămân pentru băieţi, deoarece eram ca şi o familie, dar a fost mai bine pentru mine. Normal că fiecare fotbalist ţinteşte să evolueze cât mai sus, doream să mi se ofere şanse mai multe la CFR, dar până la urmă a fost decizia mea", a povestit fotbalistul în vârstă de 23 ani. "Victoria noastră şi titlul lor" După 7 runde în care a stat "rezerva" contracandidatului său Bogdan Bucurică (fotbalist născut în aceeaşi zi, lună şi an cu portughezul), sub Pietricica a îmbrăcat iarăşi tricoul de titular al ardelenilor. "După acel meci nereuşit cu Poli Iaşi, mulţi au spus că sunt un fotbalist modest, criticând transferul. Din acest motiv m-am bucurat mult că am revenit, am evoluat cu Ceahlăul şi am ajutat echipa să obţină un punct", a explicat Vitinha, acesta recunoscând că va fi o întâlnire specială pe "Cetate" din punctul său de vedere. "CFR-ul are jucători foarte valoroşi. Îmi plac Culio, Dubarbier şi evident, portughezii mei, Cadu şi Dani. De fapt toată echipa e extrem de puternică, practic cel mai bun lot din campionat. Indiferent de forţa lor, noi vrem să luăm toate punctele, altfel pentru ce intrăm în teren", a declarat jucătorul de bandă stângă. "Normal să sunt emoţii mari, e un meci deosebit pentru mine, o partidă aparte împotriva unei echipe de care mă leagă foarte multe", a mai spus micuţul fundaş. "Le ţin pumnii să câştige titlul în acest sezon, dar noi să-i batem. Ar fi ceva de vis, iar dacă aş marca golul victoriei cred că ar fi ceva de senzaţie. Pentru atingerea scopului, trebuie să fim determinaţi, uniţi pe gazon, să dăm mai mult de 100 la sută, să luptăm până la epuizare", a încheiat Vitinha, achiziţionat în 2006 de la echipa Maria de Fonte. La CFR Cluj a evoluat doar în returul respectivului campionat, fiind cedat sub forma de împrumut divizionarei secunde CS Otopeni, contribuind la promovarea echipei în prima divizie (2008). Ulterior a revenit la CFR, jucând la echipa satelit în eşalonul terţ, pentru a fi din nou împrumutat la Otopeni în returul trecut (15 meciuri şi un gol în Liga I), iar cu puţin timp înainte de startul sezonului a fost redirecţionat spre nou-promovata din Cetatea Marii Uniri. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
69 Musafir(i)
69 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut