Ştiri Farul Constanţa
10-30-2009, 06:25 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Farul Constanţa
Sevastian Iovănescu a acceptat să fie preşedintele Farului
Actualmente antrenor secund la Farul II, fostul jucător al "marinarilor". Are selecţii şi la echipele naţionale: una la Naţionala mare, 10 (un gol) la Under-21, 3 (1) la echipa olimpică şi 2 (2) la România B. Este maestru al sportului, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, observator de fotbal. În acest an, FRF i-a acordat Ordinul de Merit în grad Rubin.
a răspuns pozitiv propunerii pe care a primit-o ieri. Patronii Farului au spus că vor anunţa noul preşedinte luni, 2 noiembrie. Funcţia de preşedinte al FC Farul, rămasă vacantă după demiterea lui Mircea Crainiciuc, va fi ocupată luni, 2 noiembrie. Ieri, a fost propus pentru acest post, pentru un mandat până în iarnă (care ar putea fi însă prelungit), un constănţean din cadrul clubului, Sevastian Iovănescu, antrenorul secund al Farului II, care şi-a dat acceptul. După ce clubul a renunţat la Crainiciuc, patronii i-au oferit lui Marcel Lică funcţia, dar mutarea nu s-a putut realiza. S-a mai vorbit de Tibi Curt sau de bucureşteanul Constantin Neagu (fost la Sportul Studenţesc şi Progresul), ultimul - aflat, de ceva timp, zi de zi la club, însă niciuna dintre cele două variante nu a fost confirmată oficial până acum. De luni, Farul va avea însă preşedinte, după ce, în ultimul timp, interimatul a fost asigurat de unul dintre patroni, Giani Nedelcu. "Luni vom anunţa preşedintele, post pe care i l-am propus lui Iovănescu. Deocamdată, discutăm", a spus, ieri după-amiază, Nedelcu. Iovănescu ne-a declarat apoi că a acceptat. "Astăzi (n.n. - ieri), am fost sunat de Marian Constantinof (n.n. - celălalt patron al Farului), care mi-a propus să preiau funcţia de preşedinte. Am primit cu bucurie oferta şi am acceptat-o. Sunt un om dedicat Farului şi vreau să contribui şi eu la promovarea echipei. Am acces cu Farul în prima ligă ca jucător, în sezonul 1987/1988 (cu nea Lache Haşoti antrenor şi Bebe Pilcă conducător), şi vreau să o fac şi în calitate de preşedinte, alături de antrenorul Marius Şumudică", a spus Iovănescu, pentru "Cuget Liber". În vârstă de 56 de ani (este născut pe 2 octombrie 1953), Iovănescu a jucat cinci sezoane (trei de B, două de A) la FC Constanţa (1974/1975, 1985/1986, 1986/1987, 1987/1988) şi apoi Farul (1988/1989). La Farul, a antrenat la toate nivelurile (secund la echipa mare, în câteva rânduri - ultima dată ediţia trecută; principal la Farul II, antrenor în cadrul Academiei de Fotbal). În prima ligă a mai jucat la FC Argeş (cu care a obţinut un titlu de campion, în sezonul 1978/1979, şi unul de vicecampion, în ediţia precedentă), Steaua şi FC Olt. În prima ligă, a susţinut 357 de meciuri şi a înscris 56 de goluri. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
4 Musafir(i)
4 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut