Ştiri Unirea Alba-Iulia
10-30-2009, 07:00 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Aurel Şunda ţine pumnii Unirii în disputa fostelor sale echipe
CFR Cluj şi Dinamo sunt singurele combatante din eşalonul fruntaş în compania cărora FC Unirea n-a reuşit să câştige vreun meci. Partidele directe de până în prezent între "alb-negrii" şi gruparea din Gruia s-a consemnat în ediţia 2004-2005 (la finele căreia Unirea a retrogradat), în ambele rânduri câştigând clujenii, 4-2 pe "Cetate" şi 2-1 pe Someş, pe banca acestora regăsindu-se antrenorul Aurel Şunda, care la începutul anului 2004 se despărţise cu scandal de albaiulieni. "Atunci când am învins la Alba Iulia am trăit un sentiment aparte, eram trist pentru Unirea, iar toţi spectatorii mă aplaudau la scenă deschisă", a rememorat Şunda, acesta evitând elegant să se pronunţe asupra parcursului Unirii în acest campionat, pentru a nu lăsa loc de interpretări şi comparaţii.
Dispută între David şi Goliath În 2003 cu FC Unirea, în 2004 cu CFR Cluj sunt 2 dintre cele trei promovări reuşite în cariera de antrenor de Aurel Şunda, tehnician care a părăsit banca tehnică a Unirii în luna aprilie a acestui an, fiind înlocuit cu Adrian Falub, plecarea timişoreanului stârnind regrete în rândul fanilor, suporterii acuzând conducerea de debarcarea sa. "Se anunţă un meci important pentru ambele echipe, o dispută de «care pe care», aparent una de genul «David contra Goliath». Unirea poate să câştige, are şanse reale, s-a mobilizat cu echipe puternice precum FC Timişoara sau FC Vaslui şi a realizat rezultate notabile", a afirmat Şunda, aflat acum în eşalonul secund la Săgeata Stejaru. Deşi cu CFR Cluj a ajuns în Cupa Intertoto Şunda îşi doreşte ca Unirea să se impună în confruntarea de duminică. "Alba Iulia îmi este mai aproape de suflet, cu riscul să-i supăr pe oficialii feroviari. Jucătorii trebuie să aibă determinare, ambiţie, să nu se teamă de renumele adversarului", a admis tehnicianul timişorean. Miza pe Gicu Grozav Şunda consideră că CFR Cluj va avea viaţă grea în "Cetate", având în vedere situaţia din clasament a amfitrionilor şi transmite încurajări lui Dâlbea şi compania. "Fotbaliştii unirişti sunt disperaţi după puncte şi obligaţi să nu piardă pentru a izbuti să-şi îndeplinească obiectivul. Personal cred că Gicu Grozav va înscrie în poarta clujenilor, tânărul atacant fiind pariul meu pentru acest meci", a încheiat Şunda. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
69 Musafir(i)
69 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut