Ştiri Unirea Alba-Iulia
11-06-2009, 04:49 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Încă un tânăr jucător albaiulian remarcat de "YGsp"
După Raul Tămaşan, un alt tânăr jucător ce a desluşit tainele sportului cu balonul rotund în Cetatea Marii Uniri a intrat în atenţia "Young GSP" (ziarul online al Gazetei Sporturilor) ce aduce în atenţia cititorilor speranţele fotbalistice autohtone, aflate la vârste fragede. Este vorba de Fabian Adrian Himcinschi, ce a împlinit 15 ani în 12 mai, atacant la Unirea Alba Iulia şi la "naţionala" de juniori, are 1,87 m, 73 kilograme şi seamănă ca stil şi ca alură cu celebrul atacant nigerian Nwankwo Kanu de la Ajax, Inter şi Arsenal. "De mic mi-a plăcut sportul, cum tatăl meu era fotbalist, asta m-a împins şi mai tare de la spate. Dar tata nu mi-a zis niciodată să fac fotbal, eu am ales şi sunt fericit cu opţiunea mea", şi-a început povestirea Himcinschi junior.
Kanu de Alba Iulia Fabian are numai 15 ani, dar deja s-a remarcat la Alba Iulia. E în lotul lărgit al Unirii, la seniori de la începutul acestui an, a jucat deja în câteva partide de verificare cu prima echipă, a fost în cantonament cu cei mari în Antalya în iarnă sub comanda lui Şunda şi în vară în Austria, cu echipa lui Falub. Porecla i-a pus-o experimentatul portar Gabriel Rotaru în vârstă de 38 ani la un meci amical de la Ocna Mureş. "Să văd plasa scuturată, e cel mai frumos sentiment", a explicat longilinul atacant. E ambiţios, trage la antrenamente, 3-4 ore zilnic pe teren, plus "suplimentar" la sală pentru forţă. Are 73 de kilograme, simte că mai e nevoie de puţină masă musculară. "Aşchia nu sare departe de trunchi" Fabian se mândreşte că e băiatul lui Adrian Himcinschi, fost fundaş la Unirea "tata este idolul meu", dar anunţă: "Eu nu sunt Himcinschi junior. Nu vreau să se considere că joc pe pile. Eu sunt Fabian!". Şi înaintea stagiunii cănd au fost inscripţionate numele pe tricouri pentru Liga I el a vrut să aibă pe spate "Fabian". Tatăl său Adorian Himcinschi a promovat în 2003 cu echipa albaiuliană la 32 ani în Divizia A. "Idealul meu este ca Fabi să marcheze un gol în elită, Unirea să câştige şi eu să fiu pe banca tehnică, ar fi ceva extraordinar. Mă uimeşte cu ambiţia şi perseverenţa, am încredere deplină în el. Nu vrea să se spună că joacă fiindcă e fiul meu, doreşte să ajungă sus pe forţele sale", a afirmat actualul antrenor secund al lui Falub. Curtat de Hagi La începutul acestui an Fabian Hincinschi împreună cu colegul său Florin Ilie (şi el fiul unui fost fotbalist al ardelenilor, fundaşul "Liţă" Ilie, acum antrenor la echipele de juniori a clubului unirist) a fost dorit de "Regele" Gheorghe Hagi la şcoala sa de fotbal. În ediţia precedentă a Campionatelor Naţionale juvenile puştiul a fost folosit mai mult la juniorii Unirii născuţi în 1992 (juniori B), cu doi ani mai mari decât Fabian, golgeter deja, cu 17 de reuşite. Vestea talentului său a ajuns şi la Constanţa, Gică Hagi încercând să-l racoleze, dar n-a izbutit. "Am avut ofertă serioasă de la Academia Hagi, Zoli Iasko m-a cautat insistent. Dar îmi este bine aici acasă, am ales cu sufletul", a spus Fabian, tânărul ce ţine cu Unirea Alba Iulia şi cu CF Barcelona. "Tot timpul e loc de mai bine. Mai am mult de muncit ca să ajung unde-mi doresc. Visez să debutez pentru Unirea în Liga I, să marchez şi să-l depăşesc pe tata la numărul de meciuri în prima ligă", şi-a anunţat intenţiile din viitor junele jucător. Fabian e deja la "naţionala" U15 al României, antrenată de Adrian Văsăi. "[i]Mă simt foarte bine la lot, sunt jucători de la echipe mari, ca Steaua, Dinamo şi Rapid, iar eu merg acolo ca să dovedesc că şi Unirea are jucători de perspectivă[/i]", a declarat Fabian. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
26 Musafir(i)
26 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut