Ştiri Unirea Alba-Iulia
11-06-2009, 05:19 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Marincean - marcatorul ultimului gol unirist împotriva Stelei
Coincidenţă deosebită, FC Unirea revine pe arena din "Ghencea" la fix 3 ani de la ultimul joc disputat împotriva Stelei. Precedentul duel direct s-a consemnat în... 9 noiembrie 2006, o întâlnire contând pentru optimile de finală ale Cupei României, disputată în prezenţa a 10.000 de spectatori şi încheiată cu scorul de 2-1 (1-1), goluri Ghionea (31), Kelemen (60, autogol), respectiv Marincean (39). Comparativ cu respectiva partidă, la "roş-albaştrii" se mai regăsesc 4 supravieţuitori, E. Baciu, Ghionea, B. Nicoliţă, Ochiroşii, iar la "alb-negri" doar trei: G. Rotaru (căpitan atunci), C. Cristea şi Dâlbea.
Marcatorul ultimului gol al Unirii în deplasare împotriva Stelei, fundaşul Cosmin Marincean a reuşit atunci să egaleze pentru divizionara secundă, învingându-l tocmai pe actualul goalkeeper unirist Cornel Cernea (fost la Steaua 4 sezoane, 2005-2009, 24 de jocuri)! "A fost golul carierei mele. M-am bucurat teribil pentru că eu ţin cu Dinamo. Eram cotaţi cu şansa a 2-a, se punea chiar problema scorului, dar nu ne-am făcut de râs, dimpotrivă", a spus Cosmin Marincean, care s-a despărţit în vară de Unirea şi recent a pierdut memoriul prin care solicita achitarea a aproximativ 2000 euro, reprezentând bonusul primelor pentru realizarea promovării. "Acum chiar îmi pare rău că stau şi mă uit la televizor, iar alţii joacă pentru Alba Iulia", a mai afirmat Marincean, ce a abandonat activitatea competiţională la 32 ani. "Unirea poate scoate un rezultat favorabil şi acum, cu toate că se află în subsolul ierarhiei. Steaua e foarte oscilantă, alternează un joc bun cu alte 2 nereuşite. Cu determinare şi atitudine, dacă nu se vor speria de renumele adversarului sunt convins că Dâlbea şi compania vor lua puncte. Le ţin pumnii oricum", a conchis Marincean, fotbalist ce a izbutit 3 promovări în elită cu 3 echipe diferite (FC Baia Mare, Liberty Salonta şi FC Unirea), dar n-a apucat însă să joace pe prima scenă. În precedentele meciuri derulate în "Ghencea", Unirea a pierdut de fiecare dată în elită (în perioada 2003-2005), scoruri 1-4 şi 0-3. De fapt în istoria celor 8 jocuri directe uniriştii au o singură victorie în 1991, la "masa verde", 3-0 în Cupa României (1-1 a fost scorul înregistrat "Ghencea"), înregistrând 2 remize pe "Cetate" (0-0 şi 1-1 în Divizia A) şi încă 5 eşecuri (2 pe prima scenă şi alte 3 în competiţia surprizelor: 1-2 în 1991, 0-3 în 1992 şi 1-2 în 2006). Antrenamente la Zlatna Uniriştii studiază posibilitatea ca în această săptămână se efectueze antrenamente la Zlatna tocmai pentru a se familiariza cu instalaţia de nocturnă, ţinând cont de faptul că împotriva Stelei se va juca de la ora 20.30. Altfel, la pregătiri a revenit fundaşul Marius Pistol, indisponibil în prima parte a campionatului din pricina unei recidive a entorsei suferite în vară la glezna stângă. Acesta se pregăteşte separat, lipsind în schimb marţi sârbul Rade Veljovic ce acuză uşoare probleme medicale după confruntarea cu CFR Cluj. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
72 Musafir(i)
72 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut