Ştiri Unirea Alba-Iulia
11-09-2009, 07:42 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Ei au remizat în Ghencea acum 18 ani...Voi?
În sferturle de finală ale Cupei României, ediţia 1990-1991, echipa Unirea Alba Iulia reuşea o performanţă istorică pentru clubul ardelean şi elimina marea echipă a Stelei după un 1-1 în Ghencea (n.a. gol marcat de Vasile Borşa, ulterior meciul fiind omologat la "masa verde" cu scorul de 3-0 în favoarea albaiulienilor din cauza faptului că steliştii l-au utilizat pe Basarab Panduru aflat în stare de suspendare!) respectiv 1-2 în returul de pe "Cetate", performanţă care a fost recompenastă, conform unor surse perfect credibile, cu o primă în valoare de aproximativ 10 salarii (n.a. circa 24-25.000 de lei), suma foarte mare pentru acele vremuri. Cum au abordat partida cu pricina jucătorii de atunci ai "alb-negrilor" şi ce sfaturi le dau aceştia actualilor componenţi ai Unirii înaintea întâlnirii de luni, ora 20.30 în direct pe GSP TV, puteţi afla în rândurile următoare:
lNicoale Seliuc (45 de ani, portar, actualmente şomer): "A fost meciul vieţii pentru mine şi chiar am fost considerat eroul partidei de către antrenori, coechipieri şi suporteri. Pentru mulţi dintre noi a fost o şansă uriaşă de a juca pe un stadion plin, în faţa unor jucători care nu cu mult timp îniante câştigaseră Cupa Campionilor Europeni! Noi am evoluat atunci cu suflet şi am izbutit un rezultat mare, deci cred că şi acum jucătorii Unirii trebuie să se mobilizeze şi să evolueze fără trac în faţa Stelei. Oricum, steliştii nu joacă întotdeauna foarte bine pe teren propriu şi acesta ar putea fi un atu pentru Alba Iulia în tentativa de a cuceri cel puţin un punct". lFlorin Brumaru (51 de ani, mijlocaş, actualmente director sportiv la FC Unirea Alba Iulia): "Meciul de acum 18 ani a reprezentat un vârf al carierei mele din punct de vedere al rezultatului şi a consemnat un moment de referinţă în istoria clubului. De altfel şi astăzi lumea mă opreşte pe stradă şi mă întreabă despre acel joc. Acum vremurile sunt complet diferite şi chiar le-am transmis actualilor jucători ai Unirii că nu au nimic de pierdut în faţa Stelei, ba mai mult dacă vor avea încredere deplină în propriile forţe, cum s-a întâmplat în întâlnirile cu FC Vaslui, FC Timişoara sau CFR Cluj, vor putea obţine un rezultat bun în Ghencea. Şi încă ceva referitor la acel meci şi anume că eu l-am marcat pe Panduru, adică omul care în acest moment deţine la Steaua aceiaşi funcţie pe care o am eu la Alba Iulia şi anume cea de director sportiv!". lIoan Ilie (46 ani, fundaş, actualmente antrenor la grupa de juniori republicani B a FC Unirea Alba Iulia): "Noi am mers pentru a juca fotbal adevărat în Ghencea şi nu ne-am speriat deloc de numele componeţilor Stelei şi acest lucru ne-a ajutat să remizăm şi să-i scoatem din Cupa României. Unirea de acum nu are ce pierde din duelul cu trupa lui Stoichiţă, nu de alta dar nici steliştii nu au mai mult de 2 picioare. Dacă vom juca la victorie, sunt sigur că putem veni acasă...cu cel puţin o remiză". lNeluţu Popa (foto, 49 de ani, atacant, actualmente director coordonator al Centrului de copii şi juniori la FC Unirea Alba Iulia şi antrenor principal la grupa de juniori republicani A a FC Unirea Alba Iulia): "Pentru mine personal a fost o mândrie să joc contra Stelei pe Ghencea. Am avut ambiţie, elan şi cu multă muncă am smuls remiza. Acum, în opinia mea, nu este foarte mare diferenţă între echipa de pe locul 1 din Liga 1 şi echipa clasată pe ultima poziţie, aşa că de ce să ne temem? Trebuie că jucătorii să aibă încredere, personalitate şi cu siguranţă că în aceste condiţii vor scoate un rezultat care să ne mulţumească pe toţi cei din "familia" Unirii Alba Iulia". lIulian Nichimiş (48 de ani, fundaş, actualmente secretar al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba): "Noi eram o echipă mică de liga secundă dar ne-am dus la Bucureşti să ne jucăm şansa şi am reuşit. Astfel, cred că dacă vor lasă la o parte teama şi respectul vizavi de numele Steaua, atunci uniriştii pot obţine ceea ce-şi doresc din acest joc. Pentru că dacă te bate Steaua, este Steaua până la urmă, dar dacă învingi eşti mare, nu?!". lNicolae Lupu (55 de ani, antrenor secund, actualmente preşedinte executiv al FC Unirea Alba Iulia): "Steaua de atunci era aureolată de titlul de campioană a cluburilor europene dar noi am mers să ne jucăm şansa, să scoatem capul în lumea bună a fotbalului românesc. Băieţii s-au autodepăşit în cele două partide cu steliştii şi am izbutit un rezultat de senzaţie care a fost de referinţă în istoria clubului nostru. Şi ultimul meci direct jucat în Ghencea acum 3 ani în Cupa României (n.a. pierdut de albaiulieni cu scorul de 1-2) a fost unul echilibrat, în care nu s-a simţit diferenţa de ligă dintre cele două combatante. Sper ca şi luni să ne vindem scump pielea şi să scoatem cel puţin un punct". De remarcat faptul că actaulul staff medical al "alb-negrilor" format din Traian Rângheţ şi Petru Ruja este acealaşi ca în urmă cu 18 ani! Şi ce bine ar fi ca şi rezultatul meciului de astăzi să fie acelaşi, adică Steaua Bucureşti - FC Unirea Alba Iulia 1-1!!! http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
68 Musafir(i)
68 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut