Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai
11-13-2009, 10:53 PM
RE: Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai
Avram: "Conducatorii de cluburi ma vor ataca, atat timp cat nu vor putea sa ma conduca"

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, sustine ca atacurile lansate la adresa lui de catre conducatorii de cluburi sunt cauzate de faptul ca acestia nu il pot corupe.

Seful arbitrajului romanesc a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca nu vrea sa le dea ocazia sa ajunga la el cu astfel de proceduri, pentru ca el nu vrea sa se intoarca in trecut si sa plateasca pentru ce au platit si altii.

"E destul de greu sa faci o descriere de ansamblu a arbitrajului romanesc. Dupa parerea mea, arbitrajul romanesc este intr-o noua forma de organizare, de formare, pe toate nivelurile, incepand cu arbitrii de la Liga a patra. Arbitrii din Romania incearca pe cat posibil sa faca factorii de raspundere sa aiba incredere si sa ii sprijine pe un nou drum, acela al impartialitatii, al echidistantei si al corectitudinii. Si pe plan international se intampla greseli. Pot sa dau un exemplu: meciul dintre Manchester si Chelsea, unde s-a facut o greseala care a influentat rezultatul. Acolo s-a luat doar act si s-a inteles ca in fotbal pot exista si erori de arbitraj, mai mari sau mai mici. Stau si ma intreb ce l-a facut pe acel arbitru sa nu semnalizeze sau sa nu sanctioneze tehnic sau disciplinar o anumita abatere de la regulament. Trebuie sa intelegem ca e posibil sa gresesti din neatentie, din lipsa de valoare sau chiar si din oboseala. Eu nu sutn adeptul masurilor drastice. Pe primul loc e dialogul, discutia, ca sa poti sa intelegi de ce s-a intamplat ce s-a intamplat. Pe conducatorii de cluburi nu ii intereseaza, ei vor numai ca echipa lor sa castige, indiferent cum. Ei nu vor sa acorde timp. Eu stiu ca arbitrajul nu se face batand din palme. Trebuie sa ai timp sa il cresti, sa il educi, sa il arunci in lupta pe un grad de dificultate din ce in ce mai mare. La noi suspiciunea pleaca de la conducatori. Ei se suspecteaza unul pe altul. Au fost cazuri de mita, dar acest fenomen pleaca de undeva, iar cei care dau mita sunt conducatorii de cluburi. Eu nu cred ca un arbitru se duce si cere mita. La noi, in Romania, se acuza arbitrii, dar nu sunt ei arestati, ci conducatori de cluburi sau conducatori de arbitri. Eu sunt atacat in ultimul timp. Atat timp cat nu vor putea sa ma conduca si ma corupa, ma vor ataca. Eu pot sa ii asigur ca acest lucru nu se va intampla. Nu putem sa ne intoarcem in trecut, pentru ca am plati si eu nu vreau sa platesc", a declarat Vasile Avram, in cadrul emisiunii "Suporter de serviciu".

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 

Mesaje în acest subiect
RE: Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai - Sebi Raducu - 11-13-2009 10:53 PM

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
20 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut