Ştiri Universitatea Craiova
11-15-2009, 04:47 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Universitatea Craiova
Adrian Mititelu: "Arena de la Severin este cu mult peste «Ion Oblemenco»"
Vineri, la Severin, s-a aflat şi preşedintele Universităţii, Adrian Mititelu. Patronul Ştiinţei a dorit a dorit să vadă în ce stadiu mai sunt lucrările de la Stadionul "Municipal", acolo unde, din retur, gruparea alb-albastră îşi va disputa partidele de pe teren propriu.
După o tură a stadionului, finanţatorul Ştiinţei a declarat: "Am venit să văd stadiul lucrărilor de aici. Sunt din ce în ce mai încântat, deşi cu un ochi plâng şi cu unul râd. Uite că se poate, există oameni care au înţeles mult mai bine fenomenul. E o cinste mare pentru acest oraş, care, din punctul meu de vedere, are cel mai frumos stadion de fotbal din România. Până la finisarea lucrărilor de la arena din Bucureşti, cred că «Municipalul» este cea mai bună soluţie şi pentru echipa naţională, pentru că respectă toate normele. Universitatea este echipa Olteniei, are foarte mulţi suporteri la Severin, iar această localitate se află foarte aproape de Motru, de Gorj, dar şi de Dolj, iar craiovenii care iubesc echipa vor veni la Severin aşa cum veneau şi severinenii la Craiova. Este o onoare pentru noi să jucăm aici şi, sincer, chiar mă simt la Severin ca la Craiova. Nu este nicio diferenţă, pentru că face parte din istoria noastră, este un oraş reprezentativ, iar pe acest stadion merita să jucăm, chiar dacă nu erau problemele şi scandalurile din Bănie. Pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, vom disputa un meci demonstrativ pe «Municipal», aşa că putem numi acest eveniment un fel de inaugurare. Lucrările se vor finaliza în primăvară, când va fi gata şi nocturna, şi, din câte am înţeles de la domnul primar, va fi cea mai bună nocturnă din ţară. Va avea 1.800 de lucşi, ceea ce înseamnă că aici se va vedea exact ca la partidele din Champions League. Toată stima pentru oamenii de aici. Sunt realmente impresionat de ceea ce se naşte cu fiecare zi ce trece. Arena de la Severin este cu mult peste «Ion Oblemenco». Dacă nu eram eu, un ţăran de la Booveni cum am fost numit, arăta mult mai rău, chiar dezastruos. Spre deosebire de domnul Gherghe, care a pus suflet, primarul nostru a preferat să investească 350 de miliarde în Parcul Tineretului, la 800 de metri de stadionul din Craiova." La rândul său, primarul Constantin Gherghe s-a arătat extrem de încântat de vizita preşedintelui Ştiinţei şi a afirmat că aşteaptă cu braţele larg deschise gruparea alb-albastră la Severin. "Nu am furat Universitatea oraşului Craiova, ci am răspuns unei doleanţele şi am deschis porţile şi braţele unei iubiri alb-albastre. Universitatea Craiova este iubită în toată ţara, cred că ar avea loc să joace pe toate stadioanele din ţară. Nimeni nu ar putea să spună nu unui asemenea club, unei asemenea echipe. Mai ales că eu, de 40 de ani, cam când m-am dus eu la şcoală, am deschis ochii pe fotbal cu Universitatea Craiova. Nu m-am gândit că o să vină Universitatea să joace aici. Noi am început lucrările în martie anul ăsta. Nu avusesem nicio discuţie cu domnul Adrian Mititelu. Între timp, a aflat de ce facem noi aici, a venit, ne-a văzut, chiar ne mai dă sfaturi, având experienţă. Noi plecăm urechea, pentru că de la un om cu experienţă ai ce învăţa şi a venit şi oferta. Nu numai că e de nerefuzat. Trebuie să fiu sincer şi să spun că mi-aş fi dorit, fără să discut cu domnul Mititelu, să joace Universitatea Craiova aici. Dacă visul ăsta se îndeplineşte este numai meritul domnului Mititelu. La inaugurare o să invităm pe toată lumea şi pe cei de la Primărie de la Craiova, şi de la Târgu Jiu. Vom invita toţi vecinii. Nu este un motiv de mândrie pentru mine ca primar, în prima rând, pentru oraş şi pentru Oltenia. Cât va vrea domnul Mititelu, atât va sta Universitatea aici, la Severin. Eu sper să se va simtă cât mai bine la Turnul Severin. Eu aştept cu drag suporterii şi la Turnul Severin, cu o singură rugăminte: să se comporte civilizat, altminteri vă garantez că pe stadionul din Turnul Severin nu voi permite să se manifeste într-un stil să zic huliganic. Aşteptăm şi naţionala, deşi ne gândim prea departe. Pe 1 Decembrie o să fac o invitaţie echipei din Turnul Severin, FC Drobeta, pentru inaugurare. Iniţial a fost vorba de Dinamo, dar s-a schimbat programul Ligii I. Cred că, la final, costurile lucrărilor vor depăşi patru milioane de euro", a declarat primarul Severinului. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
6 Musafir(i)
6 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut