Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ
11-16-2009, 09:56 PM
Mesaj: #144
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ
S-au învăţat cu eşecurile

Gălăţenii şi-au luat revanşa, sâmbătă după-amiază pe Borzoghean, în amicalul care a prilejuit ambelor combatante continuarea ciclului cu meci la final de săptămână. După remiza (0-0) din etapa a doua a turului Ligii 1, oamenii lui Munteanu au câştigat testul cu Ceahlăul. Dar în campionat, la primăvară, pentru retur, "va fi cu totul altfel", promite "principalul" pietrenilor, Gigi Mulţescu.

În tabăra alor noştri, ideea principală a fost aceea de a verifica potenţialul noilor veniţi în vestiarul Ceahlăului şi modul în care aceştia au reuşit să se integreze în planurile tactice ale tehnicianului. La capătul a patru zile de cantonament pe plan local, perioadă concentrată pe antrenamente duble, oboseala la "amicalul" de sâmbătă nu avea cum să nu iasă în evidenţă.

"A fost o săptămână cu acumulări, iar asta şi-a pus amprenta asupra prospeţimii jucătorilor. În test, m-a interesat, în special, să-i văd pe noii veniţi. Câţiva au dat speranţe, dar la ceilalţi nu ştiu dacă au jucat slab din cauza oboselii sau dacă asta le este adevărata valoare", a spus Gigi Mulţescu la capătul înfruntării de sâmbătă.

Cu noii veniţi, Ceahlăul suferă la omogenitate
Până la reuşita dintâi a Oţelului, sâmbătă, pe "Municipal", în testul de verificare, cei care s-au aflat primii aproape de gol au fost ai noştri. Sofroni a nimerit bara (9) cu un lob, după care Doicaru a ratat şutul din prima. Tot acesta, la capătul unui dribling a strecurat mingea pe sub Baotic, dar Perendija a scos de pe linia porţii. Şansa nu i-a surâs nici lui Tiago Santos, care a lovit bine cu capul, din apropiere, un balon venit din corner (23), dar un fundaş al oaspeţilor a respins de pe linia porţii.

Cea dintâi reuşită a oaspeţilor i-a aparţinut lui Perendija. Sofroni a trimis mai întâi în corner, iar din centrare, sârbul, deşi talonat de Viţelaru, l-a învins pe Lipitor cu o lovitură de cap din 6 metri. Şansa egalării i-a surâs lui Bădescu în primele momente din repriza secundă, însă şutul slab al acestuia n-a adus realizarea dorită.

0-2 s-a făcut în minutul 58. Mai întâi gălăţenii n-au dat mingea înapoi pietrenilor, după o fază în care arbitrul fluierase întreruperea jocului. Iar la reluare, oaspeţii au iniţiat direct contraatacul. Francezul Paternotte a greşit ca în curtea şcolii, ezitând să degajeze balonul, iar sârbul Jovic a ieşit aiurea din portă, permiţându-i lui Axente să înscrie liniştit, cu toată opoziţia francezului. Fazele de poartă au continuat: Ibrahim (65) şut violent din 16 metri, parat de Baotic, iar trei minute mai târziu, togolezul a centrat bine pentru şutul lui Dionisos, care nu a nimerit ţinta. Viţelaru l-a blocat pe Nikolici (73), după care a părăsit terenul accidentat, iar Sălăgean a nimerit şi el bara, încheind testul.

"Am adus de multe ori mingea spre poartă, dar s-a văzut lipsa de omogenitate. Când ai la dispoziţie un lot omogen, cum a avut Oţelul, este cu totul altceva. S-a văzut asta şi în joc. În prima repriză am avut două ocazii mari, în special cea a lui Doicaru, când puteam face 1-0. Aşa însă, ei au putut să stea la cutie şi să contraatace", a declarat antrenorul Mulţescu.

Urmează la probe "doi de la PSG"
La capătul testării de sâmbătă cu Oţelul Galaţi, antrenorul Ceahlăului a anunţat că seria probelor în curtea pietreană va continua. Chiar de la începutul acestei săptămâni, când sunt aşteptaţi să mai ajungă, tot pentru teste, alţi doi jucători.

Gigi Mulţescu şi restul tehnicienilor de pe Borzoghean aşteaptă astăzi un stopper şi un portar, care au evoluat la Paris Saint Germain.

"Ei sunt înscrişi într-un program pentru jucătorii liberi de contract şi au avut un turneu. În cazul în care nu vor obţine nici un contract, vor veni la noi", a confirmat antrenorul Ceahlăului.

Gigi Mulţescu caută un fundaş nu pentru că ar găsi în Forminte şi Viţelaru slăbiciunile formaţiei sale. "Din contră, sunt doi jucători valoroşi şi importanţi echipei. Dar ne lipseşte concurenţa", a adăugat şeful băncii tehnice de la FC Ceahlăul. Sosirea celor doi "stranieri" la probe în curtea echipei noastre nu va da peste cap programul dedicat exclusiv antrenamentelor premergătoare următorului joc de campionat, meci anunţat pentru lunea viitoare, ora 14, la Craiova

Doar Ibrahim!
Togolezul Abdullah Ibrahim a fost singurul jucător remarcat în staff-ul Ceahlăului, la meciul test jucat sâmbătă contra Oţelului. "De departe, s-a dovedit a fi cel mai bun dintre cei pe care i-am văzut la lucru", a întărit "principalul" Mulţescu.

Antrenorul pietrenilor nu-şi putea explica de ce atacantul congolez a fost eficient în multe faze ale partidei, spre deosebire de restul jucătorilor străini aduşi pentru probe.

"Vârful" Ibrahim a şi fost propus conducerii executive, la sfârşitul testului de sâmbătă, în vederea parafării unui contract de joc valabil cel mai probabil până în vară, la finele acestui sezon.

Dionisos, celălalt atacant de culoare apărut în formula Ceahlăului pe durata reprizei secunde a jocului cu Galaţiul, şi-a surprins în mod neplăcut antrenorul. "A arătat altă faţă la antrenamente. Sunt sigur că poate juca mai bine decât a făcut-o în acest meci test. Şi în jocul amical a dovedit, de câteva ori, că ştie ce să facă atunci când are mingea, dar nu m-a convins definitiv", a completat Gigi Mulţescu.

Nici brazilianul Rudison Ferreira, care-l impresionase pe "principalul" alor noştri încă de la prima şedinţă de pregătire cu Ceahlăul, nu l-a făcut pe tehnician să le ceară şefilor clubului semnarea contractului imediat. "Este genul de jucător care scoate adversarii din joc, dar din păcate, i-au venit multe mingi pe piciorul drept, ori este stângaci".

Fundaşul congolez Dikaba, portarul sârb Jovic şi nici fundaşul Paternotte n-au reuşit să-l convingă pe Gigi Mulţescu de faptul că merită să continue cu Ceahlăul

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ - gonen - 09-13-2009, 02:26 PM
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ - Sebi Raducu - 11-16-2009 09:56 PM

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
5 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut