Ştiri Rapid Bucureşti
11-19-2009, 07:10 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Manea afirmă că jucătorii săi nu trebuie să trateze superficial meciul cu Gaz Metan Mediaş
Antrenorul formaţiei Rapid, Nicolae Manea, a declarat, joi, că partida cu Gaz Metan este foarte dificilă pentru echipa sa, mai ales că jucătorii lui Cristian Pustai nu au mai pierdut de şapte etape, aspect de care fotbaliştii giuleşteni trebuie să ţină cont.
"Meciul cu Gaz Metan este foarte dificil, mai ales că vom întâlni o echipă care joacă fotbal şi de şapte etape nu a mai pierdut niciun meci. Cei de la Mediaş vor veni să joace, iar noi trebuie să fim foarte bine pregătiţi, tocmai de aceea i-am avertizat pe băieţi să fie foarte atenţi, pentru că doar simpla lor prezenţă pe teren nu este de ajuns. Sper că jucătorii mei vor arăta o disponibilitate la efort şi o mare dorinţă de victorie", a spus Nicolae Manea, la conferinţa de presă organizată înaintea partidei cu Gaz Metan Mediaş. În ceea ce priveşte delegarea lui Marius Avram la partida cu Gaz Metan Mediaş, Manea a opinat: "Delegarea lui Avram la acest meci mi se pare bună, sunt mulţumit, el trebuie să arbitreze ce e de arbitrat. De fapt, asta ne şi dorim, să fim arbitraţi corecţi la orice joc". Tehnicianul s-a referit şi la perioada de pauza competiţională, de două săptămâni, determinată de jocul echipei naţionale cu Polonia: "Ne-a prins bine acest moment, ne-am încărcat bateriile şi sperăm că s-a lucrat bine şi că s-a acumulat ceva". Manea a vorbit şi despre starea de sănătate a anumitor fotbalişti ai Rapidului, înaintea meciului cu Gaz Metan: "Iordache mai este gripat, dar ceilalţi jucători şi-au revenit din acea răceală. De asemenea, trebuie să vedem în ce formă fizică se află Marius Constantin, pentru că nu este uşor să revii după ce ai avut febră. Ioniţă a venit accidentat de la naţionala de tineret, Herea se află încă sub tratament şi nu va juca împotriva celor de la Mediaş. Până la ora meciului cu Gaz Metan, vom încerca să-l recuperăm şi pe Bozovic. Fernandes e mai bine şi a început antrenamentele, dar separat, cu un program special". Tehnicianul a comentat şi posibilitatea ca Helder să fie cumpărat de Rapid, fundaşul dreapta fiind împrumutat de giuleşteni de la Nancy până la finalul acestui sezon: "Împrumutul său expiră în vară, noi avem opţiune de cumpărare, iar dacă cei din conducere vor dori să-l păstreze, o vor face, dacă nu, nu. Sper să fie păstrat în lot pentru că are calităţi, este un jucător de perspectivă, cu toate că, fiind brazilian, uneori nu respectă prea bine indicaţiile tactice. Cred că va învăţa să ţină cont şi de acest aspect şi va arăta mult mai multe pe viitor". Întrebat despre posibilele reveniri ale lui Zicu şi Boya la Rapid, antrenorul grupării din Grant a declarat: "În momentul de faţă, venirea lui Zicu este o fantezie. Îl cunosc foarte bine de la naţionala de tineret, este un jucător care are calităţi, dar care trebuie încurajat mereu. Lui Zicu i-ar prii o schimbare de echipă, dar nu cred că va ajunge la Rapid. Boya este un atacant pe care îl cunoaştem şi poate reveni la echipă, dacă vine sub formă de împrumut şi nu dăm bani pentru el". De asemenea, Manea a infirmat şi varianta unui transfer al lui Cesinha la Steaua: "Am vorbit cu Cesinha şi nu e nimic adevărat în ceea ce priveşte posibilitatea ca el să plece la Steaua. A revenit la echipă, se antrenează şi sper să ne putem baza pe el la meciul cu Pandurii Târgu Jiu". Preşedintele CA Rapid, Ioan Taban, a declarat, joi, că aşteaptă momentul în care comisiile LPF se vor sesiza în privinţa afirmaţiilor făcute de patronul Stelei, Gigi Becali, care l-ar fi contactat pe Cesinha pentru un eventual transfer, deşi acesta se află sub contract cu giuleştenii. În ceea ce priveşte relaţia cu George Copos, Manea a spus: "Nu vorbesc cu domnul Copos atât de des cum cred alţii, mai ales că a fost o perioadă în care nu prea eram iubit de dânsul. În ultimul timp, unii cred că m-a iubit mai mult. Sunt angajatul dânsului, avem o relaţie normală şi mi-a promis că va fi alături de echipă până la final. Copos este omul căruia dacă nu îi dai rezultate, sare la tine, dar dacă îi dai rezultate, stă în banca lui. Avem o listă cu cel puţin 2-3 jucători pe care vrem să-i transferăm, iar domnul Copos a fost de acord". Antrenorul alb-vişiniilor a afirmat că nu este interesat ca Rapid să termine turul pe primul loc: "Este prea puţin important dacă vom termina pe prima poziţie. Pentru ce? Să atragem atenţia adversarilor? Mă mulţumeşte şi dacă ne clasăm pe locul 2 sau 3 la finalul turului. Returul şi finalul campionatului sunt baza". Altfel, Manea a fost de părere că naţionala României are capacitatea de a se califica la EURO 2012: "Fotbalul românesc are puterea să revină în top, mai sunt jucători de valoare în România. Suntem în stare să ne calificăm la Campionatul European din 2012". Rapid va întâlni pe Gaz Metan Mediaş, vineri, de la ora 20:00, într-un joc din etapa a 14-a a Ligii I, care se va disputa pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
2 Musafir(i)
2 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut