Ştiri Steaua Bucureşti
11-19-2009, 08:14 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
"Am informat superiorii că Pleşan şi Ovidiu Petre aveau probleme când au venit de la Timişoara!"
ProSport i-a solicitat un interviu medicului echipei roş-albastre, Radu Paligora, special pentru a lămuri controversele legate de accidentările unor jucători de la Steaua.
Domnule doctor, l-aţi lăsat pe Onicaș să joace la Bistriţa, deşi avea dureri... Este o informaţie falsă, pentru că Onicaş nu era accidentat înainte de acest meci. El s-a lovit în timpul partidei, chiar înainte de a fi eliminat. Culmea, a doua zi a efectuat antrenament în sală şi alergări uşoare şi nu a simţit nimic. De-abia când a alergat la intensitate mai mare a spus: "Ah, am dureri!". OK. Cum a fost cu Rada? Stoichiţă a aflat în ziua meciului că nu îl poate folosi cu Alba Iulia. Corect, dar ştia cu o zi înainte că fundaşul are probleme, după ce a părăsit antrenamentul accidentat. I-am zis domnului Stoichiţă că în cele 24 de ore rămase până la meci voi încerca să-l "repar". Am făcut tot posibilul, numai că, în dimineaţa jocului, Rada s-a trezit cu dureri şi mai mari la picior, astfel că m-am dus să-l informez pe antrenor că nu îi recomand să-l folosească la acel meci, ca să nu se agraveze accidentarea. În trecut aţi mai fost acuzat că aţi pus diagnostice greşite, vezi cazurile Cristocea şi Neşu din 2006... Mai bine îl întrebaţi pe Neşu, să vă spună el cine s-a ocupat de accidentarea sa în acea perioadă. Cu siguranţă nu am fost eu, deşi eram medicul echipei şi la vremea respectivă. În privinţa lui Cristocea, îmi aduc aminte că l-am dus la spital să facă o rezonanţă magnetică şi, în lipsa doctorului obişnuit cu care colaboram, Codorean, testul a fost efectuat de un alt medic, care, în loc de ruptură musculară, ne-a zis că jucătorul are întindere, iar noi am făcut recuperarea după acest diagnostic. "Cu Bicfalvi a fost o lipsă de comunicare între mine și Bergodi" Chiar nu vă reproşaţi nimic? Poate problema cu Bicfalvi. A fost vorba de o lipsă de comunicare între mine şi Bergodi cauzată de timpul scurt dintre cele două meciuri. Eric îşi revenise mai devreme decât estimasem, iar pentru obţinerea vizei medicale fusese programat după meciul cu Dinamo. O întrebare am pentru dumneavoastră de foarte multă vreme: nu se cunoşteau problemele medicale ale jucătorilor transferaţi de la Timişoara? O să vă surprind. Le ştiam, aveam chiar fişele lor. Singurul care nu avea probleme medicale la vremea respectivă era Emeghara. În termeni pe care să-i înţeleagă lumea, avea doar o mică "pastilă" osoasă la nivelul rotulei, care atârna de tendon. S-a operat şi era OK. În rest, ştiam că Pleşan şi Ovidiu Petre aveau probleme medicale, am comunicat acest lucru superiorilor mei, dar ce s-a întâmplat mai departe nu a depins de mine. Dacă ar fi depins numai de dumneavoastră, i-aţi fi transferat pe cei trei cu situaţia medicală pe care o aveau? Nu răspund la această întrebare. "Eme nu trebuia operat la ambii genunchi deodată" Unde s-a greşit cu Emeghara? În momentul în care a fost operat în acelaşi timp la ambii genunchi. S-a constatat după operaţie că atunci când Emeghara făcea recuperarea pentru un picior, presiunea apăsa asupra celuilalt genunchi operat. Şi a fost operat din nou. Vedeţi, a greşit doctorul Marcacci, care, după părerea mea, e în Top 10 într-un clasament al medicilor din Europa. Se poate întâmpla. Ai 100 de operaţii bune şi apare una greşită, care îţi este reproşată cu prima ocazie. E un risc asumat de medici. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
16 Musafir(i)
16 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut