Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ
11-20-2009, 07:54 PM
Mesaj: #146
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ
"Nu m-am odihnit deloc!"

George Savu, portarul aflat încă sub contract cu Ceahlăul Piatra Neamţ, aşteaptă doar un semn al vietnamezilor de la SC Hao Pat

Hanoi, pentru a pleca sub formă de transfer. Ieri după-amiază, goal-keeperul bucureştean s-a întors din Vietnam. Acolo, timp de opt zile, Savu a stat la dispoziţia conducătorilor echipei ce şi-a manifestat dorinţa de a-l înregimenta.

"Am fost să ne cunoaştem, să discutăm, să le arăt ce pot şi să văd ce condiţii îmi pot oferi. Din punctul meu de vedere, a fost un drum cu părţi bune, dar şi cu nişte chestiuni peste care n-ar putea să treacă oricine", spune Savu. Cel mai mare inconvenient al portarului nostru în perioada petrecută în Vietnam a semnificat-o diferenţa celor 5 ore de fus orar, dar în special căldura şi umiditatea de acolo.

"N-am crezut că mi se poate întâmpla aşa ceva; nu m-am odihnit deloc şi de aceea, dacă va fi să plec şi să joc acolo, trebuie să fac ceva să mă adaptez", îşi anunţă panurile de viitor George Savu.

Din cele 12 zile cât a fost plecat, portarul Ceahlăului a "pierdut" patru pe drum. "Numai din Frankfurt şi până acolo faci 12 ore de mers în continuu, cu avionul. În plus, mai sunt atâtea de schimbat când pleci la un asemenea drum", adaugă portarul nemţenilor.

"Cei care mă vor joacă ceva în genul Ceahlăului"
Testarea lui George Savu în Vietnam a constat nu doar în şedinţele de antrenament, la care a fost supus, ci şi într-un meci de verificare. De la primele sale momente pe tărâm asiatic, portarul Ceahlăului a aflat că întreaga sa perioadă de prezenţă la probe nu se va desfăşura în Hanoi, oraşul de unde provine grupare ce şi-l doreşte în curte.

"Ne-au dus la Ho Şi Min, oraşul vestit, capitala Vietnamului. Acolo îşi au baza de pregătire cei pentru care am dat probe. Am rămas profund impresionat de ce am găsit: condiţii excelente de pregătire, comparativ cu nivelul lor de trai şi cu ceea ce se vede prin oraş", a spus George Savu.

Proba definitivă a portarului nostru a semnificat-o testul celor de la SC Hao Pat Hanoi în compania campioanei. Savu a găsit un nivel valoric al formaţiilor vietnameze mai slab decât cel al campionatului Ligii 1, unde a jucat ultima dată.

"Ca să fiu realist, vă spun doar că cei care mă vor joacă ceva în genul prestaţiilor pe care le arătăm noi, la Ceahlăul. Sunt undeva între nivelul eşalonului secund şi prima ligă".

Conştient şi convins totodată că la Ceahlăul nu doar că nu mai are loc, "ci nu mai sunt nici măcar dorit", Savu ar da oricând echipa pietreană pe un transfer în Vietnam. Este dispus la un sacrificiu mare, de a juca la o depărtare de aproape 8.000 de kilometri de casă. Mai mult, goal-keeperul ştie că este dorit cu insistenţă de vietnamezi, "că doar altfel nu plăteau atât de mult ca să mă aducă la probe", a încheiat George Savu.

"De patru-cinci ori aş câştiga mai mult decât primesc la Ceahlăul"
Oferta vietnamezilor prezintă portarului Savu posibilitatea de a pleca, fără risc, la mai bine. George ştie că se poate îmbogăţi în ţara pe care mulţi o desconsideră, dar care este la unele capitole superioară României. Semnul mare de întrebare rămâne pentru răspunsul final al vietnamezilor, pe care jucătorul îl aşteaptă prin intermediul impresarului său, Marin Mitran.

"De patru-cinci ori aş câştiga mai mult decât primesc la Ceahlăul. Pentru banii ăştia, uit de umiditate, de căldură, de distanţa şi dorul de casă", anunţă Savu. Jucătorul nostru a găsit un colectiv primitor la formaţia din Vietnam. Iar dacă se va înţelege la bani cu cei de la Hao Pat Hanoi, va pleca imediat, cu primul avion. "Pe criza asta financiară, cine mai poate emite altfel de pretenţii", se încurajează portarul Ceahlăului. OK-ul vietnamezilor pentru transferul lui George Savu ar urma să includă şi pretenţiile financiare onorate de asiatici grupării pietrene de fotbal. 20.000 de euro cere Ceahlăul pentru dezlegarea de portarul care a apărat ultima dată repriza secundă a meciului pierdut (1-2) cu Pandurii Tg. Jiu.

Răspunsul vietnamezilor pentru înregimentarea definitivă a lui Savu poate veni fie într-o lună de zile, fie într-un interval mai lung de timp. Pentru goal-keeperul Ceahlăului, concurenţa pe perioada testelor din Vietnam a fost dată doar condiţiile meteorologice, întrucât pe teren, doar "un copil, de la naţionala de tineret a ţării lor", i-a fost partenere de antrenament.

"La probe, am dat tot ce am avut eu mai bun. Altundeva nu mă mai pot transfera, aşa că trebuie să aştept iarna. Sunt pus în situaţia de a-mi căuta echipă şi vreau să plec pentru că Ceahlăul nu mă mai vrea", a conchis portarul Savu, achiziţionat acum doi ani, în mandatul lui Viorel Hizo pentru returul Ligii 1.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ - gonen - 09-13-2009, 02:26 PM
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ - Sebi Raducu - 11-20-2009 07:54 PM

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
19 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut