Universitatea Craiova şi Steaua au terminat, vineri, la egalitate, scor 0-0, într-un meci din etapa a 16-a a Ligii I, iar steliştii se află la cel de-al 12-lea meci consecutiv fără victorie, în toate competiţiile.
Universitatea Craiova - Steaua Bucureşti 0 - 0
Universitatea Craiova: Bornescu - Dănănae, Stoica, Mitchell, Rose - Wobay, Prepeliţă (Găman 59), Bărboianu (barbu 86), Gângioveanu - Baird, F. Costea (M. Costea 83). Antrenor: Nicolo Napoli
Steaua: Zapata - Golanski, Goian, Ghionea, P. Marin - Rădoi, Ov. Petre (Lovin 66) - Nicoliţă (Ochiroşii 86), D. Moreno, Semedo (Szekely 52) - B. Stancu. Antrenor: Dorinel Munteanu
Cartonaşe galbene: Wobay 8, Mitchell 30 - Goian 30, Ov. Petre 37, Golanski 56, P. Marin 90
Arbitri: Alexandru Tudor - Aurel Oniţa, Gero Szabo
Stadion: "Ion Oblemenco"; Spectatori: 25.000
Nicolo Napoli: "Am avut un penalti la Wobay, în primele minute, mai clar decât cel care s-a cerut la Szekely. Şi au mai fost câteva faze pentru Steaua, când cred că era cazul să se indice ofsaid. Dar rezultatul este corect. A fost un meci echilibrat, poate că Steaua a avut o posesie mai bună. Am mai avut câteva ocazii, dar rezultatul este echitabil, pentru că ambele echipe au dorit să câştige".
Adrian Mititelu: "Echipa a jucat la 60-70 la sută din ce poate juca. Arbitrul Tudor a dezamăgit foarte mult, a intrat pe o pantă descedentă. Şi asistentul Oniţa şi-a bătut joc de un stadion întreg şi de meci. Penalti clar la Wobay. Arbitrajul a stricat meciul. A fost o ocazie a Stelei din ofsaid cât roata carului. Îmi pare rău de Steaua că a îngenunchiat atât de mult încât să recurgă la arbitraj. Poate Steaua nu o să câştige 24 de meciuri, trebuie să câştige neapărat? Fotbalul se joacă pe teren şi e mai greu să câştigi cum se câştiga o dată. Ei au avut nişte ocazii pe contraatacuri, pe greşeli în jocul nostru, dar nu pe construcţie. Cred că am avut cel puţin zece la sută peste Steaua. E campionatul foare dur, echilibrat, nu mai e ca în anii trecuţi. Se luptă pentru fiecare punct şi probabil aşa va fi mereu. Cinste Pandurilor, sper să mergem la Vaslui să ne menţinem pe trei. Încercăm să facem faţă absenţelor şi să luăm măcar un punct. A fost un spectacol frumos. E cam greu să ne menţinem pe trei. Dacă rămânem în primele şase, suntem fericiţi. În retur vom fi foarte puternici, ştiu ce trebuie făcut. Nu pleacă niciunul din jucătorii ăştia buni".
Mircea Bornescu: "Speram să câştigăm şi eram convins că vom câştiga. Am avut două penaltiuri, la Baird şi Wobay. A fost 0-0, suntem pe trei, mergem înainte. Ştiam că va fi un meci foarte greu. Le mulţumesc suporterilor, au fost fantastici, ca de obicei, i-am simţit în teren alături de noi. Suntem plătiţi să încercăm să apărăm tot ce putem, să facem lucrurile cât mai bine. Iubesc Craiova, sunt aici şi voi rămâne cât sunt dorit".
Florin Costea: "Un punct bun, care ne ţine pe locul trei. Ar fi fost frumos să câştigăm, însă nu s-a putut. Nu am văzut steliştii bucuroşi după această remiză. Mergem la Vaslui să câştigăm şi să rămânem toată iarna pe locul trei".
Dorinel Munteanu: "A fost penalti clar la Szekely! Dacă un arbitru de talia lui Tudor nu dă penalti la o asemenea fază, ce să mai zic? N-aş vrea să comentez arbitrajul, dar... în România ne bazăm pe cei mai buni arbitri, care arbitrează şi în Liga Campionilor, şi... ce să mai zic?. Universitatea Craiova este o echipă bună, îşi merită locul acolo unde este".
Valeriu Argăseală: "Mingea pur şi simplu nu a vrut să intre în poartă. Cred că meritam să câştigăm. Numai victoriile ne pot scoate din această situaţie. Dacă am fi reuşit să înscriem, cred că altul ar fi fost rezultatul. Dacă ar fi intrat acea mingea al lui Mirel Rădoi ar fi fost golul anului. Cred că a fost penalti la Szekely".
Înainte de începutul partidei, fanii Universităţii Craiova au aprins mai multe torţe, iar unele dintre acestea au fost aruncate de pista de atletism a stadionului Ion Oblemenco. Pompierii au intervenit rapid şi au stins torţele astfel încât nu au existat alte probleme. De asemenea, fanii olteni au aruncat pe pistă şi câteva scaune de plastic, dar spiritele s-au calmat rapid şi nu a mai fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine.
În semn de protest faţă de rezultatele Stelei din ultima perioadă, fanii roş-albaştrilor au ales să nu facă deplasarea la acest joc. Pe stadionul Ion Oblemenco au fost prezenţi doar patru fani ai bucureştenilor, care au afişat şi un banner: "Restul sunt la tv, acolo unde ne vreţi". Fanii au protestat în acest fel şi faţă de incidentele de la ultimul meci, cu FC Timişoara, când s-au iscat incidente dure între aceştia şi forţele de ordine.
Corneliu Andrei Stroe, fostul preşedinte al Universităţii Craiova din perioada de glorie a formaţiei, a fost distins înainte de startul meciului cu funcţia de preşedinte de onoare al clubului oltean. Stroe a intrat pe teren unde a fost însoţit de mai mulţi copii, a primit distincţia de la Ilie Balaci, apoi a ţinut un discurs pentru fanii prezenţi la stadion.
Atunci când jucătorii echipei Universitatea Craiova au ieşit pe teren pentru încălzire, la staţia de amplificare a stadionului s-a auzit imnul Campionatului Mondial din 1990, poate şi ca omagiu pentru antrenorul oltenilor, Nicolo Napoli, care este originar din Italia.
Patronul Stelei, Gigi Becali, a dorit să ajungă la Craiova pentru a urmări meciul echipei sale şi a închiriat un charter cu care trebuia să decoleze de pe Aeroportul Aurel Vlaicu. Avionul cu care trebuia să zboare Becali a avut probleme la decolare în două rânduri, de fiecare dată orprindu-se motoarele înainte de ridicarea de la sol. Oficialii aeroportului i-au pus la dispoziţie patronului Stelei un alt avion, dar acesta nu a mai vrut să plece la meci, pentru că se afla în stare de şoc.
În minutul 8 al partidei, Julius Wobay a pătruns în careul steliştilor şi a căzut după un duel cu Petre Marin, iar oltenii au cerut lovitură de la 11 metri. În schimb, arbitrul Alexandru Tudor a acordat lovitură liberă pentru Steaua şi i-a arătat craioveanului un cartonaş galben pentru simulare.
Steaua a avut ocazia să deschidă scorul în minutul 10 prin Antonio Semedo, care a fost angajat ideal de Dayro Moreno, dar a reluat pe lângă poarta goală a craiovenilor, de la circa 6 metri. Roş-albaştrii au mai ratat o mare ocazie de gol, la cinci minute după începutul reprizei a doua, atunci când Rădoi l-a văzut ieşit pe Bornescu şi a şutat de la jumătatea terenului, dar portarul s-a întins şi a atins puţin balonul care a lovit bara, apoi a revenit în teren, de unde a fost recuperat de olteni.
Antrenorul Dorinel Munteanu nu a putut conta în acest meci pe Ogăraru, Neaga, Kapetanos, Pleşan şi Emghara, toţi accidentaţi, dar nici pe Juan Carlos Toja, care a fost convocat la naţionala Columbiei. În schimb, în echipa Stelei a revenit Ovidiu Petre care a fost mai mult indisponibil din cauza unei accidentări.
Univeristatea Craiova nu a mai pierdut un meci în campionat, din etapa a 7-a a Ligii I, atunci când a pierdut cu FC Timişoara. De atunci, oltenii au disputat 8 partide, în care au înregistrat 4 victorii şi 4 egaluri. De partea cealaltă, Steaua nu a mai câştigat un meci în campionat din runda a 8-a a campionatului, când s-a impus în faţa celor de la Gaz metan Mediaş. De atunci, steliştii au disputat 7 partide şi au înregistrat 6 egaluri şi o înfrângere.
Steaua a ajuns la cel de-al 12-lea meci fără victorie în toate competiţiile. Astfel, în campionat roş-albaştrii nu au mai cunoscut victoria de opt meciuri, din care şapte au fost remize, în Liga Campionilor au obţinut o remiză şi două înfrângeri, iar în Cupa României au fost eliminaţi din 16-imile de finală de Sportul Studenţesc. Ultima victorie oficială a formaţiei din Ghencea s-a înregistrat pe 21 septembrie, atunci când a dispus pe teren propriu, scor 4-0, de Gaz metan Mediaş, în cadrul etapei a 8-a a primei divizii.
Dorinel Munteanu se află la cel de-al 5 cincilea meci pe banca Stelei, iar sub comanda sa roş-albaştrii nu au reuşit să câştige nicio partidă, ei înregistrând 4 egaluri în campionat şi o înfrângere în Liga Campionilor.
Centralul Alexandru Tudor a mai condus până acum, în Liga I, un singur meci între cele echipe, terminat cu victoria Stelei, pe teren propriu, scor 1-0. Centralul are în palmares 26 de partide ale Universităţii Craiova, în care aceştia au înregistrat 8 victorii, 7 egaluri şi 11 înfrângeri. Tudor a condus şi 19 partide ale Stelei, în care roş-albaştrii au înregistrat 11 victorii, 4 egaluri şi 4 înfrângeri.
Până acum cele două formaţii s-au mai întâlnit în Liga I de 86 de ori, iar rezultatele le sunt favorabile steliştilor, care s-au impus în 44 de partide, 19 s-au terminat la egalitate, iar de 23 de ori a câştigat Universitatea Craiova. Golaverul le este favorabil tot roş-albaştrilor care au marcat 146 de goluri şi au primit 101.
În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova a urcat pe locul 3 în clasament, cu 27 de puncte, în timp ce Steaua acumulează 26 de puncte şi trece pe locul 4, la egalitate cu CFR Cluj, dar cele două formaţii sunt despărţite de golaveraj.