Liga 1
Romanian Soccer  Cauta in Romanian Soccer
Romanian Soccer
Nationala Romaniei
 

FOTBAL INTERNATIONAL

-

UK Anglia:Premier League

-

Clasament Premier League

-

Clasament Championship

-

IT Italia: Serie A

-

Clasament Serie A Italia

-

Clasament Serie B Italia

-

SP Spain:Primera División

-

Clasament Primera Division

-

DE Germania: Bundesliga

-

Clasament Bundesliga

-

Clasament Zweite Bundesliga

-

FR Franta: Ligue 1

-

Clasament Ligue 1

-

PO Portugalia: Liga Sagres

-

Clasament Portugalia

-

OL Olanda: Eredivisie

-

Clasament Olanda

-

BE Belgia: Jupiler League

-

Clasament Belgia

-

TU Turcia: Süper Lig

-

Clasament Turcia

-

GR Grecia:Ethniki Katigoria

-

RU Rusia: Premier League

-

Clasament Rusia

-

UC Ucraina: Vyscha Liga

-

ball America de Sud

-

ball Africa

-

Cupa Africii pe Natiuni

-

ball Asia

-


Stiri Externe 25.12.2016 - 08:30

Retrospectiva 2016 Anul marilor schimbari la FIFA

Retrospectiva 2016 Anul marilor schimbari la FIFA
"O nouă FIFA": la aproape un an de când a fost ales președinte al unei federații fragilizate de cel mai mare scandal de corupție din istoria sa, Gianni Infantino, care promitea schimbarea, a îndepărtat numeroase chipuri și a inițiat reforme, fără să convingă însă întotdeauna.

Ales aproape în lipsa altei variante mai bune după suspendarea lui Michel Platini, care a căzut din cauza unei plăți suspecte primite de la Sepp Blatter, fosta mână dreaptă a francezului la UEFA a busculat o instituție ale cărei metode de management și de gestiune își atinseseră limitele.

Dacă limitarea numărului de mandate a fost aprobată, la fel ca lărgirea Consiliului sau un loc mai important pentru fotbalul feminin, transparența promisă în ce privește salariile se aplică deocamdată doar președintelui (1,5 milioane de franci elvețieni pe an). "Evident că mai sunt lucruri de făcut, dar sunt destul de mulțumit și de încrezător pentru viitor", a spus Infantino.

Pentru a garanta viitorul FIFA, după un an 2015 dificil, italo-elvețianul a venit cu altă reformă neașteptată: mărirea numărului de echipe la Cupa Mondială, de la 32 la 48 de echipe. Dacă va fi adoptată de Consiliu în luna ianuarie, măsura, care e departe de întruni unanimitatea, se va aplica începând de la Mondialul 2026.

"Singurele reforme adoptate sunt cele care nu modifică fundamental structura puterii", a estimat britanicul Patrick Nally, nume important al marketingului sportiv, aflat la originea primului contract între Coca-Cola și FIFA, în anii 70. "FIFA continuă să semene mai mult cu un mic regat decât cu o organizație deschisă și transparentă"
, a continuat el.

Pentru a duce a la capăt o serie de reforme, FIFA, "care vrea să facă tabula rasa cu trecutul", potrivit unui fost responsabil, a făcut curățenie printre figurile dintr-un trecut recent.

Ex-președintele Sepp Blatter și fostul său secretar general, francezul Jerome Valcke, au fost suspendați. Fost secretar general interimar și fost director general, germanul Markus Kattner a fost și el debarcat.

FIFA, care a deschis o anchetă împotriva lor, îi acuză pe cei trei că au împărțit între ei 80 de milioane de dolari, "o creștere a salariului anual, bonusuri legate de Cupa Mondială și alte avantaje".

Debarasat de aceste umbre stânjenitoare, Infantino a îndepărtat și numeroși directori din epoca Blatter, "uneori fără menajamente", potrivit unei surse apropiate de FIFA.

Printre cei îndepărtați au fost directorul de marketing Thierry Weil, directorul medical Jiri Dvorak, care se ocupa de lupta antidoping, mai mulți responsabili cu dezvoltarea sau cu relațiile cu federațiile, germanul Ralf Mutschke, responsabil cu securitatea și fost la Interpol, sau fostul director al muzeului FIFA, Stefan Jost.

Dorit de Blatter și inaugurat de Infantino, muzeul, în care au fost investiți 140 de milioane de franci elvețieni, urmează să se închidă, a afirmat o sursă apropiată.

Pentru a explica aceste plecări, FIFA evocă "unele restructurări".

De asemenea, au fost concediați doi șefi de servicii, care, potrivit unor surse concordante, au informat comisia de etică în legătură cu presupuse încălcări ale codului de etică de către Infantino, mai ales prin folosirea de avioane private. Aceste informații au fost la originea deschiderii unei anchete, care în final a fost clasată.

În același timp, Infantino a surprins uneori în materie de recrutare, de exemplu numind-o secretar general pe senegaleza Fatma Samoura, venită de la ONU, fără experiență în lumea fotbalului. "O femeie în acest post este un pas important", a asigurat Infantino.

O dovadă a lipsei sale de experiență: deplasându-se recent în Sierra Leone, Samoura a sfătuit această țară să candideze la organizarea Mondialului feminin Under 17. Problema este că acest Mondial fusese deja atribuit Uruguayului.

Pentru un bun cunoscător al instituției, prin această numire "Infantino a vrut să păstreze cât mai multă putere".

Altă numire criticată este cea a slovenului Tomaz Vesel la comisia de audit, în locul lui Domenico Scala, a cărui demisie a făcut valuri. "Trebuie notat că Vesel este de aceeași naționalitate ca noul conducător al UEFA, Aleksander Ceferin", relevă altă sursă.

Nally a estimat că în ciuda numelor noi din administrație, "transparența nu este mai mare ca înainte".

Sepp Blatter a ieșit în fine la pensie: suspendat în decembrie 2015 de justiția internă a FIFA (8 ani, reduși în apel la 6) pentru o plată controversată de 1,8 milioane euro către Michel Platini, de asemenea sancționat, Blatter, 80 de ani, a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Respingerea apelului său, pe 5 decembrie, l-a lăsat definitiv pe elvețian în ofsaid. "Nu voi face apel la un tribunal federal elvețian, nu vreau să mă bat cu morile de vânt. Am alte priorități, sănătatea - care este mai bună - familia, dragostea și alte proiecte", a asigurat el pentru AFP. Fostul demiurg al fotbalului mondial va trebui de asemenea să răspundă pentru faptele sale în fața justiției civile, fiind inculpat în Elveția pentru "abuz de încredere" și "gestiune frauduloasă".

Michel Platini aleargă prin tribunale: suspendat 8 ani de către comisia de etică a FIFA pentru plata primită de la Blatter, suspendare redusă în apel la 6 ani, Platini, îndepărtat din cursa pentru președinția FIFA, unde părea favorit, s-a adresat TAS. Acesta i-a redus suspendarea la patru ani. Pe 16 octombrie, avocații săi s-au adresat justiției civile și Tribunalului federal de la Lausanne pentru a cere anularea totală a suspendării. O sursă judiciară a indicat că decizia ar putea veni în februarie sau martie 2017. Dacă nici de această dată nu va avea câștig de cauză, Platini mai poate depune recurs la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Foarte dureros pentru fostul președinte al UEFA: suspendarea l-a împiedicat să asiste la Campionatul "său" European din Franța.

Jérôme Valcke, fostul secretar general al lui Blatter, a devenit discret de când a căzut în dizgrație. Căderea sa a venit mai ales din cauza presupusei implicări în traficul cu bilete pentru Mondialul 2014, pentru care a fost inculpat de justiția elvețiană. Suspendat din funcție în septembrie 2015 înainte de a fi concediat, Valcke a văzut suspendarea sa redusă de la 12 la 10 ani. El, Blatter și Markus Kattner, fost director financiar, sunt de asemenea acuzați că au împărțit între ei 80 de milioane de dolari, reprezentând "creșterea salariului anual, bonusuri legate de Cupele Mondiale și alte avantaje".

Valcke l-a ajutat pe fiul său Sébastien să fie angajat de Federația braziliană de fotbal (CBF) după Mondialul 2014 din Brazilia, grație relațiilor sale cu fostul președinte al CBF, controversatul Ricardo Teixeira. Potrivit unor foști colegi, Valcke merge regulat la Barcelona, unde a rămas prieten cu fostul președinte al lui FC Barcelona, Sandro Rosell.

Markus Kattner este combativ: venit în 2003 la FIFA ca director financiar, numit secretar general interimar după căderea lui Valcke, Kattner a fost demis pe 23 mai din cauza unor nereguli financiare. Contestând însă o concediere fără preaviz, germanul s-a adresat Tribunalului pentru conflicte de muncă din Zürich, care nu se va pronunța mai devreme de 2017.






Taguri: retrospectiva    FIFA    Gianni Infantino    UEFA    Sepp Blatter    Jerome Valcke    Markus Kattner    Michel Platini   

Comenteaza

Ultimele stiri - Stiri Externe

Copa America - finala: Argentina - Columbia 1-0 după prelungiri

Selecţionata Argentinei a învins cu scorul de 1-0 după prelungiri echipa Columbiei în finala turneului de fotbal Copa America, duminică seara la Miami (Florida),...

Roberto Carlos, la 50 de ani - cele mai interesante repere din cariera fostului fotbalist

Cei mai populari fotbaliști din lume sunt de obicei atacanți sau mijlocași ofensivi, căci golurile sunt cele care atrag cel mai mult atenția fanilor. Însă o echipă cu adevărat solidă nu...

Supercupa Europei: Manchester City - FC Sevilla 1-1, 5-4 la loviturile de departajare

Campioana Europei, Manchester City a câştigat pentru prima dată Supercupa Europeiu, după ce a învins-o pe FC Sevilla, deţinătoarea Europa League, cu 5-4 la loviturile de...

Cum arată topul celor mai scumpe transferuri efectuate în această vară

Până când se reiau campionatele de top, atenția în fotbalul continental este îndreptată către transferuri. Vara este deja interesantă, cu câteva mutări spectaculoase, făcute în special...

Gianluca Vialli a murit vineri la Londra

Fostul mare atacant italian Gianluca Vialli a încetat din viaţă la vârsta de 58 de ani, bolnav de cancer la pancreas. Iniţial, el a fost diagnosticat cu această boală necruţătoare în anul...

A murit Pelé. "Perla Neagră" s-a stins la 82 de ani

Edson Arantes do Nascimento "Pelé" a încetat din viaţă joi, la vârsta de 82 de ani, la un spital din São Paulo, a anunţat una dintre fiicele sale, Kely Nascimento. "Te iubim...

Manchester City a câştigat în prelungiri la Londra cu Arsenal

Cel mai interesant meci din etapa a 21-a din Premier League a avut loc în prima zi a Anului Nou pe stadionul "Emirates" din Londra, între Arsenal şi Manchester City....

FC Liverpool a încheiat anul cu o înfrângere la Leicester

Leicester City a trecut cu bine peste eşecul cu 6-3 din deplasare cu Manchester City, câştigând marţi seara acasă pe stadionul "King Power", cu scorul de 1-0 în faţa lui FC...

Edinson Cavani a salvat-o pe Manchester United la Newcastle

Newcastle United a terminat la egalitate, scor 1-1, în meciul disputat acasă pe stadionul "St James' Park" cu Manchester United, luni seara, în etapa a 19-a a campionatului Angliei....

Top 7 cei mai rapizi fotbaliști din lume în 2021

Secolul tehnologiei și al informației a fost precedat de secolul vitezei, iar în articolul de față vom vorbi despre viteza fotbaliștilor de top, măsurată la secundă grație tehnologiei de...

10 lucruri mai puțin știute despre Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai buni jucători din istorie, dar despre el mai rămân și lucruri mai puțin știute de publicul larg.   Iată 10 dintre acestea: 1. Numele său e...



Top News

-Ovidiu Burcă a fost numit antrenor principal al echipei Oțelul Galați.

-Fotbal sub dictaturi: barajul URSS - Chile, 1973

-Spectacolul din Premier League continuă de Boxing Day

-Liga 1 - Etapa 21: Rezultate şi marcatori

-Liga 1 - Etapa 21: Politehnica Iași - Fotbal Club FCSB 0-2

-Liga 1 - Etapa 21: FC Hermannstadt - Farul Constanța 0-0

-Liga 1 - Etapa 21: Sepsi Sfântu Gheorghe - Universitatea Cluj 0-0




Care a fost cel mai mare fotbalist din lume?
Pelé
Maradona
  » rezultate   » arhiva

S-au nascut azi

Abiodun Agunbiade
Nigeria
42 ani

Arif Erdem
Turcia
53 ani

Bogdan Miron
România
43 ani

Călin Tiuț
România
33 ani

Cleiton
Brazilia
41 ani

CRUZEIRO EC
Brazilia
104 ani

Davide Moro
Italia
43 ani

Davide Santon
Italia
34 ani

Domingos Paciência
Portugalia
56 ani

Egil Østenstad
Norvegia
53 ani

Florin Bratu
România
45 ani

František Šafránek
Cehoslovacia
94 ani

Germán Leguía
Peru
71 ani

Giacomo Venturi
Italia
33 ani

Hanno Balitsch
Germania
44 ani

Jesús Glaría
Spania
84 ani

Jonathan Greening
Anglia
46 ani

Liță Dumitru
România
75 ani

Loïc Rémy
Franța
38 ani

Luis Pedro Cavanda
Belgia
35 ani

Marko Nikolić
Serbia
34 ani

Maxi Rodríguez
Argentina
44 ani

Nicolás Bertolo
Argentina
39 ani

Nicolas Popescu
România
22 ani

Ognjen Petrović
Serbia
77 ani

Oleks. Shovkovskiy
Ucraina
50 ani

Pedro Celestino
Capul Verde
38 ani

Robert Milsom
Anglia
38 ani

Scott Gemmill
Scoția
54 ani

Silva
Brazilia
85 ani

Slobo. Komljenović
Serbia
54 ani

Tiberiu Beceru
România
43 ani

Tomasz Kupisz
Polonia
35 ani

Valdir Peres
Brazilia
74 ani

Valentin Crețu
România
36 ani

Vasile Lupșa
România
49 ani

Vladyslav Vashchuk
Ucraina
50 ani


Liga 1
Steaua Bucuresti ASA CFR Cluj
CS Universitatea Gaz Metan Mediaș
Dinamo FC Botosani Pandurii
CSM Iasi Viitorul Constanta
Concordia Chiajna
-

Arhiva Stiri Romanian Soccer
L M M J V S D
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


2024-2025


Liga 1 2024-2025
20.12.2024
Cronica
Sepsi Sfântu Gheorghe Universitatea Cluj C
21.12.2024
Cronica
FC Hermannstadt Farul Constanța C
21.12.2024 Gloria Buzău Universitatea Craiova C
22.12.2024 Petrolul Ploiești Unirea Slobozia C
22.12.2024 CFR Cluj Oțelul Galați C
22.12.2024 Dinamo București Rapid București C
23.12.2024 FC UTA Arad FC Botoșani C
23.12.2024
Cronica
Politehnica Iaşi Fotbal Club FCSB C


1. Fotbal Club FCSB 37
2. Universitatea Cluj 37
3. Dinamo București 36
4. Universitatea Craiova 35
5. CFR Cluj 35
6. Petrolul Ploiești 31
7. Sepsi Sfântu Gheorghe 30
8. Rapid București 29
9. FC Hermannstadt 26
10. FC UTA Arad 25
11. Oțelul Galați 24
12. Farul Constanța 24
13. Politehnica Iaşi 22
14. Unirea Slobozia 22
15. FC Botoșani 18
16. Gloria Buzău 16
Clasament 2024-2025

Liga 2


Liga 2
26.03.2021 Turris Oltul Turnu-Măgurele
-
Gloria Buzău   C
28.03.2021 Metaloglobus București Rapid București C
28.03.2021 Pandurii Târgu-Jiu Unirea Slobozia C
28.03.2021 Concordia Chiajna ASU Poli Timişoara C
28.03.2021 CS Mioveni Aerostar Bacău C
28.03.2021 Universitatea Cluj Petrolul Ploiești C
28.03.2021 CSM Reșița Universitatea Craiova C
28.03.2021 Ripensia Timișoara ACS Comuna Recea C
28.03.2021 AFK Csíkszereda CSM Slatina C
28.03.2021 Dunărea Călărași Viitorul Târgu-Jiu C


1. Universitatea Craiova 35
2. Dunărea Călărași 34
3. CS Mioveni 33
4. Rapid București 33
5. AFK Csíkszereda 32
6. Farul Constanța 32
7. Viitorul Târgu-Jiu 32
8. ASU Poli Timişoara 32
9. Petrolul Ploiești 31
10. Metaloglobus București 30
11. Universitatea Cluj 29
12. Gloria Buzău 26
13. Concordia Chiajna 24
14. ACS Comuna Recea 23
15. Ripensia Timișoara 22
16. Unirea Slobozia 19
17. CSM Reșița 19
18. CSM Slatina 15
19. Pandurii Târgu-Jiu 13
20. Aerostar Bacău 10
21. Turris Oltul Turnu-Măgurele 0
Clasament Liga 2

C1


Liga 3 C1
06.03.2020 Aerostar Bacău FC Botoşani II C
06.03.2020 KSE Târgu-Secuiesc CSU Galați C
07.03.2020 CSM Foșcani FC Ozana Târgu-Neamţ C
07.03.2020 Știința Miroslava CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ C
07.03.2020 Oțelul Galați CSM Pașcani C
07.03.2020 Sporting Liești Foresta Suceava C
07.03.2020 Bucovina Rădăuți Huşana Huşi C
07.03.2020 Şomuz Fălticeni CSM Bacău C


1. Aerostar Bacău 42
2. Foresta Suceava 35
3. CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ 33
4. Bucovina Rădăuți 32
5. CSM Foșcani 30
6. Oțelul Galați 30
7. Știința Miroslava 29
8. FC Ozana Târgu-Neamţ 23
9. Şomuz Fălticeni 20
10. Sporting Liești 19
11. KSE Târgu-Secuiesc 17
12. Huşana Huşi 17
13. FC Botoşani II 16
14. CSU Galați 10
15. CSM Bacău 9
16. CSM Pașcani 0
Clasament C1

C2


Liga 3 C2
06.03.2020 Dacia Unirea Brăila Metalul Buzău C
07.03.2020 CS Tunari Viitorul Ianca C
07.03.2020 CSM Medgidia Recolta Gheorghe Doja C
07.03.2020 Agricola Borcea Fotbal Club FCSB II C
07.03.2020 CS Afumați Mostiştea Ulmu C
07.03.2020 Unirea Slobozia Poseidon Limanu 2 Mai C
07.03.2020 Axiopolis Sport Cernavodă Înainte Modelu C
07.03.2020 CS Făurei SC Popeşti Leordeni C


1. Unirea Slobozia 40
2. Mostiştea Ulmu 37
3. CS Afumați 36
4. CS Tunari 36
5. Înainte Modelu 26
6. SC Popeşti Leordeni 25
7. Viitorul Ianca 25
8. Metalul Buzău 23
9. CS Făurei 21
10. Agricola Borcea 21
11. Poseidon Limanu 2 Mai 20
12. CSM Medgidia 15
13. Axiopolis Sport Cernavodă 12
14. Dacia Unirea Brăila 11
15. Fotbal Club FCSB II 10
16. Recolta Gheorghe Doja 2
Clasament C2

C3


Liga 3 C3
06.03.2020 CSM Alexandria FC Pucioasa C
06.03.2020 Astra Giurgiu II CS Blejoi C
06.03.2020 Tractorul Cetate Vediţa Coloneşti C
06.03.2020 Unirea Bascov FC Voluntari II C
06.03.2020 CS Balotești CS Universitatea Craiova II C
07.03.2020 Progresul Spartac București FC Brașov C
07.03.2020 Sporting Roșiori-de-Vede CSM Slatina C
07.03.2020 Olimpic Cetate Râşnov Flacăra Moreni C


1. Progresul Spartac București 37
2. CSM Slatina 37
3. Flacăra Moreni 30
4. CSM Alexandria 28
5. CS Universitatea Craiova II 27
6. Vediţa Coloneşti 27
7. Unirea Bascov 22
8. CS Blejoi 22
9. Olimpic Cetate Râşnov 21
10. FC Voluntari II 21
11. FC Brașov 19
12. FC Pucioasa 18
13. Astra Giurgiu II 16
14. CS Balotești 14
15. Tractorul Cetate 10
16. Sporting Roșiori-de-Vede 9
Clasament C3

C4


Liga 3 C4
06.03.2020 ACS Poli Timișoara Fortuna Becicherecu-Mic C
06.03.2020 Cetate Deva Comunal Dumbrăviţa C
06.03.2020 Flacăra Horezu CS Național Sebiș C
06.03.2020 Universitatea Craiova Șoimii Lipova C
07.03.2020 Crișul Chișineu-Criș Progresul Pecica C
07.03.2020 Gloria Lunca Teuz Cernei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii C
07.03.2020 CS Hunedoara Viitorul Dăeşti C
07.03.2020 ACSO Filiaşi Gilortul Târgu-Cărbuneşti C


1. Universitatea Craiova 42
2. Șoimii Lipova 29
3. Crișul Chișineu-Criș 29
4. Flacăra Horezu 27
5. Progresul Pecica 26
6. Comunal Dumbrăviţa 23
7. CS Hunedoara 23
8. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 21
9. Fortuna Becicherecu-Mic 20
10. Viitorul Dăeşti 20
11. Gloria Lunca Teuz Cernei 19
12. Cetate Deva 18
13. CS Național Sebiș 17
14. ACSO Filiaşi 15
15. Gilortul Târgu-Cărbuneşti 11
16. ACS Poli Timișoara 11
Clasament C4

C5


Liga 3 C5
06.03.2020 Unirea Dej SCM Zalău C
06.03.2020 Sănătatea Cluj Gloria Bistrița C
06.03.2020 AFC Odorheiu-Secuiesc Avântul Reghin C
07.03.2020 Unirea Alba-Iulia Viitorul Şelimbăr C
07.03.2020 Luceafărul Oradea CS Sânmartin C
07.03.2020 Industria Galda de Jos CFR 1907 Cluj II C
07.03.2020 Minaur Baia-Mare Arieșul Turda C
07.03.2020 Metalurgistul Cugir ACS Comuna Recea C


1. ACS Comuna Recea 35
2. Minaur Baia-Mare 33
3. Viitorul Şelimbăr 28
4. Metalurgistul Cugir 27
5. Luceafărul Oradea 26
6. CS Sânmartin 25
7. Gloria Bistrița 25
8. Avântul Reghin 22
9. Arieșul Turda 22
10. Unirea Dej 21
11. Sănătatea Cluj 20
12. Unirea Alba-Iulia 16
13. SCM Zalău 15
14. CFR 1907 Cluj II 15
15. Industria Galda de Jos 11
16. AFC Odorheiu-Secuiesc 10
Clasament C5

Decizia ONJN nr.860/28.04.2016, Licenta: L2160797Y000396