Liga 1
Romanian Soccer  Cauta in Romanian Soccer
Romanian Soccer
Nationala Romaniei
 

FOTBAL INTERNATIONAL

-

UK Anglia:Premier League

-

Clasament Premier League

-

Clasament Championship

-

IT Italia: Serie A

-

Clasament Serie A Italia

-

Clasament Serie B Italia

-

SP Spain:Primera División

-

Clasament Primera Division

-

DE Germania: Bundesliga

-

Clasament Bundesliga

-

Clasament Zweite Bundesliga

-

FR Franta: Ligue 1

-

Clasament Ligue 1

-

PO Portugalia: Liga Sagres

-

Clasament Portugalia

-

OL Olanda: Eredivisie

-

Clasament Olanda

-

BE Belgia: Jupiler League

-

Clasament Belgia

-

TU Turcia: Süper Lig

-

Clasament Turcia

-

GR Grecia:Ethniki Katigoria

-

RU Rusia: Premier League

-

Clasament Rusia

-

UC Ucraina: Vyscha Liga

-

ball America de Sud

-

ball Africa

-

Cupa Africii pe Natiuni

-

ball Asia

-


Cupa Mondiala 15.07.2018 - 20:10

CM 2018 - finala: Franţa - Croaţia 4-2

CM 2018 - finala: Franţa - Croaţia 4-2
Selecţionata Franţei a câştigat al doilea său titlu mondial, după ce a învins echipa Croaţiei cu scorul de 4-2 (2-1), duminică, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în finala Cupei Mondiale de fotbal 2018, din Rusia.
 
"Les Bleus" au jucat a treia lor finală, după cea din 1998, în care au învins Brazilia, şi după cea pierdută în 2006 în faţa Italiei. Echipa lui Deschamps se încununează campioană mondială la doi ani după ce a pierdut finala EURO 2016, pe teren propriu, în faţa Portugaliei.
 
Francezii şi-au făcut jocul lor obişnuit, pragmatic, câştigând prin golurile marcate de Mario Mandzukic (18, autogol), Antoine Griezmann (38 - penalty), Paul Pogba (59) şi Kylian Mbappe (65), în timp ce pentru croaţi au punctat Ivan Perisic (28), Mario Mandzukic (69).
 
Croaţia şi-a depăşit performanţa din 1998, când cucerea medaliile de bronz, dar a fost lipsită de şansă, oferind practic cadou adversarei primele două goluri, au autogol şi un penalty. Echipa lui Dalic a plătit şi tribut oboselii acumulate după ce în cele trei meciuri anterioare a jucat prelungiri.
 
Franţa, cu o medie de vârstă de 26 ani şi 10 zile la startul competiţiei (14 iunie), a devenit cea mai tânără campioană mondială de la Brazilia 1970, sud-americanii având atunci o medie de 25 de ani şi 5 zilei.
 
Deschamps a devenit al treilea om care câştigă Cupa Mondială atât ca jucător, cât şi ca antrenor, după Mario Lobo Zagallo şi Franz Beckenbauer. Brazilianul Zagallo a câştigat, ca jucător, titlul mondial cu Selecao în Suedia 1958 şi Chile 1962, iar apoi a condus naţionala "Canarinha" la victorie în Mexic 1970, având şi o finală pierdută în 1998. Germanul Beckenbauer a participat la două finale ca jucător, în Anglia 1966; pierdută în faţa echipei gazdă, şi Germania 1974, pe care a câştigat-o. Ca selecţioner, el a condus Nationalmannschaft în finalele din Mexic 1986, pierdută în faţa Argentinei lui Maradona, şi Italia 1990, câştigată în faţa aceloraşi adversari.
 
Croaţia a început mai bine jocul şi a presat, însă prima oportunitate a venit în min. 15, când centrarea Perisic lui în faţa porţii a fost respinsă de Umtiti.
 
Franţa a reuşit să deschidă scorul în min. 18, când Grizemann a executat o lovitură liberă de la 25-26 metri, iar Mandzukic a deviat balonul în propria poartă.
 
Croaţii nu s-au clătinat şi au căutat egalarea, iar Vida (21) a reluat cu capul peste poartă la centrarea lui Modric. Acelaşi Vida l-a blocat excelent pe Mbappe (23), în situaţie bună de atac. Croaţia a fost periculoasă în min. 24, Mandzukic a centrat în careu, dar Rakitic a reluat din voleu mult peste poartă.
 
Croaţia a egalat în min. 28, prin Perisic, cu un şut din careu, după o minge aşezată de Vida.
 
Franţa a trecut din nou în avantaj, în min. 38, când Griezmann a marcat din penalty, după un henţ comis de Perisic, la care arbitrul Pitana a consultat sistemul video.
 
Croaţii au dominat finalul primei reprize, dar Mandzukic a fost neatent după o reluare slabă din care a lui Rebic (40), Lovren (43) a tras din careu, dar Pogba a acordat corner, iar Vida (min. 45+1) a trimis pe lângă poartă din centrarea lui Rakitic.
 
În partea secundă, Griezmann a şutat de la 24 de metri, dar Subasic a reţinut (47).
 
Croaţii au avut o situaţie bună de egalare, dar Lloris a respins peste transversală şutul lui Rebic (48), bine angajat de Rakitic. Lloris (49) a avut o ieşire oportună, în faţa lui Mandzukic.
 
Mbappe (52), lansat de Pogba, l-a depăşit pe Vida, dar şutul său a fost blocat de Subasic.
 
Franţa s-a desprins în min. 59, după ce Pogba a marcat cu un şut din marginea careului, după o primă tentativă blocată. Croaţii au acuzat lovitura şi Brozovic (61) a respins salvator din 6 metri, din faţa lui Griezmann. "Les Bleus" au tranşat disputat după golul lui Mbappe (65), marcat cu un şut de la 25 de metri, portarul Subasic fiind din nou prins pe picior greşit. Kylian Mbappe, la vârsta de 19 ani şi 207 zile, a devenit al doilea cel mai tânăr marcator într-o finală de Cupă Mondială, după Pele, care a marcat o dublă în finala cu Suedia, din 1958, la doar 17 ani.
 
Croaţia a redus din diferenţă (69), după ce portarul Lloris a comis o gafă uriaşă, iar Mandzukic a trimis în poartă.
 
Rakitic a mai avut două încercări (78, 89), dar nu a nimerit poarta în niciunul din cazuri.
 
Francezii au mai avut şi ei două şanse, dar Subasic a reţinut mingea trasă de Fekir (87), iar Pogba a luftat din careu (90+3).
 
Franţa s-a impus meritat în finala de la Moscova, în ciuda faptului că echipa Croaţiei a avut o posesie superioară (61%) şi a dominat la alte câteva capitole statistice. Finala a fost una dintre cele mai spectaculoase jucate în ultimii zeci de ani.
 
În 1998, Franţa învingea Croaţia cu 2-1 în semifinalele ediţie din Hexagon, iar apoi îşi adjudeca trofeul.
 
Finala de la Moscova a fost meciul cu numărul 900 din istoria Cupei Mondiale. Franţa a jucat şi primul meci al competiţiei, învingând Mexicul cu 4-1 la ediţia inaugurală, din 1930. De asemenea, a fost a noua finală europeană a competiţiei. Croaţia este a doua echipă care joacă finala după ce a trecut de un baraj de calificare, prima fiind Germania în 2002.
 
Franţa - Croaţia 4-2 (2-1)
Au marcat: Mario Mandzukic (18, autogol), Antoine Griezmann (38 - penalty), Paul Pogba (59), Kylian Mbappe (65), respectiv Ivan Perisic (28), Mario Mandzukic (69).
Moscova, Stadionul Lujniki: 78.011 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, finala

Au evoluat echipele:

Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) - 2. Benjamin Pavard, 4. Raphael Varane, 5. Samuel Umtiti, 21. Lucas Hernandez - 6. Paul Pogba, 13. Ngolo Kante (15. Steven Nzonzi, 55) - 10. Kylian Mbappe, 7. Antoine Griezmann, 14. Blaise Matuidi (12. Corentin Tolisso, 73) - 9. Olivier Giroud (18. Nabil Fekir, 81). Selecţioner: Didier Deschamps.
Rezerve neutilizate: 16. Steve Mandanda, 23. Alphonse Areola - 19. Djibril Sidibe, 3. Presnel Kimpembe, 17. Adil Rami, 22. Benjamin Mendy, 8. Thomas Lemar, 20. Florian Thauvin, 11. Ousmane Dembele.

Croaţia: 23. Danijel Subasic - 2. Sime Vrsaljko, 6. Dejan Lovren, 21. Domagoj Vida, 3. Ivan Strinic (20. Marko Pjaca, 82) - 7. Ivan Rakitic, 11. Marcelo Brozovic - 18. Ante Rebic (9. Andrej Kramaric, 71), 10. Luka Modric (căpitan), 4. Ivan Perisic - 17. Mario Mandzukic. Selecţioner: Zlatko Dalic.
Rezerve neutilizate: 1. Dominik Livakovic, 12. Lovre Kalinic - 5. Vedran Corluka, 13. Tin Jedvaj, 15. Duje Caleta-Car, 22. Josip Pivaric, 8. Mateo Kovacic, 19. Milan Badelj, 14. Filip Bradaric.

Cartonaşe galbene: Kante (27), Lucas Hernandez (41), Vrsaljko (90+2).

Arbitru: Nestor Pitana; arbitri asistenţi: Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (toţi din Argentina); arbitru de rezervă: Bjorn Kuipers (Olanda); arbitru asistent de rezervă: Erwin Zeinstra (Olanda). Arbitru video: Massimiliano Irrati (Italia); arbitri asistenţi video: Carlos Astroza (Chile), Mauro Vigliano (Argentina), Danny Makkelie (Olanda).






Taguri: CM 2018    finala    Franţa    Croaţia    Antoine Griezmann    Paul Pogba    Kylian Mbappe    Ivan Perisic    Mario Mandzukic   

» Preliminarii CM 2018 - program si rezultate
» Cupa Mondiala - rezultate
Comenteaza

Ultimele stiri - Cupa Mondiala

Fotbal sub dictaturi: barajul URSS - Chile, 1973

Am aniversat recent 30 de ani de la prăbuşirea dictaturii comuniste ȋn România, prilej de a reflecta şi asupra influenţei pe care regimul politic l-a avut asupra sportului ȋn general şi a...

Gianni Infantino vrea Cupa Mondială cu 48 de echipe încă din 2022

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, nu renunţă la ideea de a mări numărul de echipe participante la Cupa Mondială de la 32 la 48 încă de la ediţia din Qatar, din 2022, deşi o...

RETROSPECTIVĂ 2018 Cupa Mondială de fotbal din Rusia, o reuşită; Franţa, campioană mondială din nou

Ediţia a 21-a a Cupei Mondiale de fotbal, găzduită de Rusia între 14 iunie şi 15 iulie, s-a încheiat cu victoria finală a echipei Franţei, o selecţionată pragmatică...

Vincent Kompany dezvăluie modul în care un somnifer a ajutat Belgia la Mondialul 2018

Fundaşul Vincent Kompany a dezvăluit un episod inedit de la Cupa Mondială din Rusia, care a ajutat Belgia să câştige meciul cu Brazilia (2-1) din sferturile de finală,...

CM 2022: Qatar nu va lua nicio decizie privind Mondialul cu 48 de echipe până nu va vedea studiul FIFA

Qatar nu va adopta nicio decizie cu privire la organizarea Cupei Mondiale din 2022, pe care o va găzdui, cu 48 de echipe (în loc de 32), până nu va vedea studiul de...

CM 2022: Qatarul, acuzat că a organizat "operaţiuni negre" pentru subminarea concurenţei

Qatarul, ţara gazdă a viitoarei Cupei Mondiale de fotbal, în 2022, ar fi coordonat o campanie secretă de propagandă bazată pe "operaţiuni negre", pentru a submina...

CM 2018: Cifrele turneului final din Rusia

Croatul Ivan Perisic este jucătorul care a alergat cel mai mult la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, cu 72,5 km, un record de 12 autogoluri sau 135 de ani, vârsta combinată a...

CM 2018: Aproape 3,5 milioane de oameni au urmărit finala Franţa - Croaţia la TVR 1

Aproape 3,5 milioane de oameni au urmărit finala Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, Franţa - Croaţia (4-2), duminică, la TVR 1. Partida disputată pe 15 iulie, de la ora 18,00, pe Stadionul...

Luka Modrić, cel mai bun jucător al Cupei Mondiale

Mijlocaşul croat Luka Modrić a fost desemat, duminică, cel mai bun jucător al Cupei Mondiale, el fiind premiat după finala pierdută de Croaţia, scor 2-4, cu Franţa.   Kylian...

CM 2018 - finala mică: Belgia - Anglia 2-0

Echipa Belgiei a încheiat pe locul 3 Cupa Mondială de fotbal 2018, după ce a învins cu 2-0 (1-0) Anglia în finala mică, disputată sâmbătă la Sankt...

CM 2018 - semifinala: Croatia - Anglia 2-1 după prelungiri

Selecţionata Croaţiei s-a calificat în premieră în finala Cupei Mondiale de fotbal, miercuri seara, după ce a învins formaţia Angliei cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), la capătul prelungirilor,...



Top News

-Ultimele echipe aflate în cursa pentru Cupa Davis: Cotele la pariuri pentru câștigătoarea competiției

-Declarații: România - Cipru

-Liga Naţiunilor - Liga C - Grupa 2: România - Cipru 4-1

-Declarații: România - Kosovo

-Meciul România - Kosovo, din Liga Naţiunilor, a fost abandonat la scorul de 0-0

-15 noiembrie 1989, România – Danemarca 3-1

-România - Kosovo și România - Cipru se joacă pe 15, respectiv 18 noiembrie




S-au nascut azi

Adrian Voiculeț
România
38 ani

Alejandro Domínguez
Argentina
42 ani

Andrei Nițu
România
36 ani

Andrei Urai
România
48 ani

Carlo Ancelotti
Italia
64 ani

Cosmin Olăroiu
România
54 ani

David Platt
Anglia
57 ani

Denis Ciobotariu
România
25 ani

Dragan Gošić
Serbia
42 ani

Ewerthon
Brazilia
42 ani

Ferdinando Coppola
Italia
45 ani

George Sofroni
România
32 ani

Henryk Kasperczak
Polonia
77 ani

Jagoš Vuković
Serbia
35 ani

Jan Pahor
Slovenia
37 ani

José Serrizuela
Argentina
61 ani

Martin Tudor
România
47 ani

Matuzalém
Brazilia
43 ani

Pavel Badea
România
56 ani

Ronny Johnsen
Norvegia
54 ani

Salah Assad
Algeria
65 ani

Stuart McCall
Scoția
59 ani


Liga 1
Steaua Bucuresti ASA CFR Cluj
CS Universitatea Gaz Metan Mediaș
Dinamo FC Botosani Pandurii
CSM Iasi Viitorul Constanta
Concordia Chiajna
-

Arhiva Stiri Romanian Soccer
L M M J V S D
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


2024-2025


Liga 1 2024-2025
08.11.2024
Cronica
Oțelul Galați FC Botoșani C
08.11.2024
Cronica
Dinamo București CFR Cluj C
09.11.2024
Cronica
Politehnica Iaşi Sepsi Sfântu Gheorghe C
09.11.2024
Cronica
Universitatea Craiova FC Hermannstadt C
09.11.2024
Cronica
Rapid București FC UTA Arad C
10.11.2024
Cronica
Unirea Slobozia Farul Constanța C
10.11.2024
Cronica
Universitatea Cluj Fotbal Club FCSB C
11.11.2024
Cronica
Gloria Buzău Petrolul Ploiești C


1. Universitatea Cluj 30
2. CFR Cluj 27
3. Petrolul Ploiești 26
4. Universitatea Craiova 25
5. Dinamo București 25
6. Fotbal Club FCSB 24
7. Rapid București 23
8. Sepsi Sfântu Gheorghe 22
9. Oțelul Galați 20
10. Politehnica Iaşi 20
11. Farul Constanța 20
12. FC UTA Arad 18
13. Unirea Slobozia 18
14. FC Botoșani 13
15. Gloria Buzău 13
16. FC Hermannstadt 13
Clasament 2024-2025

Liga 2


Liga 2
26.03.2021 Turris Oltul Turnu-Măgurele
-
Gloria Buzău   C
28.03.2021 Metaloglobus București Rapid București C
28.03.2021 Pandurii Târgu-Jiu Unirea Slobozia C
28.03.2021 Concordia Chiajna ASU Poli Timişoara C
28.03.2021 CS Mioveni Aerostar Bacău C
28.03.2021 Universitatea Cluj Petrolul Ploiești C
28.03.2021 CSM Reșița Universitatea Craiova C
28.03.2021 Ripensia Timișoara ACS Comuna Recea C
28.03.2021 AFK Csíkszereda CSM Slatina C
28.03.2021 Dunărea Călărași Viitorul Târgu-Jiu C


1. Universitatea Craiova 35
2. Dunărea Călărași 34
3. CS Mioveni 33
4. Rapid București 33
5. AFK Csíkszereda 32
6. Farul Constanța 32
7. Viitorul Târgu-Jiu 32
8. ASU Poli Timişoara 32
9. Petrolul Ploiești 31
10. Metaloglobus București 30
11. Universitatea Cluj 29
12. Gloria Buzău 26
13. Concordia Chiajna 24
14. ACS Comuna Recea 23
15. Ripensia Timișoara 22
16. Unirea Slobozia 19
17. CSM Reșița 19
18. CSM Slatina 15
19. Pandurii Târgu-Jiu 13
20. Aerostar Bacău 10
21. Turris Oltul Turnu-Măgurele 0
Clasament Liga 2

C1


Liga 3 C1
06.03.2020 Aerostar Bacău FC Botoşani II C
06.03.2020 KSE Târgu-Secuiesc CSU Galați C
07.03.2020 CSM Foșcani FC Ozana Târgu-Neamţ C
07.03.2020 Știința Miroslava CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ C
07.03.2020 Oțelul Galați CSM Pașcani C
07.03.2020 Sporting Liești Foresta Suceava C
07.03.2020 Bucovina Rădăuți Huşana Huşi C
07.03.2020 Şomuz Fălticeni CSM Bacău C


1. Aerostar Bacău 42
2. Foresta Suceava 35
3. CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ 33
4. Bucovina Rădăuți 32
5. CSM Foșcani 30
6. Oțelul Galați 30
7. Știința Miroslava 29
8. FC Ozana Târgu-Neamţ 23
9. Şomuz Fălticeni 20
10. Sporting Liești 19
11. KSE Târgu-Secuiesc 17
12. Huşana Huşi 17
13. FC Botoşani II 16
14. CSU Galați 10
15. CSM Bacău 9
16. CSM Pașcani 0
Clasament C1

C2


Liga 3 C2
06.03.2020 Dacia Unirea Brăila Metalul Buzău C
07.03.2020 CS Tunari Viitorul Ianca C
07.03.2020 CSM Medgidia Recolta Gheorghe Doja C
07.03.2020 Agricola Borcea Fotbal Club FCSB II C
07.03.2020 CS Afumați Mostiştea Ulmu C
07.03.2020 Unirea Slobozia Poseidon Limanu 2 Mai C
07.03.2020 Axiopolis Sport Cernavodă Înainte Modelu C
07.03.2020 CS Făurei SC Popeşti Leordeni C


1. Unirea Slobozia 40
2. Mostiştea Ulmu 37
3. CS Afumați 36
4. CS Tunari 36
5. Înainte Modelu 26
6. SC Popeşti Leordeni 25
7. Viitorul Ianca 25
8. Metalul Buzău 23
9. CS Făurei 21
10. Agricola Borcea 21
11. Poseidon Limanu 2 Mai 20
12. CSM Medgidia 15
13. Axiopolis Sport Cernavodă 12
14. Dacia Unirea Brăila 11
15. Fotbal Club FCSB II 10
16. Recolta Gheorghe Doja 2
Clasament C2

C3


Liga 3 C3
06.03.2020 CSM Alexandria FC Pucioasa C
06.03.2020 Astra Giurgiu II CS Blejoi C
06.03.2020 Tractorul Cetate Vediţa Coloneşti C
06.03.2020 Unirea Bascov FC Voluntari II C
06.03.2020 CS Balotești CS Universitatea Craiova II C
07.03.2020 Progresul Spartac București FC Brașov C
07.03.2020 Sporting Roșiori-de-Vede CSM Slatina C
07.03.2020 Olimpic Cetate Râşnov Flacăra Moreni C


1. Progresul Spartac București 37
2. CSM Slatina 37
3. Flacăra Moreni 30
4. CSM Alexandria 28
5. CS Universitatea Craiova II 27
6. Vediţa Coloneşti 27
7. Unirea Bascov 22
8. CS Blejoi 22
9. Olimpic Cetate Râşnov 21
10. FC Voluntari II 21
11. FC Brașov 19
12. FC Pucioasa 18
13. Astra Giurgiu II 16
14. CS Balotești 14
15. Tractorul Cetate 10
16. Sporting Roșiori-de-Vede 9
Clasament C3

C4


Liga 3 C4
06.03.2020 ACS Poli Timișoara Fortuna Becicherecu-Mic C
06.03.2020 Cetate Deva Comunal Dumbrăviţa C
06.03.2020 Flacăra Horezu CS Național Sebiș C
06.03.2020 Universitatea Craiova Șoimii Lipova C
07.03.2020 Crișul Chișineu-Criș Progresul Pecica C
07.03.2020 Gloria Lunca Teuz Cernei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii C
07.03.2020 CS Hunedoara Viitorul Dăeşti C
07.03.2020 ACSO Filiaşi Gilortul Târgu-Cărbuneşti C


1. Universitatea Craiova 42
2. Șoimii Lipova 29
3. Crișul Chișineu-Criș 29
4. Flacăra Horezu 27
5. Progresul Pecica 26
6. Comunal Dumbrăviţa 23
7. CS Hunedoara 23
8. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 21
9. Fortuna Becicherecu-Mic 20
10. Viitorul Dăeşti 20
11. Gloria Lunca Teuz Cernei 19
12. Cetate Deva 18
13. CS Național Sebiș 17
14. ACSO Filiaşi 15
15. Gilortul Târgu-Cărbuneşti 11
16. ACS Poli Timișoara 11
Clasament C4

C5


Liga 3 C5
06.03.2020 Unirea Dej SCM Zalău C
06.03.2020 Sănătatea Cluj Gloria Bistrița C
06.03.2020 AFC Odorheiu-Secuiesc Avântul Reghin C
07.03.2020 Unirea Alba-Iulia Viitorul Şelimbăr C
07.03.2020 Luceafărul Oradea CS Sânmartin C
07.03.2020 Industria Galda de Jos CFR 1907 Cluj II C
07.03.2020 Minaur Baia-Mare Arieșul Turda C
07.03.2020 Metalurgistul Cugir ACS Comuna Recea C


1. ACS Comuna Recea 35
2. Minaur Baia-Mare 33
3. Viitorul Şelimbăr 28
4. Metalurgistul Cugir 27
5. Luceafărul Oradea 26
6. CS Sânmartin 25
7. Gloria Bistrița 25
8. Avântul Reghin 22
9. Arieșul Turda 22
10. Unirea Dej 21
11. Sănătatea Cluj 20
12. Unirea Alba-Iulia 16
13. SCM Zalău 15
14. CFR 1907 Cluj II 15
15. Industria Galda de Jos 11
16. AFC Odorheiu-Secuiesc 10
Clasament C5

Decizie ONJN nr.1046/19.06.2017