Echipa naţională a României a fost învinsă şi de Austria, şi continuă să ocupe penultimul loc în grupă, cu doar 4 puncte după 5 meciuri disputate.
Preliminarii Cupa Mondiala 2010 - Grupa 7
1 Aprilie 2009, ora 21:30, stadion "Hypo Worthersee Arena", Klagenfurt (Austria)
Arbitru Craig Alexander Thompson (Scotia), Spectatori 22.500
Austria – Romania 2 – 1 (2-1)
Au marcat: 0-1 Cristian Tănase (24), 1-1 Erwin Hoffer (25), 2-1 Erwin Hoffer (44)
Austria: 1. Michael Gspurning - 3. Franz Schiemer, 15. Sebastian Prodl, 4. Emanuel Pogatetz, 14. Manuel Ortlechner - 11. Marko Arnautovic (70. 7 Umit Korkmaz), 6. Yasin Pehlivan, 16. Paul Scharner, 8. Daniel Beichler (78. 13 Andreas Holzl) – 9 Erwin Hoffer (54. 18 Rubin Okotie), 17. Stefan Maierhofer.
Rezerve neutilizate: 12 Jurgen Macho, 2 Andreas Ulmer, 5 Andreas Dober
Romania: 1 Bogdan Lobonţ - 2 Cosmin Contra, 15 Dorin Goian, 4 Gabriel Tamaş, 3 Răzvan Raţ - 16 Bănel Nicoliţă (84. 7 Maximilian Nicu), 11 Răzvan Cociş, 6 Mirel Rădoi (46. 5 Dorel Stoica), 10 Cristian Tănase – 9 Ciprian Marica, 17 Gheorghe Bucur (68. 18 Marius Niculae).
Rezerve neutilizate:: 12 Costel Pantilimon, 13 Cristian Săpunaru, 14 Ovidiu Petre, 8 Paul Codrea
Cartonase galbene: Prodl (10), Pogatetz (45+3), Scharner (59) – Marica (49)
Naţionala României nu a început prea bine meciul, dar a avut prima ocazie de gol în minutul 3, când Cociş a trimis cu capul peste poartă. Raţ a şutat în zid o lovitură liberă de la circa 25 de metri (9), pentru ca un minut mai târziu Proedl să primească un cartonaş galben pentru o simulare în careul nostru.
În minutul 14 grupul de suporteri români de la la peluză a scandat pentru prima oară ''demisia''.
Prima ocazie a gazdelor a venit în minutul 20, când Arnautovic a şutat foarte periculos, dar mingea a trecut puţin peste transversală. Peste puţin timp, Români a deschis scorul, prin cvasidebutantul Tănase, care a trimis în poarta lui Gspurning, ieşit neinspirat la respingere: 0-1 (24). Cristian Tănase a marcat la doar al treilea meci sub tricolor.
Doar un minut a durat bucuria românilor, pentru că Raţ şi Goian s-au încurcat la marginea careului, iar Hoffer a egalat: 1-1 (25). Între timp, fanii români şi-au dat din nou în petec, aruncând cu torţe în teren, fapt care a dus la întreruperea partidei pentru circa două minute.
Tricolorii au încercat să construiască acţiuni ofensive, dar nu le-a reuşit aproape deloc, existând multe momente de confuzie în jocul echipei antrenate de Victor Piţurcă, jucători care s-au încurcat reciproc, pase greşite, etc.
Demnă de notat mai este acţiunea lui Cociş, finalizată cu şut în afara porţii, în min. 30. Tot Cociş ratează singur cu portarul în finalul primei părţi, pentru ca o nouă gafă în centrul apărării, între Rădoi şi Tamaş, să-i ofere posibilitatea lui Hoffer de a aduce avantaj pentru gazde: 2-1 (44).
În repriza secundă, prima ocazie a echipei noastre a venit în minutul 60, când Tamaş a şutat puternic din lovitură liberă de la circa 25 de metri, însă portarul austriac a reţinut. Austria a replicat imediat, dar Lobonţ a respins peste transversală lovitura liberă a lui Scharner (62). La corner, Okotie a reluat în blocaj (63), iar Scharner a tras pe lângă.
Raţ a centrat excelent, la un metru de linia porţii, dar nimeni nu a fost acolo să împingă mingea în plasă (66). România atacă în disperare, dar mingea refuză să intre în plasă: Niculae şi Cociş încearcă pe rând să înscrie, însă nu reuşesc (72). Tănase trage slab la finalul unei acţiuni frumoase (74). Gspurning scoate o nouă minge trimisă de Cociş (76). Forcingul continuă cu un şut al lui Marius Niculae (80), respins de portar, iar apoi lobul lui Goian trece peste (81).
Pe final, când nu se mai putea schimba mare lucru, selecţionerul i-a oferit şansa debutului lui Max Nicu.
Tamaş a mai ratat o ocazie, şutul său fiind respins de portar în corner (90), tot el reluând mult peste (90+1).
O înfrângere poate nemeritată, însă, după un joc slab al tricolorilor, care au gafat nepermis şi au ratat foarte mult.