Avocatul FC Rapid, Gheorghe Florea, a declarat, miercuri, că cererea giuleştenilor de recuzare a trei dintre membrii Comisiei de Apel a fost respinsă de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), ca fiind nefondată.
"
Cererea de soluţionare a fost făcută la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, care după audierea celor trei membri recuzaţi a ajuns la concluzia că cererea de recuzare este nefondată" a spus Florea.
Referindu-se la judecarea cazului de către Comisia de Apel, Florea a precizat că Rapidul a contestat la această instanţă modul în care Comisia de Disciplină a motiva deciza sa din 29 martie. "
S-au adus mai multe argumente ţinând atât de legislaţia internă, cât şi de cea internaţională. A fost invocată chiar Convenţia Europeană privind violenţa pe stadioane, în special la meciurile de fotbal. Acest act normativ este în vigoare şi în România de la intrarea în Uniunea Europeană, dar Comisia de Disciplină nu a examinat cazul şi din perspectiva acestor reglementări europene. Au fost aduse argumente legate de critici făcute la modul în care s-a motivat hotărârea Comisiei de Disciplină", a precizat avocatul.
Gheorghe Florea a afirmat că audierile au luat sfârşit, iar în acest moment Comisia de Apel a început deliberările. "
Comisia a rămas să delibereze. Este posibil să dureze. Credeţi că dacă n-ar fi existat vreo şansă, clubul ar fi făcut aceste demersuri. Activitatea desfăşurată de mine în această cauză se face cu speranţa ca legea să fie respectată", a precizat Florea.
Marţi, Comisia de Apel a FRF a amânat pentru o zi judecarea cazului "bricheta", după ce clubul FC Rapid a recuzat trei dintre membrii comisiei. Directorul general Constantin Zotta a declarat că au fost recuzaţi preşedintele Comisiei, Doru Viorel Ursu, şi membrii Alexandru Mihai Micu şi Dan Vladimir Hriţuleac, deoarece aceştia s-au antepronunţat judecând alte apeluri ale Rapidului în acest caz.
Comisia de Apel a amânat pentru a doua oară luarea unei decizii în acest caz. Joia trecută, Comisia a acceptat solicitarea clubului Rapid şi a amânat judecarea apelului în cazul derbiului cu Steaua, oferind grupării giuleştene posibilitatea de a studia dosarul şi de a-şi pregăti apărarea.
Comisia de Disciplină a FRF a decis, pe 29 martie, să acorde victoria Stelei, cu scorul de 3-0, în derbiul cu Rapid, întrerupt în minutul 74, la scorul de 1-0, pentru giuleşteni, după ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect din tribună. De asemenea, clubul Rapid a fost sancţionat cu organizarea a două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise şi cu o penalitate de 53.500 lei. Astfel, echipa giuleşteană a jucat fără spectatori meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, în etapa a XXVI-a a Ligii I, şi ar trebui să dispute fără public şi partida cu Poli Iaşi, programată la 9 aprilie, în etapa a XXVIII-a.
Centralul Alexandru Deaconu a suspendat meciul Rapid - Steaua, în minutul 74, la scorul de 1-0, după ce a fost lovit cu un obiect aruncat din tribună. Decizia sa a stârnit nemulţumirea giuleştenilor şi a mai multor oameni de fotbal, care l-au acuzat pe arbitru că a făcut "jocurile" Stelei, echipă unde evoluat ca junior. Oficialii rapidişti au cerut Comisiei de Disciplină a FRF reluarea jocului din minutul 74, de la scorul de 1-0 pentru formaţia giuleşteană, în timp ce steliştii au solicitat să câştige meciul cu scorul de 3-0, la masa verde.
Mediafax