Steaua continua sa conduca cu 3-0 la masa verde in meciul cu Rapid si dupa repriza a doua a "cazului Bricheta", jucata la Comisia de Apel. Urmeaza pauza si ultima repriza, al Curtea de Arbitraj pentru Fotbal. Curtea este ultima carte a lui Copos. O decizie pro Rapid, inseamna ca meciul se reia fie de la 0-0, fie din minutul 73. Daca cei din Curtea de Arbitraj pentru Fotbal mentin deciziile anterioare, Rapid a ajuns la capat de drum, chiar daca la inceputul "cazului Bricheta", oficialii giulesteni amenintau ca nu vor preda armele si se va ajunge pana la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
Din nefericire, toate drumurile Rapidului in acest caz se opresc la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal. Pentru Rapid, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne e o Fata Morgana.
La pagina 27 a Regulamentului Disciplinar, articolul 89 specifica foarte clar: Unele decizii pot fi atacate la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne (TAS).
TAS nu va judeca apeluri introduse impotriva deciziilor privind:
a) chestiuni de aplicare a regulamentelor sportive, cum sunt Legile Jocului sau problemele tehnice ale competitiilor;
b) suspendarea unei persoane fizice de pana la doua jocuri sau o luna, inclusiv.
Revenind la caz, este greu de crezut ca membrii Curtii (Daniel Florea – presedinte, Elena Stoian – vicepresedinte, Adrian Malcu, Vasile Dinu, Alexandru Porosnicu, Virgil Dobre, Dragos Chilea, Daniela Lavinia Mandruta - arbitrii si Adrian Stangaciu – secretar) vor fi radicali. Nu pentru ca nu ar putea schimba verdictele anterioare de la Disciplina si Apel, ci pentru ca Mircea Sandu a fost clar: cine nu face ca Diaconu va fi exclus din arbitraj.
Pana in prezent, e 3-0 pentru Steaua. Multi spun ca Rapid nu are nicio sansa de a intoarce rezultatul. Totusi, e 3-0 pentru Steaua. Daca ar fi fost pentru Rapid, situatia se putea rasturna. Amintiti-va de meciurile cu Otelul si cu FC National din editiile trecute. Dar, tot cu 3-0 conducea si Milan pe Liverpool in finala de la Istanbul si, totusi, la final cormoranii au castigat la penaltiuri.
Diferenta dintre meciurile mai sus mentionate si cel de pomina ca primele s-au jucat pe teren, unde totul e posibil. Rapid – Steaua se joaca dupa regulamente, care sunt clare: Rapid este in culpa din punct de vedere organizatoric. Brichetele nu au fost aruncate din sectorul delimitat, care marcheaza foarte clar locul in care stau suporterii oaspeti.
Intreaga conducere a Rapidului stie acest lucru, dar isi apara propriul club si cauta fel de fel de chichite. De aceea l-au angajat si pe Gheorghe Florea. Rapid a mers mai mult pe legea civila, insa instantele sportive au altfel de regulamente.