Liga 1
Romanian Soccer  Cauta in Romanian Soccer
Romanian Soccer
Nationala Romaniei
 

FOTBAL INTERNATIONAL

-

UK Anglia:Premier League

-

Clasament Premier League

-

Clasament Championship

-

IT Italia: Serie A

-

Clasament Serie A Italia

-

Clasament Serie B Italia

-

SP Spain:Primera División

-

Clasament Primera Division

-

DE Germania: Bundesliga

-

Clasament Bundesliga

-

Clasament Zweite Bundesliga

-

FR Franta: Ligue 1

-

Clasament Ligue 1

-

PO Portugalia: Liga Sagres

-

Clasament Portugalia

-

OL Olanda: Eredivisie

-

Clasament Olanda

-

BE Belgia: Jupiler League

-

Clasament Belgia

-

TU Turcia: Süper Lig

-

Clasament Turcia

-

GR Grecia:Ethniki Katigoria

-

RU Rusia: Premier League

-

Clasament Rusia

-

UC Ucraina: Vyscha Liga

-

ball America de Sud

-

ball Africa

-

Cupa Africii pe Natiuni

-

ball Asia

-


Fotbal Club FCSB 07.05.2010 - 18:00

Drumul spre glorie: S-a intamplat intr-o seara de mai…

Drumul spre Sevilla: Steaua, campioana a Europei in 1986
Velje – Bucureşti – Budapesta – Bucureşti – Lahti – Bruxelles – Bucureşti – Sevilla. Cam aşa a arătat drumul unui echipe de fotbal în 1986, singura echipă de fotbal din România care a reuşit să câştige cea mai importantă competiţie fotbalistică inter-cluburi din lume.
 
Totul a început în 1985, când Steaua câştiga al 10-lea campionat naţional şi a 14-a cupă naţională, pe scurt al 4-lea event din istoria clubului militar. La nivel intern, cel puţin la numărul de trofee, Steaua se clasa bine în lupta cu celelalte combatante, Dinamo, Universitatea, Rapid, FC Argeş, Petrolul etc. Pe plan extern, fotbalul românesc dădea de creştere cu "accidente" gen Craiova Maxima (în 1983) şi Dinamo (1984), amândouă ajunse şi rămase în semifinalele competiţiilor europene (Cupa UEFA, respectiv Cupa campionilor Europeni).
 
Primul adversar a fost campioana Danemarcei, Velje Boldklub. Un nume necunoscut şi accesibil la prima vedere, dar care avea în lot un Balon de Aur (Allan Simonsen – 1977); Simonsen a fost unul dintre liderii echipei germane Borussiei Mönchengladbach, una din cele mai valoroase echipe din anii 70 în fotbalul european, cu care a câştigat 3 titluri consecutive de campion a Germaniei (1975, 1976, 1977), o Cupă a Germaniei (1973), 2 Cupe UEFA (a marcat în ambele finale din 1975 şi 1976), apoi a ajuns la FC Barcelona cu care a câştigat Cupa Spaniei în 1981 şi Cupa Cupelor în 1982 (finală în care a marcat, la fel ca în cazul M'gladbach). Cea mai bună performanţă a lor a însemnat până atunci şi, inclusiv până în zilele noastre, calificarea în sferturile Cupei Cupelor în 1978, când au ratat seminalele, întâlnind pe olandezii de la FC Twente. Ca la toate echipele scandinave, jocul lor se baza pe forţă fizică (jucători puternici, capabili de a menţine un ritm susţinut, pressing om la om 90 minute). Velje venea dintr-o ţară, al cărui fotbal la nivel de echipă naţională a ajuns la un nivel ridicat în 1984, când Danemarca ajunsese în semifinalele Campionatului European din Franţa, pierdute în faţa Spaniei, vice-campioana acelei ediţii,
 
În meciul tur, jucat în deplasare, pe 18 septembrie 1985, în faţa a 10.000 de suporteri, Velje şi Steaua au încheiat la egalitate meciul, 1-1, după ce la pauză era 0-0. Danezii au marcat prin Julian Barnett (minutul 61), iar românii au egalat în ultimele minute prin rezerva intrată în ultimul sfert de oră, Marin Radu (min. 89). Echipa antrenată de Emerich Jenei arăta astfel: Duckadam – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Gabi Balint, Tudorel Stoica (Cap), Boloni, Majearu (72 Marin Radu II) – Lăcătuş, Piţurcă.
 
În  retur, jucat pe Ghencea, la 2 octombrie 1985, în faţa a 30.000 de suporteri, Steaua a învins la pas cu 4-1 pe Velje, după ce la pauză era 2-1. Românii aveau deja 2-0 după 35 de minute, prin golurile lui Piţurcă (min. 8) şi Boloni (34), dar imediat după 3 minute, fostul Balon de Aur, Simonsen a redus din diferenţă cu un voleu impecabil. După pauză, jucătorii dau exemplu de forţă, marcând încă două goluri, Gabi Balint (51) şi căpitanul Tudorel Stoica (74), iar pe tabela a rămas scris “4-1” până la finalul meciului. Echipa antrenată de Jenei arăta astfel: Duckadam – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Gabi Balint, Tudorel Stoica (Cap), Boloni, Majearu (71 Lucian Bălan) – Lăcătuş (80 Marin Radu II), Piţurcă.
 
Următorul adversar a fost campioana Ungariei, Honved Budapesta, reprezentativă Armatei în Bulgaria. Până atunci, aceştia câştigaseră 7 campionate, 13 cupe naţionale, eliminând în câteva rânduri pe Inter Milano, Ajax Amsterdam sau Aberdeen, cu opt internaţionali A (care au fost prezenţi cu Ungaria la ultimul turneu final la care au ajuns, Cupa Mondială din 1986), din care făcea parte Lajos Detari (cel mai valoros jucător al Ungariei în acea vreme); el a fost ultimul jucător care a marcat pentru naţionala Ungariei la un turneu finală, la un Ungaria - Canada, 2-0, CM 1986. În primul tur eliminaseră campioana irlandeză, Shamrock Rovers cu dublă victorie (2-0 acasă şi 3-1 deplasare). De amintit e faptul că la nivel de echipă naţională, românii nu învinseseră niciodată ungurii şi ultima victorie a unei echipe româneşti împotriva uneia de pe Dunăre, a fost tocmai în 1938, când Rapidul învingea cu 4-0 Ujpest în sferturile Cupei Europei Centrale.
 
În tur, jucat la Budapesta, la 23 octombrie 1985, în faţa a 10.000 de oameni, Honved a bătut cu 1-0 pe Steaua, după un joc bun făcut de fotbaliştii români, dar cu greşeli diverse, atât din partea arbitrului cât şi a lui Duckadam, la gol. Aşa-i în fotbal. Golul a fost marcat de cel mai important jucător al lor, Lajos Detari în minutul 34, iar scorul a rămas 1-0 până la final. Echipa antrenată de Emerich Jenei arătă astfel: Duckadam – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Gabi Balint, Tudorel Stoica (Cap), Boloni, Majearu – Lăcătuş (64 Marin Radu II), Piţurcă.
 
În meciul retur, jucat pe Ghencea, la 6 noiembrie 1985, în faţa a 30.000 de fani , Steaua a învins cu acelaşi scor ca în faza trecută, în 4-1, pe Honved Budapesta. Meciul a fost o revanşă cu vârf şi îndesat a ratărilor din tur, lucru confirmat de faza primului gol; meciul a început, jucătorii pasează între ei, mingea ajunge la Boloni care şutează puternic în portarul maghiar Andrusch, care respinge cu dificultate în faţă, unde se afla Piţurcă, iar acesta trimite cu capul mingea în plasă, după doar 45 de secunde. Era 1-1 la general, şi ambele echipe trebuiau să schimbe tactica pentru a se califica. În minutul 35, momentul psihologic al partidei, Marius Lăcătuş a înscris golul de 2-0 şi tribunele erau în delir. Prima repriză s-a terminat 2-0, deşi se putea mai rău, Detari lovind bara din lovitură liberă. După 40 de secunde de la reluarea meciului, Bărbulescu marca pentru 3-0, după o incursiune în flacul stâng al atacului şi un şut puternic de la 25 de metri dintr-un unghi închis. Deşi puteau să revină, maghiarii s-au prăbuşit după ce steliştii au marcat pentru 4-0, în minutul 52. Lăcătuş a fost faultat în careu, iar Mihail Majearu (specialistul la punctul cu var) transformă penaltiul. În minutul 64, Lajos Detari marchează golul de onoare, din penalti, iar românii se califică în sferturile Cupei Campionilor, unde urma să joace cu una din învingătoarele celui de al doilea tur. Echipa Stelei arăta astfel: Duckadam – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Gabi Balint, Tudorel Stoica (Cap) (88 Lucian Bălan), Boloni, Majearu (88 Marin Radu II) – Lăcătuş, Piţurcă.
 
Sorţii au ales între cele 8 calificate în sferturi (Anderlecht, Bayern, Gotenborg, Juventus, Aberdeen, FC Barcelona şi Kuusysi Lahti), cea mai uşoară variantă, finlandezii de la Lahti. Finlandezii aveau o echipă destul de interesantă, ei reuşind să elimine campioanele unor ţări apreciate în fotbalul european, Sarajevo (Yugoslavia) cu dublă victorie, 2-1, 2-1 şi Zenit Leningrad (Uniunea Sovietică), 1-2, 3-1, 4-3 la general.
 
În meciul tur de la Bucureşti, pe 5 martie 1986, în faţa a 30.000 de oameni, deşi au dominat partida, fiind mai tot timpul în careul nordicilor, echipele au remizat cu un sec 0-0. Acest rezultat se poate pune în seama terenului impracticabil şi a noroiului care i-a umplut pe jucători de “respect”. Emerich Jenei a făcut echipa astfel: Duckadam – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Tudorel Stoica (Cap), Lucian Bălan, Boloni, Majearu (78 Marin Radu II) – Gabi Balint, Piţurcă.
 
În retur de la Helsinki, de pe stadionul Olimpic, pe 19 martie 1986, în faţa a 32.522 de oameni, Steaua a câştigat cu 1-0, ce-i drept, pe finalul meciului, în minutul 86, prin golul lui Victor Piţurcă, iar Steaua repeta performanţa lui Dinamo în urmă cu doi ani, calificarea în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Echipa aliniată de Jenei arăta astfel: Duckadam – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Gabi Balint, Tudorel Stoica (Cap), Boloni, Majearu (57 Lucian Bălan) – Lăcătuş, Piţurcă (89 Marin Radu II).
 
După momentul Helsinki, Steaua se regăsea într-un careu de aşi cu FC Barcelona, Anderlecht, IFK Gotenborg. Pe 21 martie 1986, la tragerea la sorţi de la Geneva, destinul (sau alte biluţe fierbinţi) au vrut ca semifinalele să fie astfel: FC Barcelona – IFK Gotenborg şi Anderlecht – Steaua, echipele favorite având primul meci pe teren propriu. Steaua trebuia să scoată pe Anderlecht din cursa către finala de la Sevilla. La acel moment, Anderlecht era una dintre cele mai bune şi valoroase echipe din fotbalul European, cu 18 campionate şi 5 cupe castigate, cu 13 participări în Cupa Campionilor Eurpeani, 5 în Cupa Cupelor şi 8 în Cupa UEFA. A jucat 6 finale, a câştigat două Cupe ale Cupelor, o cupă UEFA şi două Supercupe ale Europei. De menţionat că e Belgia era atunci vicecampioană europeană (pierduse finala CE 1980, 1-2 cu RFG, meci arbitrat de Nicolae Rainea) cu 5 jucători de la Anderlecht în primul 11: Scifo, Demol, Vandenbergh, Vercauteren şi Grun. În 1986, Belgia a ajuns până în semifinale, unde a pierdut în faţa Argentinei ("dublă" Maradona), viitoare campioană mondială, şi a ocupat locul 4 după ce a pierdut finala pentru "medalia de bronz" cu 4-2 după prelungiri în faţa Franţei (cu Jean Tigana, Jean-Pierre Papin, Luis Fernandez, Michel Platini, Patrick Battiston printre jucători şi Henri Michel selecţioner).
 
În meciul tur de la Bruxelles, la 2 aprilie 1986, pe celebrul stadion “Constant van de Stock”, Anderlecht a învins Steaua cu 1-0 printr-un gol al lui Enzo Scifo în minutul 76 (un italian naturalizat în Belgia), într-un joc în care Steaua a avut curaj să atace cum s-a obişnuit în celelalte meciuri, ratând ocazii importante. Echipa lui Jenei arăta astfel: Duckadam – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Gabi Balint (81 Constantin Pistol), Tudorel Stoica (Cap), Boloni, Majearu (77 Lucian Bălan) – Lăcătuş, Piţurcă.
 
În returul de pe Ghencea, la 16 aprilie 1986, în faţa a peste 30.000 de oameni, Steaua învingea cu un neverosimil 3-0 echipa antrenată de Arie Haan. Meciul a fost început de stelişti care au reuşit să deschidă scorul în minutul 4 prin Victor Piţurcă după un joc modern în stilul vitezist al Stelei: pase rapide şi precise dintr-o bucată, schimburi derutante de locuri între jucători, şuturi periculoase la poarta oaspeţilor. Se cam repeta firul poveştii din meciul cu Honved. A venit minutul 23, şi scorul era deja 2-0, după un gol al lui Gabi Balint, venit după un şut puternic. Publicul era în culmea fericirii, aplaudau frenetic. În a doua repriză, deşi era normal şi necesar ca oaspeţii să atace, jucătorii Stelei au control jocul, presând permanent, pentru ca în minutul 71, calificarea să fie asigurată de un gol marcat cu capul de Victor Piţurcă, după o centrare-şut de la Marius Lăcătuş. Meciul s-a încheiat şi stadionul devenise un templu al bucuriei: spectatorii se îmbrăţişează, ovaţiile continuă, antrenorii Jenei şi Iordănescu exultă de bucurie. Era cel mai important moment al fotbalului românesc din întreaga sa istorie: calificarea, în premieră, a unei echipe de club din România în finala cele mai importante competiţii fotbalistice europene, Cupa Campionilor Europeni. “Eroii” acestei partide au fost: Duckadam – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Lucian Bălan (89 Weissenbacher), Tudorel Stoica (Cap), Boloni, Gabi Balint (87 Marin Radu II) – Lăcătuş, Piţurcă.
 
S-a întâmplat într-o seară de mai…
Şi a urmat finala de pe stadionul "Ramon Sanchez Pizjuan". Pe un stadion arhiplin, în care suporterii catalani au creat pe întreaga durată a meciului o atmosferă incendiară, jucătorii Stelei au rezistat presiunii create ajungând la loviturile de 11 metri, unde fantasticul Duckadam, care ulterior a ajuns în "Cartea Recordurilor", a apărat toate cele patru execuţii ale jucătorilor spanioli, iar Lăcatuş şi Balint au punctat pentru acel uriaş triumf.
 
Şi-au adus aportul la acea izbândă, elogiată în presa din întreaga lume, jucători de o valoare incontestabilă: Duckadam - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - Bălan, Majaru, Balint, Boloni - Lăcătuş Piţurcă, echipa de bază din acel meci. Dar şi Radu II, Iordănescu, Stângaciu, Pistol, T. Stoica, suspendat în acel meci. În marea lor majoritate, după Decembrie '89, au evoluat la echipe din campionate puternice ale bătrânului continent. De asemenea, trebuie amintită conducerea tehnică, formată din Emeric Ienei şi Anghel Iordănescu, şi conducerea administrativă, formată din Ion Alexandrescu şi Constantin Dănilescu. Ei au fost cei care prin competenţă şi profesionalism au dus la această extraordinară victorie a fotbalului românesc.
 
FINALA CUPEI CAMPIONILOR EUROPENI 1986
7 mai 1986, ora: 20,15, Sevilla, Stadion: "Ramon Sanchez Pizjuan", Spectatori: 70.000
Arbitri: Michel Vautrot - Alain Delmer, M.Girard (Franţa)
Steaua Bucureşti - FC Barcelona 0-0 (0-0, 0-0) - 2-0 după loviturile de departajare
 
Steaua (antrenor Emeric Ienei): Helmuth Duckadam - Ştefan Iovan (Cap), Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu - Lucian Bălan (Anghel Iordănescu, 73), Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu - Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă (Marin Radu II, 112).
 
FC Barcelona (antrenor Terry Venables): Francisco Gonzalez Urruticoechea - Gerardo Miranda Concepcion, Miguel Bernardo Blanquetti, Jose Ramon Alexanco Ventosa (Cap), Julio Alberto Moreno Casas - Victor Munoz Manrique, Bernd Schuster (Jose Moratalla Claramunt, 84), Marcos Alonso Pena, Angel Pedraza Lamita - Steve Archibald (Angel 'Pichi' Alonso Herrera, 111), Francisco Jose Carrasco Hidalgo.
 
* În turul precedent, FC Barcelona pierduse prima manşă cu IFK Gotenborg din deplasare cu 3-0, dar a revenit cu acelaşi scor pe teren propriu, datoriă unui hattrick realizat de Pichi Alonso, şi s-au ajuns la 11 metri, unde FC Barcelona a câştigat cu 5-4, deşi catalanii au ratat primii. Primii executanţi din această serie, au fost Alexanko şi Pedrazza, care au transformat loviturile de departajare în meciul cu suedezii, dar nu şi în finala de la Sevilla.

Loviturile de departajare de la 11 metri
:
0-0 Majearu a ţintit spre stânga portarului Urruticoechea, care a reţinut mingea;
0-0  Alexanko a şutat spre dreapta lui Duckadam, care parează mingea;
0-0  Boloni a trimis spre dreapta portarului Urruticoechea, care a respins mingea;
0-0  Pedrazza a şutat spre dreapta lui Duckadam, ca şi Alexanko, dar Duckadam a respins mingea;
1-0  Lăcătuş a transformat printr-un şut sec şi puternic în transversală şi mingea a intrat în poartă;
0-0  Alonso a tras la fel ca şi colegii săi, tot pe partea dreapta a portarului, şi Duckadam respinge pentru a treia oară consecutivă;
2-0 Balint a transformat printr-un şut în colţul drept al portarului, care s-a întins spre colţul stâng;
2-0 Marcos a şutat spre colţul stâng, iar Duckadam, pentru a patru oară consecutiv, apară, şi Steaua era noua campioană a Europei… Restul e istorie…

Sebi Răducu







Taguri: Steaua Bucuresti    Liga 1    Velje BK    Honved Budapesta    Kuusysi Lahti    Anderlecht Bruxelles    FC Barcelona    Allan Simonsen    Victor Piturca    Marius Lacatus   

» Clasament Liga 1
» Steaua - istoric rezultate
» Transferuri Liga 1
Comenteaza

Ultimele stiri - Fotbal Club FCSB

Declarații: Hoffenheim - FCSB 0-0

Fotbal Club FCSB a a terminat la egalitate, scor 0-0, cu TSG 1899 Hoffenheim, în deplasare, în etapa a 6-a din faza Europa League. După această nouă remiză albă, "roș-albaștrii"...

Europa League: Hoffenheim - FCSB 0-0

Fotbal Club FCSB a obținut un punct foarte important în Europa League, remizând 0-0 cu TSG 1899 Hoffenheim pe terenul adversar. Meciul, disputat joi seara pe "PreZero...

Liga 1 - Etapa 19: Fotbal Club FCSB - FC Botoşani 2-1

Fotbal Club FCSB e noul lider al Superligii României, după ce a învins-o pe FC Botoşani cu scorul de 2-1, duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală,...

Fostul portar Helmut Duckadam, "Eroul de la Sevilla", a încetat din viaţă la vârsta de 65 de ani

Fostul mare portar român Helmut Duckadam, cunoscut drept "Eroul de la Sevilla", a decedat la vârsta de 65 de ani, a anunţat fostul fotbalist Marcel Puşcaş,...

Declarații: FCSB - Olympiakos Pireu 0-0

Campioana României Fotbal Club FCSB a încheiat la egalitate joi seara, pe Arena Naţională, scor 0-0, cu Olympiakos Pireu, în Europa League. Iată declarațiile...

Europa League: FCSB - Olympiakos Pireu 0-0

FCSB a obţinut un rezultat de egalitate important cu echipa greacă Olympiakos Pireu, 0-0, joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a cincea a competiţiei de fotbal Europa...

Liga 1 - Etapa 17: Fotbal Club FCSB - Unirea Slobozia 3-0

Fotbal Club FCSB a obținut o victorie clară în fața celor de la Unirea Slobozia, impunându-se cu scorul de 3-0 pe Arena Națională din Capitală. Meciul, care a făcut parte...

Europa League: FCSB - FC Midtjylland 2-0

Fotbal Club FCSB a câștigat cu scorul de 2-0 meciul cu FC Midtjylland, joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a patra a din Europa League....

Liga 1 - Etapa 14: Fotbal Club FCSB - Rapid București 0-0

Fotbal Club FCSBşi Rapid Bucureşti au terminat la egalitate, 0-0, duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală, într-un meci din etapa a 14-a a Superligii României. La acest derby, care...

Europa League: Glasgow Rangers - Fotbal Club FCSB 4-0

FCSB a fost învinsă fără drept de apel de Glasgow Rangers, cu scorul de 4-0 (2-0), joi seara, pe stadionul "Ibrox Park" din Glasgow, în etapa a 3-a din...

Liga 1 - Etapa 12: Fotbal Club FCSB - Gloria Buzău 3-2

Fotbal Club FCSB a învins-o cu scorul de 3-2 pe Gloria Buzău, duminică seara, pe Arena Naţională, într-un meci din etapa a 12-a a Superligii României.  ...



Top News

-Cupa României - Grupa A: CS Afumaţi - FC Argeș 2-0

-Unibet lansează campania "Câștiguri Adevărate" - cu Cosmin Natanticu drept ambasador al sărbătorilor autentice

-Liga 1 - Etapa 20: Rezultate şi marcatori

-Liga 1 - Etapa 20: Rapid Bucureşti - Gloria Buzău 2-0

-Liga 1 - Etapa 20: Farul Constanţa - Fotbal Club FCSB 1-1

-Liga 1 - Etapa 20: Unirea Slobozia - CFR Cluj 1-1

-Liga 1 - Etapa 20: Universitatea Cluj - Petrolul Ploiești 4-1




Care este jucătorul tău preferat de la FCSB? (sezonul 2024-2025)
Ștefan Târnovanu
Octavian Popescu
Darius Olaru
Risto Radunović
David Miculescu
Florin Tănase
Joyskim Dawa
Vlad Chiricheș
Alexandru Băluță
Mihai Lixandru
Luis Phelipe
Siyabonga Ngezana
Adrian Șut
Valentin Crețu
Alexandru Musi
Baba Alhassan
William Baeten
Daniel Popa
Mihai Popescu
Daniel Bîrligea
  » rezultate   » arhiva

S-au nascut azi

Agustin Delgado
Ecuador
50 ani

Anthony Wolfe
Trinidad Tobago
41 ani

Balázs Dzsudzsák
Ungaria
38 ani

Cătălin Tofan
România
55 ani

Ciprian Toporan
România
46 ani

Cristian Poiană
România
36 ani

Dan Roman
România
39 ani

Dumitru Hotoboc
România
46 ani

Filip Popescu
România
47 ani

FK UFA
Rusia
14 ani

Gabriel Apetrei
România
43 ani

Gabriel Popescu
România
51 ani

Gheorghe Stoianov
România
46 ani

Jaap van Duijn
Olanda
34 ani

Jaime Ordiales
Mexic
61 ani

Kenny Miller
Scoția
45 ani

Koikili
Spania
44 ani

Mario Santana
Argentina
43 ani

Mohammed Sarr
Senegal
41 ani

Serginho Chulapa
Brazilia
71 ani

Silviu Păuna
România
37 ani

Valentin Apostol
România
40 ani

Vasilică Mihovici
România
44 ani


Liga 1
Steaua Bucuresti ASA CFR Cluj
CS Universitatea Gaz Metan Mediaș
Dinamo FC Botosani Pandurii
CSM Iasi Viitorul Constanta
Concordia Chiajna
-

Arhiva Stiri Romanian Soccer
L M M J V S D
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


2024-2025


Liga 1 2024-2025
20.12.2024 Sepsi Sfântu Gheorghe Universitatea Cluj C
21.12.2024 FC Hermannstadt Farul Constanța C
21.12.2024 Gloria Buzău Universitatea Craiova C
22.12.2024 Petrolul Ploiești Unirea Slobozia C
22.12.2024 CFR Cluj Oțelul Galați C
22.12.2024 Dinamo București
20:00
Rapid București Digi Sport 1 C
23.12.2024 FC UTA Arad
17:00
FC Botoșani Digi Sport 1 C
23.12.2024 Politehnica Iaşi
20:00
Fotbal Club FCSB Digi Sport 1 C


1. Universitatea Cluj 37
2. Universitatea Craiova 35
3. Dinamo București 35
4. CFR Cluj 35
5. Fotbal Club FCSB 34
6. Petrolul Ploiești 31
7. Sepsi Sfântu Gheorghe 30
8. Rapid București 28
9. FC Hermannstadt 26
10. Oțelul Galați 24
11. Farul Constanța 24
12. FC UTA Arad 22
13. Unirea Slobozia 22
14. Politehnica Iaşi 22
15. FC Botoșani 18
16. Gloria Buzău 16
Clasament 2024-2025

Liga 2


Liga 2
26.03.2021 Turris Oltul Turnu-Măgurele
-
Gloria Buzău   C
28.03.2021 Metaloglobus București Rapid București C
28.03.2021 Pandurii Târgu-Jiu Unirea Slobozia C
28.03.2021 Concordia Chiajna ASU Poli Timişoara C
28.03.2021 CS Mioveni Aerostar Bacău C
28.03.2021 Universitatea Cluj Petrolul Ploiești C
28.03.2021 CSM Reșița Universitatea Craiova C
28.03.2021 Ripensia Timișoara ACS Comuna Recea C
28.03.2021 AFK Csíkszereda CSM Slatina C
28.03.2021 Dunărea Călărași Viitorul Târgu-Jiu C


1. Universitatea Craiova 35
2. Dunărea Călărași 34
3. CS Mioveni 33
4. Rapid București 33
5. AFK Csíkszereda 32
6. Farul Constanța 32
7. Viitorul Târgu-Jiu 32
8. ASU Poli Timişoara 32
9. Petrolul Ploiești 31
10. Metaloglobus București 30
11. Universitatea Cluj 29
12. Gloria Buzău 26
13. Concordia Chiajna 24
14. ACS Comuna Recea 23
15. Ripensia Timișoara 22
16. Unirea Slobozia 19
17. CSM Reșița 19
18. CSM Slatina 15
19. Pandurii Târgu-Jiu 13
20. Aerostar Bacău 10
21. Turris Oltul Turnu-Măgurele 0
Clasament Liga 2

C1


Liga 3 C1
06.03.2020 Aerostar Bacău FC Botoşani II C
06.03.2020 KSE Târgu-Secuiesc CSU Galați C
07.03.2020 CSM Foșcani FC Ozana Târgu-Neamţ C
07.03.2020 Știința Miroslava CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ C
07.03.2020 Oțelul Galați CSM Pașcani C
07.03.2020 Sporting Liești Foresta Suceava C
07.03.2020 Bucovina Rădăuți Huşana Huşi C
07.03.2020 Şomuz Fălticeni CSM Bacău C


1. Aerostar Bacău 42
2. Foresta Suceava 35
3. CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ 33
4. Bucovina Rădăuți 32
5. CSM Foșcani 30
6. Oțelul Galați 30
7. Știința Miroslava 29
8. FC Ozana Târgu-Neamţ 23
9. Şomuz Fălticeni 20
10. Sporting Liești 19
11. KSE Târgu-Secuiesc 17
12. Huşana Huşi 17
13. FC Botoşani II 16
14. CSU Galați 10
15. CSM Bacău 9
16. CSM Pașcani 0
Clasament C1

C2


Liga 3 C2
06.03.2020 Dacia Unirea Brăila Metalul Buzău C
07.03.2020 CS Tunari Viitorul Ianca C
07.03.2020 CSM Medgidia Recolta Gheorghe Doja C
07.03.2020 Agricola Borcea Fotbal Club FCSB II C
07.03.2020 CS Afumați Mostiştea Ulmu C
07.03.2020 Unirea Slobozia Poseidon Limanu 2 Mai C
07.03.2020 Axiopolis Sport Cernavodă Înainte Modelu C
07.03.2020 CS Făurei SC Popeşti Leordeni C


1. Unirea Slobozia 40
2. Mostiştea Ulmu 37
3. CS Afumați 36
4. CS Tunari 36
5. Înainte Modelu 26
6. SC Popeşti Leordeni 25
7. Viitorul Ianca 25
8. Metalul Buzău 23
9. CS Făurei 21
10. Agricola Borcea 21
11. Poseidon Limanu 2 Mai 20
12. CSM Medgidia 15
13. Axiopolis Sport Cernavodă 12
14. Dacia Unirea Brăila 11
15. Fotbal Club FCSB II 10
16. Recolta Gheorghe Doja 2
Clasament C2

C3


Liga 3 C3
06.03.2020 CSM Alexandria FC Pucioasa C
06.03.2020 Astra Giurgiu II CS Blejoi C
06.03.2020 Tractorul Cetate Vediţa Coloneşti C
06.03.2020 Unirea Bascov FC Voluntari II C
06.03.2020 CS Balotești CS Universitatea Craiova II C
07.03.2020 Progresul Spartac București FC Brașov C
07.03.2020 Sporting Roșiori-de-Vede CSM Slatina C
07.03.2020 Olimpic Cetate Râşnov Flacăra Moreni C


1. Progresul Spartac București 37
2. CSM Slatina 37
3. Flacăra Moreni 30
4. CSM Alexandria 28
5. CS Universitatea Craiova II 27
6. Vediţa Coloneşti 27
7. Unirea Bascov 22
8. CS Blejoi 22
9. Olimpic Cetate Râşnov 21
10. FC Voluntari II 21
11. FC Brașov 19
12. FC Pucioasa 18
13. Astra Giurgiu II 16
14. CS Balotești 14
15. Tractorul Cetate 10
16. Sporting Roșiori-de-Vede 9
Clasament C3

C4


Liga 3 C4
06.03.2020 ACS Poli Timișoara Fortuna Becicherecu-Mic C
06.03.2020 Cetate Deva Comunal Dumbrăviţa C
06.03.2020 Flacăra Horezu CS Național Sebiș C
06.03.2020 Universitatea Craiova Șoimii Lipova C
07.03.2020 Crișul Chișineu-Criș Progresul Pecica C
07.03.2020 Gloria Lunca Teuz Cernei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii C
07.03.2020 CS Hunedoara Viitorul Dăeşti C
07.03.2020 ACSO Filiaşi Gilortul Târgu-Cărbuneşti C


1. Universitatea Craiova 42
2. Șoimii Lipova 29
3. Crișul Chișineu-Criș 29
4. Flacăra Horezu 27
5. Progresul Pecica 26
6. Comunal Dumbrăviţa 23
7. CS Hunedoara 23
8. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 21
9. Fortuna Becicherecu-Mic 20
10. Viitorul Dăeşti 20
11. Gloria Lunca Teuz Cernei 19
12. Cetate Deva 18
13. CS Național Sebiș 17
14. ACSO Filiaşi 15
15. Gilortul Târgu-Cărbuneşti 11
16. ACS Poli Timișoara 11
Clasament C4

C5


Liga 3 C5
06.03.2020 Unirea Dej SCM Zalău C
06.03.2020 Sănătatea Cluj Gloria Bistrița C
06.03.2020 AFC Odorheiu-Secuiesc Avântul Reghin C
07.03.2020 Unirea Alba-Iulia Viitorul Şelimbăr C
07.03.2020 Luceafărul Oradea CS Sânmartin C
07.03.2020 Industria Galda de Jos CFR 1907 Cluj II C
07.03.2020 Minaur Baia-Mare Arieșul Turda C
07.03.2020 Metalurgistul Cugir ACS Comuna Recea C


1. ACS Comuna Recea 35
2. Minaur Baia-Mare 33
3. Viitorul Şelimbăr 28
4. Metalurgistul Cugir 27
5. Luceafărul Oradea 26
6. CS Sânmartin 25
7. Gloria Bistrița 25
8. Avântul Reghin 22
9. Arieșul Turda 22
10. Unirea Dej 21
11. Sănătatea Cluj 20
12. Unirea Alba-Iulia 16
13. SCM Zalău 15
14. CFR 1907 Cluj II 15
15. Industria Galda de Jos 11
16. AFC Odorheiu-Secuiesc 10
Clasament C5

Decizia ONJN nr.860/28.04.2016, Licenta: L2160797Y000396