|
CM 2010: Olanda - Japonia 1-0
Olanda este practic prima echipă calificată în optimile de finală a Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud, după ce a învins sâmbătă Japonia cu scorul de 1-0 (0-0), la Durban, pe stadionul "Moses Mabhida", în Grupa E a competiţiei. Golul celei de-a doua victorii a olandezilor, după 2-0 cu Danemarca, a fost marcat de Wesley Sneijder (53).
Prima repriză a confruntării a fost una ternă, în care fotbalul a fost oferit cu linguriţa, iar cele două formaţii s-au deranjate arareori. Olanda a făcut un excelent joc de posesie, în aceste condiţii, procentajul ajungând chiar la 76% în favoarea "Portocalei mecanice" la un moment dat (69% la pauză). Sneijder a avut, totuşi, o şansă bună în minutul 9, dar lovitura sa liberă a făcut ca mingea să treacă peste poartă. Japonezii au avut şi ei o ocazie, în min. 11, când Nagatomi a tras pe lângă poartă. Elocvent pentru "spectacolul" din prima parte a fost faptul că singurele şuturi pe poartă au apărut pe finalul reprizei, de la Matsui (37) şi van der Vaart (45+1).
În partea secundă, olandezii au părut mai insistenţi, iar în minutul 53 au deschis scorul: van Persie a întors o minge pentru Sneijder, iar mijlocaşul lui Inter Milano a expediat din vole o torpilă marca Jabulani care a intrat în plasă cu toată opoziţia lui Kawashima, mai degrabă co-autor la reuşită: 1-0.
Niponii au ieşit la atac şi vârful Okubo a tras de mai multe ori la poartă (56, 57, 65), fără a nimeri ţinta vreodată. Batavii au adoptat o tactică de aşteptare a adversarului, iar atacantul van Persie a fost nevoit să respingă din propriul careu, la o fază prelungită de atac a asiaticilor (70).
Afellay, lansat excelent de Elia, a ratat ocazia de a tranşa soarta partidei, fiind blocat de portarul Kawashima în situaţie de unu la unu (85). Afellay a mai ratat o dată cu Kawashima (88), de data aceasta după o pasă venită de la Huntelaar. Okazaki a ratat golul egalării în final, şutul său din careu trecând peste transversală (90+1).
Din nou fără Robben, olandezii au reuşit o victorie la limită, după un joc modest, însă, departe de calităţile care îi recomandă printre favoriţii competiţiei.
În celălalt meci al grupei se întâlnesc sâmbătă Camerun şi Danemarca. Ultimele partide ale grupei vor fi pe 24 iunie, Danemarca - Japonia şi Camerun - Olanda.
CM 2010, Grupa E
Durban, Stadion: "Moses Mabhida", Spectatori: 60.000, 22 grade Celsius
Olanda - Japonia 1 - 0 (0-0)
A marcat: Wesley Sneijder (53).
Au evoluat echipele:
OLANDA: 1. Maarten Stekelenburg - 2. Gregory van der Wiel, 3. John Heitinga, 4. Joris Mathijsen, 5. Giovanni van Bronckhorst (căpitan) - 7. Dirk Kuyt, 6. Mark van Bommel, 10. Wesley Sneijder (20. Ibrahim Afellay, 83), 8. Nigel de Jong, 23. Rafael van der Vaart (17. Eljero Elia, 72) - 9. Robin van Persie (21. Klaas-Jan Huntelaar, 88). Selecţioner: Bert van Marwijk.
Rezerve neutilizate: 16. Michel Vorm, 22. Sander Boschker - 15. Edson Braafheid, 13. Andre Ooijer, 12. Khalid Boulahrouz, 18. Stijn Schaars, 14. Demy de Zeeuw, 11. Arjen Robben, 19. Ryan Babel.
JAPONIA: 21. Eiji Kawashima - 3. Yuichi Komano, 22. Yuji Nakazawa, 4. Marcus ''Túlio'' Lyuji Murzani Tanaka, 5. Yuto Nagatomo - 8. Daisuke Matsui (10. Shunsuke Nakamura, 64), 18. Keisuke Honda, 2. Yuki Abe, 17. Makoto Hasebe (căpitan; 9. Shinji Okazaki, 77), 7. Yasuhito Endo - 16. Yoshito Okubo (11. Keiji Tamada, 77). Selecţioner: Takeshi Okada.
Rezerve neutilizate: 1. Seigo Narazaki, 23. Yoshikatsu Kawaguchi - 15. Yasuyuki Konno, 6. Atsuto Uchida, 13. Daiki Iwamasa, 14. Kengo Nakamura, 19. Takayuki Morimoto, 20. Junichi Inamoto, 12. Kisho Yano.
Arbitru: Hector Baldassi; arbitri asistenţi: Ricardo Casas, Hernan Maidana (toţi din Argentina); arbitru de rezervă: Martin Hansson (Suedia)
Cartonaş galben: van der Wiel (36).
Bert van Marwijk: " Japonia nu m-a surprins cu nimic. Am spus dinaintea jocului că evoluează de mult timp împreună, că sunt foarte bine organizaţi şi că va fi un joc complicat. Ne-au pus imediat sub presiune. Atacanţii noştri nu au primit prea multe mingi bune şi nu au fost foarte periculoşi. Japonia a avut ceva şanse de gol, dar nu foarte periculoase... Apoi, încetul cu încetul, am preluat controlul meciului. Am venit aici pentru a câştiga trofeul, să devenim campioni mondiali. Sunt realist, acest lucru nu va fi uşor, dar dacă vom păstra această încredere şi stabilitate putem ajunge departe. Să vedem ce se întâmplă în această seară. Dacă va fi o victorie a naţionalei Camerunului, încă nu suntem calificaţi".
Wesley Sneijder: " Nu a fost un început uşor de Cupă Mondială, dar ştiam... Câştigând primele două jocuri, chiar şi fără a juca bine, putem fi fericiţi. Împotriva Japoniei mereu e dificil de jucat. Nu se opresc niciodată din alergat. În prima repriză nu ne-am creat multe şanse, dar am avut posesia mingii. În schimb, în a doua parte, am continuat în aceelaşi ritm şi în final am câştigat cu 1-0".
Mark van Bommel: " Japonezii nu au vrut să joace fotbal. Au vrut doar să contracareze acţiunile noastre.... A fost foarte greu, deoarece adversarii noştri au fost foarte disciplinaţi tactic. Totuşi, rezultatul de 1-0 nu e unul rău. Am avut chiar oportunităţi să facem 2-0. Suntem însă mulţumiţi, important e că am câştigat".
Takeshi Okada: " Am întâlnit o echipă foarte puternică. Ne doream un punct, dar, din păcate, nu am reuşit. Nu avem timp să ne uităm în spate, vine meciul cu Danemarca. Avem o apărare solidă, o bună mobilitate, dar ne lipseşte un atacant puternic. Apărarea nu este suficientă şi le-am spus jucătorilor să atace. Jucătorii sunt dezamăgiţi. Pentru următorul meci, nu intenţionez să fac schimbări majore. Trebuie mai întâi să ne recuperăm din punct de vedere fizic şi psihic".
Taguri:
Cupa Mondiala din Africa de Sud
Grupa E
Olanda
Japonia
1-0
Wesley Sneijder
Bert van Marwijk
Takeshi Okada
» Preliminarii CM 2018 - program si rezultate
» Cupa Mondiala - rezultate
Comenteaza
Ultimele stiri - Cupa Mondiala
Am aniversat recent 35 de ani de la prăbuşirea dictaturii comuniste ȋn România, prilej de a reflecta şi asupra influenţei pe care regimul politic l-a avut asupra sportului ȋn general şi a...
Echipa nţională a României a fost repartizată în Grupa H, alături de Austria, Bosnia-Herţegovina, Cipru şi San Marino, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2026, potrivit...
Am aniversat recent 30 de ani de la prăbuşirea dictaturii comuniste ȋn România, prilej de a reflecta şi asupra influenţei pe care regimul politic l-a avut asupra sportului ȋn general şi a...
Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, nu renunţă la ideea de a mări numărul de echipe participante la Cupa Mondială de la 32 la 48 încă de la ediţia din Qatar, din 2022, deşi o...
Ediţia a 21-a a Cupei Mondiale de fotbal, găzduită de Rusia între 14 iunie şi 15 iulie, s-a încheiat cu victoria finală a echipei Franţei, o selecţionată pragmatică...
Fundaşul Vincent Kompany a dezvăluit un episod inedit de la Cupa Mondială din Rusia, care a ajutat Belgia să câştige meciul cu Brazilia (2-1) din sferturile de finală,...
Qatar nu va adopta nicio decizie cu privire la organizarea Cupei Mondiale din 2022, pe care o va găzdui, cu 48 de echipe (în loc de 32), până nu va vedea studiul de...
Qatarul, ţara gazdă a viitoarei Cupei Mondiale de fotbal, în 2022, ar fi coordonat o campanie secretă de propagandă bazată pe "operaţiuni negre", pentru a submina...
Croatul Ivan Perisic este jucătorul care a alergat cel mai mult la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, cu 72,5 km, un record de 12 autogoluri sau 135 de ani, vârsta combinată a...
Aproape 3,5 milioane de oameni au urmărit finala Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, Franţa - Croaţia (4-2), duminică, la TVR 1. Partida disputată pe 15 iulie, de la ora 18,00, pe Stadionul...
Mijlocaşul croat Luka Modrić a fost desemat, duminică, cel mai bun jucător al Cupei Mondiale, el fiind premiat după finala pierdută de Croaţia, scor 2-4, cu Franţa.
Kylian...
|
|
|
S-au nascut azi
Alejandro Campano
Spania
46 ani
Bogdan Cistean
România
38 ani
Branislav Vukomanović
Serbia
43 ani
Carlo Casap
România
26 ani
Corrêa
Brazilia
44 ani
Danny Higginbotham
Anglia
46 ani
Elhad Naziri
Azerbaijan
32 ani
Enrico Chiesa
Italia
54 ani
Francisco Trincão
Portugalia
25 ani
Heimo Pfeifenberger
Austria
58 ani
Ilie Cebanu
Moldova
38 ani
Iliya Valov
Bulgaria
63 ani
Jaromír Blažek
Cehia
52 ani
João Pedro
Portugalia
37 ani
Kieron Dyer
Anglia
46 ani
Lakhdar Belloumi
Algeria
66 ani
Luis Carlos Perea
Columbia
60 ani
Marko Baša
Muntenegru
42 ani
Néstor Combin
Argentina
84 ani
Niclas Alexandersson
Suedia
53 ani
Nicolae Kovacs
România
113 ani
Nicolae Vasile
România
29 ani
Papa Malick Diop
Senegal
50 ani
Rob Wielaert
Olanda
46 ani
Tadas Simaitis
Lituania
34 ani
Tomasz Bobel
Polonia
50 ani
Victor Osimhen
Nigeria
26 ani
Wynton Rufer
Noua Zeelandă
62 ani
|
|
|