Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, luni, după Adunarea Generală a LPF, că gruparea "roş-albastră" a avut câteva propuneri pentru caietul de sarcini al drepturilor tv, însă pentru că nu au fost luate în considerare, atunci nu a fost de acord cu forma finală al acestuia.
"Noi am avut nişte propuneri la caietul de sarcini, nu s-au introdus şi atunci am votat împotriva propunerilor care s-au făcut şi votului care s-a dat. Şedinţa Adunării Generale a LPF nu este publică aşa că nu am cum să vă spun. Nu vreau să răspund în numele celorlalţi 17 din Adunare", a spus Argăseală.
Valeriu Argăseală a afirmat că Steaua nu a dorit niciun moment să îşi negocieze drepturile de difuzare a partidelor de acasă în nume propriu. "Nu intrăm în discuţii pe bani, pe pachete, pe garanţii. Am avut nişte puncte de vedere, nu s-au acceptat şi atunci nu am fost nici noi de acord cu votul care s-a dat pe puncte în caietul de sarcini. Steaua nu a vrut nici pe departe să-şi negocieze drepturile separat. Au fost propuneri făcute în cadrul caietului de sarcini care ne fusese prezentat", a completat Argăseală.
Adunarea Generală a LPF a aprobat, luni, caietul de sarcini al licitaţiei privind cesiunea drepturilor audio-vizuale, de telefonie mobilă şi internet şi de televiziune, referitoare la difuzarea meciurilor de fotbal din cadrul Ligii I pentru următoarele trei sezoane.
Conform secretarului general al LPF, Valentin Alexandru, data licitaţiei a fost stabilită pentru 4 aprilie, începând cu ora 12:00.
"Cluburile au studiat caietul de sarcini, s-au făcut propuneri şi s-a ajuns la o concluzie. Caietul de sarcini a fost aprobat cu majoritate de voturi, nu în unanimitate, pentru că Steaua a votat împotrivă, la un anumit segment, Sportul s-a abţinut, iar clubul Universitatea Craiova nici măcar nu a participat. De asemenea, s-au stabilit firma de avocatură care se va ocupa de licitaţie, cea reprezentată de Cătălin Ciubotă, comisia pentru organizarea licitaţiei alcătuită din doi reprezentaţi ai cluburilor şi doi ai LPF, precum şi cele trei persoane care sunt autorizate să semneze contractul cu adjudecătorul sau adjudecătorii licitaţiei. S-a aprobat structura contractului şi s-a rezolvat şi problema cu pachetele, astfel că în final au rămas nouă pachete. Licitaţia a rămas stabilită pentru 4 aprilie, ora 12:00", a declarat Valentin Alexandru, secretarul general al LPF.
Adunarea Generală a LPF a amânase, lunea trecută, aprobarea caietului de sarcini al licitaţiei privind cesiunea acestor drepturi.