Miercuri 6 august se împlinesc 55 de ani de la înfiinţarea clubului de fotbal FC Argeş Piteşti, care are în palmares două titluri de campion şi evoluează în Liga I.
La 6 august 1953, după 27 de ani de dominare a echipei Sporting Club Piteşti, apare, în mod oficial, o noua echipă - Dinamo Piteşti (actuala FC Argeş Piteşti). Ion Lăsculescu şi Marin Tănase sunt doi dintre principalii iniţiatori ai naşterii acestei echipe de fotbal. A fost una dintre echipele de vârf ale anilor '70, reuşind să câştige două titluri de campioană în anii 1972 şi 1979. Este prima echipă de fotbal din România care s-a întâlnit cu celebra Real Madrid (1972/1973, scor 2-1; 1-3) şi singura care a reuşit să o învingă.
Lotul cu care a început actuala echipă FC Argeş (atunci Dinamo) cei 55 de ani de activitate a fost condus de antrenorul Jean Lăpuşneanu (fost mare portar la Sporting Club). În anul 1954, Dinamo Piteşti reuşeşte să ocupe locul al treilea în campionatul regional. Urmează campionatul regional 1955, când Dinamo Piteşti reuşeşte să se claseze pe primul loc, înregistrând prima performanţă - promovarea în Divizia C.
Datorită reorganizării activităţii fotbalistice din România, Dinamo Piteşti promovează în Divizia B, după fuziunea cu Dinamo 3 Miliţia Bucureşti, în vara anului 1959. Dinamo Piteşti va ocupa locul 3 în Divizia B.
În 1961, Dinamo Piteşti promovează pe prima scenă fotbalistică, sub comanda antrenorilor Ştefan Vasile şi Tănase Dima. Trei dintre cei mai cunoscuţi componenţi ai lotului de-atunci, Ion Barbu, Florin Halagian şi Nicolae Dobrin, sunt personajele care au contribuit cel mai mult la performanţele de peste ani ale clubului de fotbal FC Argeş.
Din păcate, echipa nu rezistă exigenţelor primei divizii şi, în campionatul următor retrogradează de pe ultimul loc, 14.
Şi totuşi, la sfârşitul campionatului 1962-1963, Dinamo Piteşti reuşeşte să promoveze, pentru a doua oară, în divizia A. Cea de-a doua promovare în prima divizie a însemnat, de fapt, rămânerea pe prima scenă a fotbalului românesc timp de 29 de ani consecutiv (1963-1992), o performanţă atinsă de puţine echipe româneşti.
La 1 martie 1968, asociaţia sportivă Dinamo Piteşti îşi schimbă sistemul de organizare, devenind primul club experimental din România, sub denumirea de Fotbal Club Argeş, club care urma să reprezinte fotbalul din judeţul Argeş.
De-a lungul timpului, la cârma echipei s-au perindat o serie de antrenori, dintre care majoritatea de înaltă clasă: Constantin Teaşcă (1969), Titus Ozon (1970), Florin Halagian (1971, fiind la acea oră cel mai tânăr antrenor din campionat). Sub conducerea acestuia din urmă FC Argeş a repurtat primul mare succes de la înfiinţare, câştigând titlul de campioană a României (1972), în faţa echipei bucureştene Dinamo, şi tot sub conducerea lui Halagian dobândeşte al doilea titlul de campioană în 1979, câştigat tot în defavoarea echipei Dinamo. Dobrin, jucător de mare valoare al echipei, a contribuit decisiv la câştigarea titlului din 1979, înscriind, în prelungiri, golul victoriei.
În cei 55 de ani de existenţă, evoluţiile echipei FC Argeş au fost oscilante, determinate, în mare parte, de fluctuaţia mare a lotului de jucători, de plecările masive ale celor mai valoroşi. Rezultatele cele mai bune au fost obţinute în perioadele 1971-1973 şi 1977-1981, când echipa s-a aflat în primele trei clasate. În perioada 1977-1979, FC Argeş a reuşit să nu piardă pe propriul teren 45 de meciuri consecutive înscriind 116 goluri şi primind numai 35.
În campionatul 1991-1992, echipa retrogradează în B, după 29 de ani petrecuţi în elita fotbalului românesc. La conducerea tehnică este adus antrenorul Ion Moldovan, care va fi ajutat, în ediţia 1993-1994, de Constantin Stancu şi Vasile Stan. Conducerea uzinei de autoturisme îşi oferă sprijinul substanţial pentru redresarea echipei care se restructurează din mers.
După numai doi ani, echipa revine în divizia A. Un alt campionat petrecut în divizia B (2006/2007) este urmat de o nouă revenire în prima ligă, pentru campionatul 2008-2009, sub conducerea antrenorului Ionuţ Badea.
FC Argeş s-a remarcat nu numai prin cele două titluri de campioană a României, sau prin participările în cupele europene, ci şi prin faptul că a dat fotbalului românesc jucători de mare valoare. Este recunoscut la nivel naţional că FC Argeş este o pepinieră apreciată de fotbalişti, în fiecare an doi-trei devenind protagonişti ai Diviziei A. Tot FC Argeş i-a dat şi pe reputatul Nicolae Dobrin (409 meciuri în prima divizie naţională, înscriind 111 goluri), care, din păcate, şi-a părăsit echipa pentru totdeauna, la 26 octombrie 2007, Adrian Mutu, Nicolae Dică, Adrian Neaga, Daniel Coman. Clubul are un excelent centru de copii şi juniori.