Antrenorul Marian Rada nu părea foarte afectat de incidentele care au marcat derby-ul cu Steaua, care au provocat o întrerupere de aproape 10 minute a meciului. La final, tehnicianul giuleștenilor l-a felicitat pe căpitanul Stelei, care a ales ca echipa lui să revină pe teren în minutul 85, în loc să aleagă varianta unei victorii facile, la masa verde.
"Nu vreau decât să spun că îl felicit pe Bourceanu! El a fost cel care a cerut ca meciul să se termine pe teren. Nu vrut să facă parte dintr-o echipă cu o pată o neagră în istorie, la fel cum s-a întâmplat cu Lovin. Felicit suporterii, galeria, pentru ceea ce se întâmplă numai în Giulești. Atât despre incidente! Echipa a jucat foarte bine, este pe o parte ascendentă, am făcut un meci foarte bun. Am pornit de la ideea să nu primim gol, jucătorii știu ce au de făcut atunci când au mingea în posesie. La cum au jucat băieții, meritau victoria", a declarat Rada.
Tehnicianul rapidist a adăugat că echipa merită mai mult respect din partea conducerii clubului, precizând că i-ar fi plăcut ca un oficial să discute cu el şi cu jucătorii şi să le dea explicaţii.
"Domnul Copos cred că se mai interesează de echipă, dar mi-ar fi plăcut totuşi să vină cineva din conducere să discute cu noi, să ne spună ce se întâmplă, cum vom fi plătiţi, dacă ar fi bine să trecem la amatorism, să ne luăm câte o slujbă şi să venim să ne antrenăm după-amiază cu echipa. Eu cred că această echipă merită mai mult respect din partea conducerii", a afirmat Rada.
Referior la faptul că jucătorii echipei Rapid se vor întâlni, luni, cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, Marian Rada a spus că nu ştie dacă va fi prezent şi el la întâlnire.
"Este acţiunea jucătorilor, eu nu ştiu dacă mă duc. Mâine e zi liberă. Jucătorii de la Rapid aşa îşi petrec zilele libere, mergând pe la preşedinţii de federaţie. Nu pot să merg la FRF pentru că eu am rezervorul gol", a precizat el.
Rada a explicat şi de ce fotbaliştii au ieşit la încălzire cu tricouri cu mesajul "Un antrenor mai mic sau egal cu zero", menţionând că este o situaţie legată de masa credală.
"Să vă spun despre ce e vorba. La masa credală antrenorii au avut trecute la creanţe suma mai mică sau egală cu zero. Asta înseamnă că eu trebuie să vin chiar şi cu bani de acasă, dacă e mai mic decât zero, aşa că eu am două proprietăţi şi am zis că mâine o să le vând şi o să vin să ajut clubul", a spus el ironic.
"Eu am restanţe de cinci luni şi jumătate şi jucătorii la fel. Ultimii bani i-am luat în ianuarie de la club. Jucătorii n-ar fi de condamnat dacă nu s-ar prezenta la următorul meci. E decizia lor, le-am spus mereu că ei hotărăsc cum să procedeze", a adăugat tehnicianul, care a precizat că nu ştie nimic de negocierile cu omul de afaceri Gruia Stoica.
Jucătorii echipei Rapid au protestat, la 7 aprilie, faţă de planul de reorganizare al clubului giuleştean aflat în insolvenţă care prevede ca din salariile restante pe 3 luni şi jumătate să primească doar 10 la sută în decurs de trei ani. De asemenea, fotbaliştii au reproşat conducerii întârzierea salariilor pe luna februarie a acestui an.
SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.
La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.