Acţionarul FC Rapid, George Copos, a declarat că era normal ca prima instanţă a Sistemului Naţional de licenţiere să respingă cererea clubului giuleştean, dar a dat asigurări că gruparea va primi licenţa după confirmarea planului de reorganizare de către tribunal.
"Lucrurile sunt clare, planul de reorganizare a fost aprobat de Adunarea Generală a creditorilor, acum el urmează să fie confirmat de Tribunalul Bucureşti. Nu este nicio problemă cu licenţierea. Era normal ca prima instanţă de licenţiere să ne respingă cererea pentru că în conformitate cu regulamentul este nevoie ca planul de reorganizare să fie confirmat de instanţă. De aceea, rugăm instanţa să judece cu celeritate cazul nostru, noi suntem pregătiţi", a afirmat Copos.
Oficialul a ţinut să menţioneze că FC Rapid a încheiat anul 2012 fără datorii.
"Trebuie să se ţină cont că noi am încheiat anul fără datorii. La 31 decembrie 2012 Rapid avea 0 lei datorii", a explicat Copos.
Instanţa de fond a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal s-a pronunţat deja în toate dosarele cluburilor care au solicitat licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii 1. Directorul de licenţiere Viorel Duru a afirmat că nu poate dezvălui numele sau numărul cluburilor care au primit licenţa la prima instanţă.
"Nu putem să confirmăm şi nici să infirmăm nimic. Procedura de licenţiere se desfăşoară în trei trepte, iar până acum a trecut doar una. Urmează Comisia de Apel care va lua decizii definitive şi executorii pe plan naţional în perioada 1-10 mai. În consecinţă, cluburile care nu au primit licenţa la prima instanţă mai pot face apel până mâine", a spus Duru.
După 10 mai, cluburile pot ataca decizia Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
"Cei care doresc pot merge la TAS. Această ultimă instanţă trebuie să se pronunţe până în 31 mai când se încheie procedura de licenţiere", a menţionat Duru.
El a refuzat să facă vreun comentariu referitor la cazul FC Rapid, menţionând doar că pentru cluburile aflate în insolvenţă se vor aplica regulamentul de licenţiere şi prevederile Legii insolvenţei 85/2006.
Conform portalului Ministerului Justiţiei, următorul termen în dosarul de insolvenţă al FC Rapid deschis la Tribunalul Bucureşti este 17 mai, dată la care instanţa va confirma sau nu planul de reorganizare aprobat de Adunarea Generală a creditorilor.
SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.
La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.