FC Rapid le transmite fanilor echipei giuleştene să cumpere cât mai multe abonamente pentru meciurile pe care formaţia favorită le dispută pe teren propriu, astfel incât să poată contribui la salvarea clubului aflat în insolvenţă.
"Suntem şi vom rămâne mândri, indiferent de situaţia cu care ne confruntăm. Dacă iniţial ideea deschiderii unui cont îmi părea viabilă, am realizat că există riscul naşterii unor speculaţii care nu ar fi făcut bine nimănui. Am postat pe site-ul clubului un comunicat prin care facem apel la suporteri. Modalitatea de a ajuta Rapidul este cât se poate de simplă şi nu lasă loc de interpretări. Cei care au posibilitatea şi doresc să ajute o pot face cumpărând abonamente. E atât de simplu! Orice rapidist poate achiziţiona oricâte abonamente doreşte şi în felul acesta are satisfacţia de a fi ajutat la modul concret. Clubul va oferi tuturor abonaţilor, indiferent de tipul sau numărul de abonamente câte un pin tip insignă pentru fiecare abonament achiziţionat. Ştiu că este puţin, foarte puţin, dar încerc ca acesta să reprezinte un mic gest de recunoştinţă pentru salvatorii Rapidului. Personal, rămân la obsesia că împreună putem salva Rapidul!", a declarat Lucian Ionescu, dorectorul de imagine al clubului, într-un comunicat de presă.
Soluţia clubului giuleştean vine după ce Liga Suporterilor Rapidişti şi conducerea clubului nu au fost de acord cu deschiderea unui cont prin intermediul căruia fanii ar fi putut ajuta financiar clubul. "De-a lungul istoriei, cu perioade ascendente, dar şi cu foarte multe probleme, grupul Rapid, club şi suporteri şi-a păstrat permanent verticalitatea, motiv pentru care nu a fost niciodată pe gustul puterii. Liga Suporterilor Rapidişti refuză orice formă de cerşetorie în numele celui mai iubit club din România!", se arată într-un comunicat emis de către LSR.
"Deşi trece prin momente dificile, clubul a aderat la acest gest de frondă, găsind totodată calea simplă, legală şi logică de a nu transforma un mod de ajutorare, într-unul de cerşetorie", se mai arată în comunicatul FC Rapid.
La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a grupării giuleştene. SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.
La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
La 17 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.
În 3 septembrie, Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a civilă, a stabilit data de 22 noiembrie ca termen pentru publicarea tabelului de creditări, în cazul dosarului de insolvenţă al SC FC Rapid SA.
Tabelul ar urma să fie întocmit până la acea dată. De asemenea, vor fi aduse modificări la planul de reorganizare, ca urmare a retrogradării echipei în Liga 2, prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).