Tribunalul Bucureşti a confirmat planul de reorganizare al FC Rapid, în cadrul dosarului de insolvenţă, astfel că gruparea giuleşteană îşi poate depune dosarul la FRF în vederea obţinerii licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii 1.
"În baza articolului 101, alineatul 1, din Legea nr.85 pe 2006, privind procedura insolvenţei, confirmă planul de reorganizare al debitoarei Fotbal Club Rapid - în insolvenţă. Fixează termen pentru continuarea procedurii la data de 26 septembrie", se arată în soluţia dată de completul de judecată de la Tribunalul Bucureşti.
Părţile din acest dosar pot face recurs în termen de şapte zile de la comunicare. Unul dintre avocaţii jucătorilor Dănuţ Coman, Ovidiu Burcă şi Ionuţ Stancu a declarat că va face recurs la decizia Tribunalului Bucureşti.
După decizia Tribunalului Bucureşti, FC Rapid va putea depune în cursul zilei de astăzi, data limită, documentaţia necesară pentru a obţine licenţa pentru ediţia 2014-2015 a Ligii 1. În situaţia în care instanţa ar fi respins planul de reorganizare, FC Rapid ar fi intrat în procedură de faliment şi ar fi fost retrogradată în Liga 4.
Vineri, completul de judecată a rămas în pronunţare pentru cel târziu luni în ceea ce priveşte confirmarea planului de reorganizare, ţinând cont în special de faptul că astăzi este data limită până la care FC Rapid trebuie să aibă planul de reorganizare confirmat, în cadrul procesului de licenţiere pentru sezonul 2014-2015 din Liga 1.
La termenul de vineri, avocaţii jucătorilor Dănuţ Coman, Ovidiu Burcă, Ionuţ Stancu, Paul Codrea, Marius Bilaşco şi Călin Albuţ au solicitat instanţei respingerea planului de reorganizare şi intrarea clubului Rapid în procedura de faliment.
Aceştia au adus în faţa instanţei mai multe motive printre acestea numărându-se şi argumentul conform căruia planul de reorganizare se bazează pe estimări de încasare a unor venituri care nu sunt realizabile. Unul dintre avocaţi a susţinut inclusiv faptul că o parte dintre semnăturile foştilor jucători care şi-au dat acordul pentru planul de reorganizare în cadrul Adunării Generale a creditorilor sunt false. Acesta a dat exemplu un articol din presă conform căruia fostul fundaş Glauber Berti a făcut o plângere penală în acest sens.
De partea cealaltă, în susţinerea planului de reorganizare care se întinde pe o durată de trei ani, administratorul judiciar Cristina Andronache a precizat în faţa instanţei că toate acţiunile care îl alcătuiesc sunt fezabile. De asemenea, aceasta a depus la dosar un document conform căruia după confirmarea planului există posibilitatea unor investiţii majore în clubul Rapid pentru continuarea activităţii la un nivel înalt.
Clubul giuleştean, care activează în prezent în Liga 2, se află în procedura de insolvenţă din 7 decembrie 2012, dar aprobarea planului de reorganizare a fost amânată în mai multe rânduri de Tribunalul Bucureşti din cauza contestaţiilor depuse de diverşi creditori, dar care au fost respinse de completul de judecată în data de 3 martie.