Suporterii rapidişti au virat în conturile clubului 75.620,82 lei, 880,34 euro şi 500 dolari, suma totală reprezentând aproximativ 23.000 de franci elveţieni, necesară achitării taxelor recursului la TAS, informează site-ul oficial al grupării giuleştene.
"În contul clubului s-au strâns şi astăzi 16.706,91 lei, 500 dolari şi 358,84 euro. Mulţumim celor care ne sprijină şi promitem din nou că actuala administraţie va face tot ce este posibil pentru ca Rapid să meargă mai departe. Suma totală a ajuns la 75.620,82 lei, 880,34 euro şi 500 dolari şi va fi cheltuită doar pentru a ne afirma dreptatea la TAS", se arată în comunicatul de pe site-ul oficial al clubului giuleştean semnat de administratorul judiciar Cristina Andronache.
Pentru a depune apel la TAS, Rapid avea nevoie de aproximtiv 20.000 de franci elveţieni.
În contul grupării giuleştene vor mai fi însă virate şi sumele obţinute după încheierea diverselor licitaţii pe care fanii le-au iniţiat online. Tricouri, ghete şi diverse alte obiecte aparţinând unor foşti sau actuali fotbalişti, precum Daniel Pancu, Ovidiu Herea, Ionel Dănciulescu, Florin Bratu, Marius Niculae sau Mircea Bornescu, sunt în prezent scoase la vânzare pe internet.
Potrivit unor surse din cadrul FC Rapid, campania de donaţii a suporterilor a apărut ca urmare a întârzierilor clubului Astra Giurgiu la plata ultimelor două rate din transferul mijlocaşului Alexandru Ioniţă. FC Rapid are de încasat 300.000 de euro de la gruparea giurgiuveană, care nu a achitat suma nici după decizia definitivă şi irevocabilă pe plan naţional a Comisiei de Recurs a FRF. Mijlocaşul Alexadru Ioniţă II a fost transferat la sfârşitul anului trecut de la Rapid la Astra Giurgiu în schimbul a aproximativ 500.000 de euro. Ultima tranşă din această sumă trebuia achitată de Astra conform contractului la 30 aprilie.
Clubul giuleştean, aflat în procedură de insolvenţă, traversează o acută criză financiară şi nu dispunea de suma necesară recursului la TAS.
FC Rapid a deschis acţiune împotriva deciziei Comisiei de Apel a Administraţiei de Licenţiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, achitând, în 5 iunie, suma de 1.000 de franci elveţieni, reprezentând taxa de înscriere a recursului, iar în 6 iunie a trimis la Lausanne toată documentaţia printr-un curier.
Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere a respins, la 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii 1, decizia fiind definitivă şi executorie pe plan naţional. Anterior, la 10 mai, instanţa de fond a Administraţiei de licenţiere din cadrul FRF respinsese dosarul FC Rapid din cauza datoriilor în valoare de 900.000 de euro către foştii jucători Julio Cesar şi Daniel Paulista.
Formaţia Rapid evoluează în prezent în Liga a II-a, acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanţa de la Lausanne a decis atunci că Rapid, care câştigase barajul de menţinere în primul eşalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga 1 având în vedere că nu îndeplinise condiţiile de licenţiere pentru sezonul 2013-2014.
În cazul în care Rapid, grupare care şi-a asigurat deja promovarea în plan sportiv, primeşte un răspuns negativ de la TAS, în locul său va intra în Liga 1 formaţia FC Clinceni.