Clubul FC Steaua îşi exprimă regretul pentru trecerea în nefiinţă a fostului fotbalist
Lucian Bălan, printr-un comunicat postat, joi, pe site-ul oficial al grupării.
"Fotbal Club Steaua Bucureşti îşi exprimă durerea la auzul veştii că legendarul Lucian Bălan a părăsit această lume la vârsta de 56 de ani. Fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni şi Supercupei Europei cu Steaua a decis să-şi pună capăt zilelor la aproximativ o lună după ce-şi pierduse mama. Clubul nostru îi urează celui care ne-a părăsit pentru totdeauna să înscrie cât mai multe goluri în meciurile pe care le va disputa în ceruri alături de alte legende ale Stelei care ne-au părăsit de-a lungul anilor! Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se arată în comunicatul FC Steaua.
Fostul fotbalist Lucian Bălan, în vârstă de 56 de ani, component al echipei Steaua câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986 şi a Supercupei Europei în 1987, s-a sinucis, joi, la Baia-Mare, după ce a luat o supradoză de medicamente.
Potrivit prosport.ro, Bălan a lăsat un bilet de adio. Medicii de pe ambulanţă au încercat resuscitarea lui, dar nu l-au putut salva. El a fost declarat decedat de cei de la ambulanţă în jur de ora 18:00.
Bălan suferise un accident vascular cerebral, iar la 2 octombrie, mama sa a decedat.
Lucian Bălan a mai avut două tentative de sinucidere, în 2004 şi 2010, fiind găsit de fiecare dată în stare de inconştienţă de către mama sa.
Lucian Bălan s-a născut la 25 iunie 1959, la Bucureşti. A început fotbalul la Autobuzul Bucureşti, apoi a mai evoluat la FC Baia-Mare şi Steaua Bucureşti (1985-1989 şi 1990-1991). În străinătate a evoluat pentru formaţiile Beerschot Antwerp şi Real Murcia.
El a câştigat patru titluri de campion cu Steaua. El a fost titular în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, de la Sevilla, în care formaţia română s-a impus la penaltiuri, în faţa FC Barcelona şi rezervă în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, pierdută de formaţia militară, scor 0-4, cu AC Milan, pe Camp Nou.
De asemenea, Bălan a jucat din primul minut în finala Supercupei Europei din 1987, câştigată de Steaua cu 1-0, la Monaco, cu Dinamo Kiev, dar şi în finala Cupei Intercontinentale de la Tokyo, din 1986, pierdută cu 0-1, în faţa formaţiei argentiniene River Plate.