Omul de afaceri Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, este audiat la DNA, unde a fost adus cu mandat, într-un dosar privind o despăgubire de aproape 109 milioane de lei, pentru un teren din Piteşti, care i-a fost acordată de comisia ANRP, potrivit unor surse judiciare.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis un mandat de aducere pe numele lui Mihai Rotaru, pentru a da declaraţii despre o despăgubire de 108.932.000 de lei, care i-a fost acordată de Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, pentru un teren din Piteşti, în perioada în care şefa comisiei era Crinuţa Dumitrean, au declarat surse judiciare.
În aceeaşi cauză sunt vizaţi şi membri din comisia de la ANPR care a aprobat solicitarea de despăgubire a lui Mihai Rotaru, printre aceştia fiind Crinuţa Dumitrean, Remus Baciu, Sergiu Diacomatu şi Marko Attila, au precizat sursele citate.
Mihai Rotaru a cumpărat drepturile litigioase pentru terenul din Piteşti de la o persoană care se judeca de opt ani cu Primăria Piteşti şi nu a reuşit să primească despăgubiri. La şase luni după ce a cumpărat drepturile litigioase pentru acel teren, Rotaru a primit de la ANPR o despăgubire de 108.932.000 de lei, au mai arătat sursele citate.
Într-un alt dosar privind despăgubiri ilegale de la ANRP, cunoscut ca "Bica 1", sunt judecaţi, pentru abuz în serviciu, opt foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor - fosta şefă a DIICOT Alina Bica, în calitate de fost reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Ionuţ Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lăcrămioara Alexandru, Oana Vasilescu şi Dragoş George Bogdan. Evaluatorul Emil Nuţiu şi omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
Cei opt foşti membri ai Comisiei din ANRP sunt acuzaţi că i-au aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.