Așadar s-a reluat a doua parte a sezonului dintr-un loc șui, așa ca la nimeni, când mai erau de jucat trei etape sezonul regulat. Unul dintre multele neajunsuri adus de noul sistem. După cum era de așteptat, echipele nu făcut exces de demonstrație în ale fotbalului. Dar așa se întâmplă în general după pauze și la case mai mari, abia se face dezmorțirea din iarnă, motoarele pornind ceva mai greu. Încet-încet se reprofilează o luptă pentru fruntea ierarhiei Steaua - Dinamo, care atâția ani ne-a plictistit peste măsură pe cei care nu ținem cu aceste echipe. Astra pare a nu mai putea ține pasul, și pe undeva este normal dacă ne gândim la câte a pătim în ultima vreme, ca să nu mai pomensc de faptul că Budescu conta enorm în economia jocului. Nu mai poate ține pasul nici Viitorul, care în această iarnă a pierdut jucători importanți, chiar artizani ai ascensiunii din prima parte. Pentru Hagi a fost un deja-vu, pentru că și în sezonul trecut, în prima partidă de după pauza de iarnă a încasat-o de la aceeași CSMS Iași și tot în calitate de gazdă, atunci chiar cu 0-3. Malițioșii ar putea spune că acum a înregistrat un progres. În partea de jos consemnăm că FC Voluntari a reușit să părăsească zona minată a retrogradării directe, lăsându-i acest loc otrăvit vecinei sale de județ, Concordia, această continuă tristețe. Iar pe Petrolul din nefericire nimic nu pare s-o mai readucă la viață. Răul suferit în trecutul apropiat a fost prea adânc. Păcat, echipele noastre de tradiție continuă să pice ca niște popice în primul rând din cauza celor care le-au gestionat. Repet ce-am afirmat și altă dată, acești netoți ar aduce în același stadiu, dacă prin absurd li s-ar da pe mâini, echipe cu mare forță financiară ale lumii, precum Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester United, PSG etc. Ne-au distrus fotbalul nemernicii.
Câteva din cifrele rundei.
► A reapărut Marica într-un meci din campionatul românesc după exact 12 ani, 2 luni și o săptămână. Ultima sa apariție fusese consemnată la 07.12.2003, când Dinamo a demolat Ceahlăul în "Groapă" cu 7-0. Totodată el devine al 55-lea fotbalist care a jucat pe prima noastră scenă atât pentru Dinamo, cât și pentru Steaua. În afara lui, au mai reapărut cu prilejul acestei runde și alți jucători plecați pe-afară, precum Tamaș sau Mutu.
► S-a aflat la al 150-lea său joc în Liga 1, M. Ciucă (CSMS Iași).
► Ca orice etapă a unui nou început, și aceasta a adus mai multe debuturi, 25 la număr: Răuță (Pandurii), Goulon (Viitorul), Sarić (CSMS Iași), Juan Carlos (CFR Cluj), Begeorgi, Inez, Guerriero, Paolucci, Pacar, Mihaēl, Ziani (toți Petrolul), Smaranda, Pisas, Abel Suárez, Rajcomar (toți ACS Poli), Filipov, Moke Abro (ambii FC Voluntari), Ekeng, Vl. Olteanu, Leo i Bartlasstovu (toți Dinamo), Carralero, Casado (ambii FC Botoșani), Obodo, Zerbo (ambii Concordia), Gebhart (Steaua). Să menționăm că Juan Carlos a și marcat, fiind al treilea străin care izbutește acest lucru la debut în actualul sezon, după Essombé (Dinamo) și Spahija (FC Voluntari). De asemenea o noutate, Kaj Leo i Bartalsstovu a devenit primul feroez din fotbalul românesc.
► Rick Boldrin (
foto, Astra) și Varela (Steaua) au marcat golurile lor cu numărul 10, în timp ce tânărul Val. Costache (Dinamo) s-a aflat la primul.
► Fl. Tănase (Viitorul) a devenit nou lider din actualul sezon al golurilor înscrise din penalty, 4 la număr.
► În afara celei de-a 50-a victorii obținute ca antrenor în Liga I la cârma Stelei, Reghecampf a trăit și bucuria marcării celui de-al al 200-lea gol tot ca tehnician în Liga 1 (cel al lui Hamroun).
► Prima înfrângere pentru Constantin Schumacher (Petrolul) ca antrenor.
► Concordia continuă să nu o deranjeze pe Steaua, mai ales pe teren propriu unde are 4 înfrângeri din tot atâtea posibile și un golaveraj de 0-11, adică niciun gol marcat! Din totalul de 8 partide disputate pe prima scenă cu gruparea roș-albastră se poate lăuda doar cu un egal izbutit în sezonul trecut în deplasare, pe Arena Națională.