A fost o surpriză categoric victoria lui FC Voluntari în fața Stelei. Nimic nu o anticipa. Poate doar declarația lui Gigi Becali care tocmai afirmase extaziat, "n-am avut niciodată o echipă atât de valoroasă", după transferurile din această iarnă în urma cărora Steaua pare mai degrabă o colecționară de antichități (cum de i-a scăpat Mutu!). Tot așa de excitat a fost Jiji și când a adus lotul acela întreg de la Urziceni și ne amintim ce eșec răsunător a fost până la urmă acea operațiune. Așa că Steaua se anunță periculoasă doar atunci când respectivul nu "simte" transferurile. Acest succes ilfovean a fost și o lovitură dată aroganței lui Reghecampf pi acelor din jurul lui, învinși nu doar pe tabela de marcaj, ci și la tactică, și de cine?, de un no name încă în ale antrenoratului, Ioan Ganea (aflat abia la a 10-a sa victorie pe prima scenă). 11.04.2014 era data ultimei înfrângeri a lui Reghecampf în Liga 1, 0-1 acasă cu un SC Vaslui muribund. Ba mai mult, s-a putut remarca faptul că cei din Ilfov nu au avut nevoie de cele cinci "întăriri" venite dinspre campioană. Încă o neinspirație marca Jiji, căci cu toți acești să le zicem involuntari în teren (Tudorie, Enceanu, Alcénat, Chitoșcă și Ștefănescu) la echipa lui Ganea sau măcar cu o parte dintre ei, Steaua ar fi fost mult mai sigură de victorie. Așa însă un tip precum Călințaru de pildă, care mai mult a stat pe listele de disponibilizați ai Voluntariului decât pe gazon, s-a dovedit mult mai util decât cei cinci. Iar de Ben Hamed Koné (în foto), ce să mai zic, el singur este peste toată campania asta de iarnă a Stelei care l-a extaziat atât de tare pe Jiji. Tot cu această ocazie s-a mai tăiat un nod gordian în fotbalul nostru, mai degrabă să-i zicem un noduleț, și-anume, Steaua a pierdut cu Cătălin Popa la centru! Până acum, cu acest veritabil port-bonheur roș-albastru cu fluier, își adjudecase șase din șase partide, două chiar în acest sezon. Se știe însă că totul are un început.
Câteva cuvinte și despre cei de la Ardeal Târgu-Mureș. Este incalificabil ceea ce fac. Cum să dai afară un antrenor după doar două etape?! Eram neutru în această confruntare pe care o au cu CSMS Iași pentru ultimul loc al play-offului. Ambele sunt niște clone a ceea ce au fost cândva ASA Târgu-Mureș și Poltehnica Iași, iar imitațiile și alte covăruri d-astea îmi repugnă. Însă pentru acest comportament feudal al șmecherilor care conduc echipa din Târgu-Mureș, sper ca Napoli și ai săi să ajungă în primele șase. Însă și un tip ca Grigoraș, cu 339 de jocuri la activ ca antrenor în Liga 1, cum poate accepta un asemenea contract umilitor?
Cu regret o spun, cu toată această nouă pleiadă de transferuri și de schimbări de antrenori, Petrolul este în regres, arătând mai rău decât în prima parte. Și-aici putem pomeni de un comportament feudal care duce la autodistrugere sigură. Doar o minune o mai salvează de Liga 2. Sper să fie Liga 2, nu groapa.
► La Adrian Falub nu numai că victoriile sale din primul eșalon le găsești precum oamenii cinstiți printre politicieni (12 din 67 de partide), dar a mai trăit și primirea golului 100 din postură de antrenor (primul marcat de Essombé).
► Apropo, Dinamo a izbutit cea mai mare diferență de scor a sa din acest sezon, cu acest mult discutat 4-0 în fața Concordiei. Și în sezonul trecut a reușise unul, adică tot un 4-0, în fața unei viitoare retrogradate, Oțelul.
► Toni Conceição a ajuns la 50 de partide ca principal pe prima noastră scenă. Este doar al cincilea străin care atinge această bornă.
► Cifre rotunde ale numărului de meciuri pentru Pinitlii (Steaua), al 150-lea, L. Buș (Ardeal) și Gavrilă (Petrolul) al 50-lea.
► Trei debuturi, toate străine: Strauss și Manu Torres (ambii ACS Poli), Cr. García (Concordia).
► Golurile 20 pentru Wellington (Pandurii) – primul pentru el la noua echipă - și Ad. Popa I (Steaua) au avut menirea de a egala scorul la unu, însă numai într-un caz rezultatul s-a păstrat.
► S-au aflat la primele goluri: Ov. Popescu (ACS Poli), Paolucci (Petrolul), Nouvier (CFR Cluj) și Măzărache (CS Universitatea Craiova).