S-a încheiat campionatul. Asta dacă primul nostru eșalon ar fi avut în continuare un sistem normal, nu această mizerie ilogică numită "pleiof-pleiaut", plină de neajunsuri, care a început să displacă inclusiv unora dintre cei care au dorit-o. Însă așa cum se întâmplă în țara noastră, prevăd că ne va mai stresa destui ani de-acum înainte, până când lucrurile vor degenera complet. Căci nu-i văd pe nevertebrații care conduc cluburile, din nefericire singurii care ar putea face o schimbare, să aibă curajul de a întoarce foaia, în așa fel încât să se renunțe la această mascaradă. Sper totuși, căci nu-i așa?, speranța moare ultima, într-o zi să-l văd dat uitării.
Așadar Astra este campioana neoficială, și luând în considerare toată comportarea sa din prima până în a 26-a etapă, merită, cu atât mai mult cu cât nu a avut cele mai optime condiții. Însă parcă o urmărește cineva, astfel încât atunci când se află într-o formă mai bună sau dă semne că se adaptează și neajunsurilor, îi mai pune câte un obstacol în față. Cum este acum suspendarea antrenorului său Șumudică, pentru că a pariat. E clar că e mâna vreunui "prieten" plin de bunăvoință care a ciripit "organelor abilitate". Măsură mi se pare absurdă și abuzivă, având în vedere contextul prin care totul în jurul sportului, al fotbalului în special, a devenit un mare pariu. Remarcăm cu ușurință cum la toate televiziunile noastre reclamele legate de pariuri au devenit aproape majoritare. Numai de câte ori ne arată Dan Petrescu strungăreața, însoțită de un telefon mobil și o tabletă pentru a ne convinge să mai aruncăm niște bani din buzunar către "Bet"-uri. De-acord, dacă Șumudică ar fi fost prins că truca meciuri cu propria echipă sau influența elemente de genul numărului de schimbări, cartonașe etc, abia atunci ar fi meritat cu adevărat să fie drastic sancționat. Există alți tehnicieni asupra cărora au planat acuzații mult mai grave, chiar cu anumite dovezi, dar care antrenează în continuare fără să fi fost deranjați în vreun fel. De aceea cred că această acțiune îndreptată împotriva tehnicianului liderului nu este deloc una întâmplătoare și sunt convins că dacă ar fi fost să zicem antrenorul bietei "lanterne" Petrolul, nu s-ar mai fi sesizat nimeni. Tot ceea ce se întâmplă în România devine din ce în ce mai grețos.
Așa cum m-am arătat împotriva rezultatelor hotărâte la "masa verde", la fel de tare îmi displac și depunctările, prin care este mototolită și aruncată la coș munca unei echipe. Astfel, CFR Cluj parcă se află într-o cursă de a face cât mai multe puncte, de teama de a nu tot fi hăcuită de aceleași "organe abilitate", încât la un moment dat să retrogradeze. S-a dus ceea ce atrage cel mai mult în sport, competitivitatea.
Câteva din cifrele ultimei etape
► Ardeal este neînvinsă cu FC Botoșani, CFR Cluj a izbutit prima sa victorie în fața lui CSU Craiova, iar Petrolul a suferit prima înfrângere cu ACS Poli, toate aceste evenimente după câte patru cinfruntări.# Golul victoriei izbutit de Bărbuț în poarta Petrolului a fost cel de-al 50-lea pentru ACS Poli în Liga 1.
► Andrei Cristea, omul care ar fi putut-o aduce pe CSMS Iași în primele șase dacă nu rata de puțin poarta Stelei, a jucat al 250-lea său meci pe prima scenă. # Meciul 150 în Liga 1 pentru antrenorul italian Nicolo Napoli (CSMS Iași).
► Asistentul muscelean George Florin Neacșu a oficiat la a 50-a sa tușă în Liga 1.
► Bojan Golubović (CSMS Iași) prin golul izbutit în poarta Stelei a ajuns la 43 reușite în Liga 1, ocupând alături de Eric locurile 3-4 în topul all-time al marcatorilor străini.
► Milevskyi (Concordia) a marcat la primul său meci în România. Alături de el și-au mai făcut debutul pe prima scenă alți doi străini, coechipierul său Odibe și Jenkins (ACS Poli).