Acționarul majoritar al clubului de fotbal Rapid București, Valerii Moraru, a declarat că gruparea giuleșteană nu este în pericol de faliment chiar dacă modificarea planului de reorganizare din dosarul de insolvență a fost respinsă de Adunarea Generală a Creditorilor.
"Faptul că s-a respins nu e o mare problemă. Mai avem un an de zile, mergem conform planului de reorganizare aflat în vigoare. Le transmit suporterilor că Rapid nu este în pericol de faliment. Nu iau în discuție cuvântul acesta. Va fi mai greu, e adevărat, pentru că doream o reeșalonare a datoriilor până în 2018, dar asta este situația. Nu am investit atât ca să cedăm tocmai acum. Ne vom descurca", a afirmat Valerii Moraru.
El a adăugat că până în luna mai 2017, când se încheie planul de reorganizare și clubul trebuie să iasă din insolvență, este nevoie de 6 milioane de euro, bani care reprezintă achitarea datoriilor și bugetul echipei pe sezonul 2016-2017. "Pentru a ieși din insolvență în luna mai 2017 și a avea finanțare echipa pentru sezonul 2016-2017 avem nevoie de aproape 6 milioane de euro. Un milion va veni din drepturile TV dacă vom promova în Liga 1, restul de cinci trebuie să îi găsim. Dar vă spun, cea mai grea problemă este să formezi o echipă, ceea ce noi am făcut. Lucrurile astea financiare le vom rezolva într-un fel sau altul. Ne ajuta prelungirea planului, dar mergem înainte", a menționat acționarul majoritar.
Moraru a afirmat că va fi prezent, vineri, 1 aprilie, în tribună, la meciul Rapid - ACS Berceni: "Voi fi acolo. Păi dacă nu vin, suporterii pe cine să înjure?".
Adunarea Generală a Creditorilor a respins, joi, modificarea și prelungirea până în 2018 a planului de reorganizare din dosarul de insolvență al clubului Rapid, solicitare făcută de acționarul majoritar Valerii Moraru, au declarat surse din cadrul grupării giuleștene.
La Adunarea Generală au fost prezenți 90,01% dintre creditori. Dintre aceștia 60,35 la sută au votat împotriva modificării planului de reorganizare și doar 29,66 % au fost de acord cu propunerea acționarului majoritar al clubului.
Votul hotărâtor l-a avut ANAF-ul, creditor principal cu 54,46% din creanțe (9.670.065 lei), care nu a fost de acord cu prelungirea planului. Printre cei care au votat împotrivă se numără și foști jucători și antrenori ai clubului Rapid precum Viorel Moldovan, Sandu Tăbîrcă, Cristian Săpunaru, Daniel Niculae sau Octavian Abrudan.
De partea cealaltă, au fost de acord cu prelungirea acționarul Valerii Moraru și compania sa Azuga Waters.
Actualul plan de reorganizare din cadrul dosarului de insolvență al clubului Rapid, confirmat în 28 martie 2014 de Tribunalul București, este valabil până în luna mai a anului 2017. Modificările dorite de acționariatul clubului se refereau la prelungirea cu un an a planului de reorganizare, până în luna mai 2018, schimbarea organigramei, reeșalonarea datoriilor curente, angajarea unui lot de maximum 25 de jucători noi, externalizarea serviciului de vânzare bilete și spațiu publicitar.
Tribunalul București stabilise la 4 martie un nou termen în dosarul de insolvență al clubului de fotbal Rapid pentru 20 mai, dată la care oficialii grupării giuleștene trebuiau să supună spre confirmare noul plan de reorganizare în fața instanței după aprobarea acestuia de către Adunarea Generală a Creditorilor.
Gruparea de fotbal Rapid, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului Rapid este de 17.754.712 lei.