Și-au văzut realizată marea dorință de a admira patru confruntări în același sezon de Liga 1 între Steaua și Dinamo cei care scotoceau după argumente pentru a implementa la noi acest sistem mai mult decât defectuos, play-off/play-out. S-a câștigat ceva? Eu cred că nu, din contră s-a demonetizat ideea de derby. Prea multe nu ar mai fi de spus, decât că fiecare echipă și-a adjudecat câte o repriză, în consecință rezultatul final fiind egal. Că unii au atacat mai mult, că alții au evoluat mai bine tactic, că la unii a greșit mai mult sau mai puțin arbitrul nici nu mai contează. Niciodată nu m-au inspirat prea mult cele două, cu atât mai puțin acum.
Din punct de vedere cifric (care se referă strict numai la meciurile din campionat dintre cele două):
► A fost al 136-lea meci dintre ele.
► Al 49-lea egal (al 3-lea din acest sezon).
► S-a încheiat la scorul pentru a 25-a oară (13 cu Steaua gazdă, 12 cu Dinamo gazdă) cu scorul de 1-1, fiind cel mai des întâlnit între ele.
► Au debutat patru fotbaliști în derby, câte doi de fiecare parte: Momčilović și G. Enache, respectiv Hanca și Vl. Olteanu.
► Cei care avea cele mai multe la activ dintre jucătorii care s-au confruntat erau Ad. Popa, respectiv Rotariu 8.
► St. Filip a înscris al 9-lea autogol din istoria derby-urilor (al 5-lea în favoarea Stelei).
► Gnohéré s-a aflat la al doilea gol marcat în poarta Stelei.
► Pentru Mircea Rednic a fost al 8-lea derby în calitate de antrenor, iar pentru Laurențiu Reghecampf al 6-lea, ambii rămânând în continuare neînvinși în aceste confruntări.
► Alexandru Tudor a condus al 6-lea său derby, urcând într-o asemenea ierarhie pe a doua treaptă alături de Ion Crăciunescu și Cristian Balaj, toți trei situându-se în urma lui Aurel Bentu și Adrian Porumboiu, aceștia doi având câte 8.
► Pentru a 8-a oară cele două s-au confruntat pe Arena Națională.
► A fost 71-lea derby jucat într-o zi de duminică.