Clubul Sportiv Dinamo aniversează azi 68 de ani de la înființare. Pe 14 mai 1948, într-o clădire de pe strada Lipscani din Capitală, se iscălea actul de naștere al CS Dinamo, structură sportivă ce a devenit rapid un simbol al marii performanțe. Documentul inițial consemna existența a trei secții: fotbal, șah și tenis de masă. Acum, Dinamo are 24 de ramuri sportive, majoritatea din sfera disciplinelor olimpice.
Excelența în sport se cuantifică în medalii, iar din acest punct de vedere, Dinamo a așezat în vitrina sportului românesc, în aproape șapte decenii de existență, un număr record de trofee: 125 de medalii olimpice (36 aur, 41 argint, 48 bronz), 1.009 mondiale (329 - 327 - 353) și 1.221 europene (383 - 401 - 437). Palmaresul dă, indiscutabil, măsura valorii: Dinamo este cel mai prestigios și mai titrat club sportiv al României.
De-a lungul timpului, numele mari ale sportului românesc au concurat sub culorile "alb-roșii". De la Elisabeta Lipă și Doina Ignat, la Georgeta Andrunache și Viorica Chermeș (canotaj), de la Leon Rotman și Ivan Patzaichin, la Florin Popescu (kaiac-canoe), de la Mihaela Peneș și Argentina Menis, la Constantina Diță și Marian Oprea (atletism), de la Nicolae Martinescu și Ion Cernea, la Ștefan Rusu (lupte), de la Dan Grecu, la Marius Urzică și Marian Drăgulescu (gimnastică), de la Nicolae Linca, la frații Simion (box), de la Ion Țiriac și Virginia Ruzici, la Horia Tecău (tenis), de la Ștefan Petrescu și Ion Dumitrescu, la Alin Moldoveanu (tir), de la Constantin Niculae, la Corina Căprioriu (judo). Sunt amintiți aici doar câțiva dintre eroii dinamoviști care au concurat cu imnul în gând și tricolorul în suflet, la marile competiții ale lumii.
George Cosac, împuternicit președinte al CS Dinamo, a declarat cu această ocazie: "14 mai este o sărbătoare a tuturor dinamoviștilor. În această zi vreau să le mulțumesc sportivilor, antrenorilor și tehnicienilor care au clădit reputația și aura de succes a acestui club. Sunt 68 de ani frumoși, pe care i-am parcurs având alături Ministerul Afacerilor Interne, dar și dragostea fanilor din toată țara. Trecutul ne obligă, iar gândurile și energiile noastre sunt canalizate acum spre Jocurile Olimpice de la Rio, dar și spre competițiile viitoare. Dinamo are ca de fiecare dată o prezență consistentă în lotul olimpic și sunt convins că până la încheierea listelor de participare, numărul sportivilor dinamoviști calificați va crește. Începând cu 1956, Dinamo nu a lipsit de pe prima treaptă a podiumului olimpic și sperăm să păstrăm tradiția și la Rio, în pofida dificultăților prin care trece sportul românesc. Încă o dată, la mulți ani tuturor celor care poartă în suflet culorile alb-roșii! La mulți ani, Dinamo!".