Clubul UTA "Bătrâna Doamnă" Arad se simte nedreptățit de către diriguitorii fotbalului românesc. Aceasta deoarece, în ciuda demersurilor susținute de argumente foarte solide făcute atât la Federația Română de Fotbal cât și la Liga Profesionistă de Fotbal, pentru participarea la viitorul sezon al Ligii 1, în cazul în care a doua echipă promovată din Liga 2, Rapid București, nu va fi admisă în competiție, s-a decis ca locul echipei bucureștene să fie luat de ACS Poli Timișoara, care a retrogradat din primul eșalon în sezonul trecut, a declarat presei marți, Decebal Codru Grădinariu, director general al clubului arădean.
Potrivit sursei citate, UTA Arad a câștigat barajul de promovare cu Dunărea Călărași, după care a pierdut la golaveraj barajul de promovare - retrogradare cu FC Voluntari, ambele organizate de LPF.
Practic, acest al doilea baraj s-a disputat pentru locul 12 din Liga 1, ultimul loc care asigura menținerea în Liga 1. Pierzând acest baraj, putem considera că am obținut locul 13, primul loc retrogradabil. În cazul în care UTA câștiga acest baraj, echipa care lua locul lăsat vacant de Rapid București ar fi fost cu siguranță FC Voluntari, aspect confirmat de FRF. UTA a obținut licența pentru Liga 1, fără să fie sancționată cu depunctare, nu are datorii la bugetul de stat și local, nici litigii federative, având însă susținere totală din partea autorităților locale și județene, precum și a publicului arădean. În cazul în care locul vacant va fi atribuit echipei ACS Poli Timișoara, penalizată cu 14 puncte (8 puncte pentru neîndeplinirea baremului și 6 puncte pentru licență), fără susținerea publicului timișorean, se va ajunge ca în anul competițional 2015-2016, din cele două serii de Liga 2 să promoveze o singură echipă în loc de două, posibil trei, câte erau prevăzute în regulamentul de organizare al competiției.
"Considerăm că sistemul actual de promovare/retrogradare este net favorabil echipelor din prima ligă. În cazul în care ACS Poli Timișoara ar fi acum admisă în prima ligă, ar fi recompensată contraperformanța unei retrogradări sportive, în dauna unei clasări la egalitate de puncte cu echipa promovată direct și câștigarea unui baraj de promovare. Având în vedere cele de mai sus, ne vom susține cauza la toate forurile competente", a adăugat Decebal Codru Grădinariu, director general al clubului UTA "Bătrâna Doamnă".
De menționat că, deși Rapidul apare pe tabloul tragerii la sorți a meciurilor din sezonul viitor al Ligii 1, situația clubului este incertă. Aceasta deoarece Curtea de Apel București a amânat contestația la faliment a Rapidului până pe 20 iulie, giuleștenii fiind păsuiți de LPF până pe 21 iulie, cu toate că a doua zi va începe campionatul. Pe de altă parte, chiar dacă nu se știe care dintre cele două echipe se va alinia la startul sezonului 2016-2017, ACS Poli a avut un reprezentant la Adunarea Generală a LPF de marți (12 iulie).