Recunosc din capul locului că fiind în vacanță nu m-am obosit să mă uit la meciurile acestei etape. Mi-am aruncat doar câteun ochi arareori și am ascultat rezultatele finale la radio, atunci când nu puteam intra pe internet. Sunt și Jocurile Olimpice care chiar dacă nu-mi aduc o mare satisfacție a rezultatelor, îmi oferă un spectacol net superior Ligii 1. De-acord, nu? Așa că nu voi fi prea profund în comentarii, singurele instrumente folosite în cazul de față fiind rezultatele finale și rândurile citite pe unele site-uri care tratează cât de cât ceea ce se numea cândva cronică de meci.
Anticipam încă din etapa trecută că FC Botoșani va continua să fie un amabil sparring-partner pentru Steaua, așa cum s-au arătat și precedentele adversare, Concordia și Viitorul. Dacă primele totuși se pot lăuda cu mici pagube produse de-a lungul timpului roș-albaștrilor, botoșănenii nu le-au clintit acestora niciun fir de păr, pierzând până acum 7 din 7 meciuri, din care 4 numai pe teren propriu. Argumentele de genul "Steaua este totuși Steaua" sunt pe cât de perimate, pe atât de penibile. Degeaba vor fi oamenii lui Grozavu... grozavi cu alții, asta este o adevărată probă de echipă, când joci cu un asemenea adversar de calibru. Iar la acest capitol sunt egali cu numărul de victorii avute în fața acestuia.
Deocamdată pace și armonie la CSU Craiova cu Gheorghe Mulțescu, această mulțime definită având un start bun. Să vedem însă cât va ține, știut fiind faptul că tehnicianul născut în Botoroaga, în pofida faptului că are valoare, este ușor inflamabil.
În fine prima victorie pentru campioană, dar lucrurile tot nu merg bine și nu sunt deloc optimist pentru ceea ce va urma cu West Ham United.
Ardeal din Târgu-Mureș rămâne fără punct câștigat, ca și ACS Poli, numai că ultima are un meci mai puțin și un bolovan al depunctării mai mare în spate. Două echipe care abuzează de principiul lui Pierre de Coubertin.
Dinamo și-a arătat din nou mușchii cu FC Voluntari, echipa ilfoveană tinzând să-i devină un sac de box preferat. În acest meci s-au întâlnit tehnicienii cu cele mai multe meciuri dintre cei 14 prezenți pe prima scenă, Ioan Andone și Florin Marin, împreună având 876 de partide în Liga 1.
Este încă prematur, dar parcă se întrezărește după aproape un deceniu o nouă luptă pentru titlu între cele două mari rivale, Dinamo și Steaua, printre singurele rămase în viață după molima care le-a răpus mai toate suratele care formau cândva patrimoniul fotbalului românesc. În clasamentul all-time, după ele, care ocupă primele două poziții, ca să mai regăsești o actuală echipă din Liga 1 trebuie să sari tocmai la locul 18, unde se află CFR Cluj. Până la aceasta găsești aproape numai cruci...
⚽️ După ce anul trecut n-a evoluat pe prima scenă nicio pereche de frați, iată că a apărut în cel actual la FC Botoșani una numită Fülöp, prin debutul lui Lóránd, István aflându-se deja la al patrulea sezon de Liga 1. În afara amintitului, au mai debutat încă doi jucători: Koenders (Concordia) și D. Popa (Dinamo).
⚽️ Primul gol în Liga 1 pentru Grădinaru a adus Concordiei cea dintâi victorie în actualul sezon, care totodată a fost cea de-a 50-a pentru ea în primul eșalon. Tot la primul gol s-a aflat și Fl. Coman (Viitorul).
⚽️ Fl. Croitoru (ACS Poli) a izbutit al 20-lea său gol.
⚽️ Meciul 50 pentru Fl. Plămadă (FC Botoșani) și D. Lazar (Pandurii).
⚽️ Prima victorie ca antrenor pentru Cristian Petre (Astra).
⚽️ Meciul 50 în Liga 1 pentru arbitrul bucureștean George Rădulescu.