Ceea ce se întâmplă cu Steaua la ora actuală ar putea fi un exemplu edificator pentru expresia "chior în țara orbilor". Cu un joc deloc convingător, cu o echipă alcătuită din improvizații a învins o alta cu un joc format din improvizații, ACS Poli. Aceasta pierduse de fapt partida cu mult înaintea primului fluier al arbitrului, atunci când neinspiratul său antrenor vrând să facă una din specificele sale glume nesărate afirmase că "pe cei de la Steaua o să-i batem la table". Pe măsura glumei sale a jucat și elevul său fruntaș Croitoru, care a devenit corigent, fiind coautor la unicul gol al Stelei. O fi vrut să-și acopere astfel lipsa de asisturi pe care a avut-o în perioada în care a evoluat la Steaua… Așadar, pentru cerințele la zi ale campionatului actual, Steaua se descurcă de minune și nu pare s-o deranjeze ceva sau cineva, nici dacă la un moment dat ar fi introdus în teren chiar și finanțatorul.
Cea cu care se duelase în sezonul trecut, Astra, este aproape de poziția la pământ. Prezența rară în preajma lotului din start a lui Șumudică a fost greu resimțită, iar acum se pare că echipa a intrat într-o buclă negativă din care pare a nu putea ieși. Tare mi-e că în actualul sezon Astra va rămâne în cușca numită play-out. Este păcat pentru că astfel se va disipa rapid puterea unei echipe care mai ridica valoarea îndoielnică a primei noastre ligi.
O altă echipă care ar fi putut ridica valoarea Ligii 1, CFR Cluj, este precum un atlet viguros ce ar putea ataca în forță sosirea, însă aleargă cu lanțuri la picioare. Lanțurile acestea însă și le-a pus cam singură, printr-o proastă administrare a succesului. Repet ce am scris și cu alte ocazii, CFR este nu echipă de play-off, ci de podium, însă parcă văd că iar va primi niște bobârnace de la comisii și se va irosi pentru încă un sezon în play-out.
Salut supergolul lui Marian Constantinescu de la Concordia în poarta CSU, printr-o "foarfecă" extraordinară, o reușită demnă de orice colecție. Trecuse peste un an (la 13.08.2015, Concordia - Pandurii 3-0) de când acest veteran născut la Brașov nu mai înscrisese, în a doua parte a ediției trecute fiind trimis la echipa secundă a Concordiei, tocmai în Liga a 3-a.
Cifre
⚽️ Pandurii a depășit-o pe legendara CAO în clasamentul all-time, urcând pe locul 263.
⚽️ Dinamo a marcat golul oficial 3.950 pe prima scenă (prin Nemec).
⚽️ CFR Cluj are 3 victorii din 3 pe teren propriu pentru FC Voluntari.
⚽️ Număr rotund de meciuri în Liga 1 pentru Astafei (FC Botoșani), al 150-lea, Llullaku (Gaz Metan), al 100-lea. Albanezul de asemenea a înscris și al 20-lea său gol.
⚽️ În această etapă, Bud a izbutit prima triplă "curată" din acest sezon. Cea dintâi fusese opera dinamovistului Gnohéré pe terenul Astrei, în prima etapă, numai că a fost alcătuită din două penalty-uri. Bud nu se află la primele sale trei goluri în același meci pe prima scenă. A mai reușit o dată o asemenea ispravă, la 24.04.2010, la meciul CFR Cluj – Unirea Alba-Iulia 3-2. Așadar tot sub tricoul echipei clujene.
⚽️ Un număr de 7 debuturi în această etapă, din care numai unul autohton: Lazić (Astra), Šorša, Omrani (ambii CFR Cluj), Marić (Dinamo), Rugašević, Olaru (ambii Gaz Metan), Sato (CSMP Iași). Cel din urmă devine primul filipinez care joacă în fotbalul românesc.
⚽️ Primele goluri pentru Gomelt și Omrani (ambii CFR Cluj), ca și pentru Marić și Nemec (ambii Dinamo). Așadar, Omrani și Marić au marcat la debut, ultimul străin care izbutise așa ceva fusese Milevskyi, în sezonul trecut, la 28.02.2016, Concordia – FC Voluntari 1-2, când a marcat pentru gazde din penalty.
⚽️ În această etapă a apărut și primul autogol al sezonului, nefericitul său autor fiind Belu-Iordache de la o nefericită Ardeal Târgu-Mureș.
⚽️ Florin Marin (FC Voluntari) a primit al 600-lea gol ca antrenor în Liga 1 (de la Bud), în timp ce Nicolo Napoli (CSMP Iași) pe al 200-lea (de la Marić).