Prin prisma clasamentului, Steaua - CS Universitatea Craiova a fost derby-ul etapei a 11-a. Unii l-au numit derby-ul clonelor. Eu nu sunt de-acord, pentru că echipa pe care în continuare Becali o împrumută consider a fi Steaua București. Dacă nu ar fi fost așa, de mult nu ar mai fi avut ce căuta nu în prima Ligă, ci nici măcar în a treia. Pentru mine traseul competițional este primordial, nimic altceva, cu atât mai mult niște decizii ale unei justiții care a contribuit decisiv la nenorocirea în care a ajuns astăzi România. Le-am dat însă titlul de mai sus, pentru că ambele au fost plantate, fără a avea la bază vreun merit sportiv, vreo fuziune sau cea mai infimă legătură cu vreun regulament. Actuala gazdă, în urmă cu aproape șapte decenii pe când se numea AS Armata, când cu trei zile înainte de startul sezonului 1947-48 o înlocuia subit pe prima scenă pe "capitalista" Carmen! Actuala vizitatoare, cu un tupeu ceva mai mic, căci n-avea în spate "armata noastră dragă", a răsărit "doar" în al doilea eșalon, în urmă cu trei ani. Metehne vechi, metehne noi, același rezultat... Referindu-mă strict la meciul în sine, a fost unul egal din toate punctele de vedere. Doar asistentul Ghinguleac a ținut să vicieze rezultatul și să ofere alte trei puncte prăfuite actualului lider. După ce a pierdut neașteptat titlul în sezonul trecut, se pare că cei de la Steaua suflă acum și în iaurt, pentru că, ce să ne mai ascundem după degete, a fost o a doua viciere consecutivă favorabilă lor, după 2-2 din etapa trecută de la Voluntari, pe care tot un arbitru, atunci de centru, și tot prin intermediul unui penalty, l-a transformat într-un 2-3. Însă și fără aceste ajutoare de la CCA (oare e o coincidență că această comisie a arbitrilor are aceeași abreviere cu fostul nume al Stelei?!), Steaua ar fi fost tot prima, pentru că restul competitoarelor sunt praf, iar singura care ar fi reprezentat un adversar serios, CFR Cluj, duce mai departe povara depunctării. Așa însă nu mai sunt prea multe de așteptat de la lupta la vârf.
Altădată în rolul vânătorului, se pare că pauza de trofee a cam transformat-o pe Dinamo în vânat, care spre deosebire de rivala sa nu mai are parte de un comportament gigea din partea arbitrilor. Chiar dacă va împlini un deceniu fără titlu, ea mai are totuși o miză în acest sezon, prinderea unui loc de cupe europene, unde în sfârșit are voie.
Astra se afundă și continuă tradiția nefastă conform căreia cine are tupeul în a se înfrupta din titlu, la scurt timp să moară. În afară de Steaua și Dinamo, doar CFR Cluj a mai rămas singura campioană în picioare, dar și aceasta după cum afirmam, pare o etern condamnată la depunctare, pentru a nu mai avea vreodată tupeul să râvnească la trofeul suprem al fotbalului românesc...
Primit cu mare simpatie la Iași, abia scăpatul de demitere Ionuț Popa n-a fost deloc un oaspete politicos, echipa sa găsindu-se să bată tocmai pe Copou. Asta după ce de mai bine de doi ani, ACS Poli nu mai izbutise vreo victorie în deplasare în primul eșalon. La prima sa participare, în 2013-14, izbutise 5 asemenea victorii. Ultima dintre ele avusese loc la 27.04.2014, 1-0, pe terenul celor de la Pandurii.
Cifre
⚽️ CS Universitatea Craiova a marcat golul 100 (prin Vătăjelu) în Liga 1, iar Astra l-a primit pe al 450-lea (de la R. Marin).
⚽️ Concordia a terminat pentru prima oară la egalitate în calitate de oaspete a lui Pandurii, într-a 6-a vizită.
⚽️ După 5 confruntări CSMS Iași a suferit prima înfrângere de la ACS Poli.
⚽️ Steaua are 3 victorii din 3 acasă cu CS Universitatea Craiova, de fapt echipa olteană a izbutit să-i smulgă doar un egal din totalul de 5 confruntări.
⚽️ Autogolul lui Romera (Dinamo) a însemnat cel de-al 100-lea gol primit de Leo Grozavu (FC Botoșani) ca antrenor pe prima scenă.
⚽️ Debuturi: Asanache (Concordia), Sîntean (ACS Poli), Jakobovitsh (Ardeal), Man (Steaua), Screciu (CS Universitatea Craiova). Cel din urmă, Vladimir Screciu, care a văzut lumina zilei la 13.01.2000, a devenit primul fotbalist din Liga 1 născut în anul 2000. La aproape un an și jumătate distanță de primul născut în 2000 care debutase în eșalonul secund, Albert Ciprian Neculai (Unirea Tărlungeni).