Ce ironie a sorții! Steaua luase 6 puncte prin intermediul a două penalty-uri pe care nu le merita, iar acum, când a avut parte de un penalty deplin, l-a ratat și a pierdut toate punctele... Este drept, există niște discuții și la penalty-ul deplin amintit, unde Valentin Crețu, de la Gaz Metan Mediaş, a avut o intrare la Adrian Popa de parcă ar fi vrut să fie sigur că nu-l ratează (Crețu pe Popa și penalty-ul). Mai ales că, peste ceva timp, tot el a mai recidivat cu un fault clar, numai că de această dată a fost doar un piculeț în afara careului, primind... doar cartonaș roșu. Dubios, foarte-foarte dubios! Numai că atunci când Dreptatea Divină funcționează, nimic nu-i poate sta în cale. Acest meci m-a convins că, cel puțin la această oră, fără ajutorul arbitrilor Steaua nu poate bate. Sper să mă contrazică joi cu FC Zürich. Privind clasamentul, adevărat, este pe primul loc, însă este despărțită de secondanta CS Universitatea Craiova prin Ghinguleac. Cum adică prin Ghinguleac? Păi prin intermediul asistentul cu acest nume care a indicat penalty-ul imaginar care i-a adus victoria acum o etapă, în meciul direct, având în prezent exact cele trei puncte în față. Iar după acest umilitor eșec au fost găsiți țapi ispățitori doi dintre noii veniți, Mitrea și Golubović. Dar chiar sunt ei de vină? Sunt și ei, pentru că nu i-a forțat nimeni să vină la Steaua, cu toate că acolo pe unde erau înainte nu le mergea chiar rău. Primul era la Ascoli, este drept, în serie B, dar juca meci de meci într-un mediu aerisit din toate punctele de vedere, nu departe de Marea Adriatică, unde nu avea parte de stresul și umilințele balcanice pe care le trăiește în prezent. Celălalt era ca un rege la CSMP Iași, unde toată tactica era concepută în jurul lui. Astfel, prin plecarea lui, pe lângă faptul că la noua echipă aude numai nemulțumiri și reproșuri, a avut mai mult de suferit fosta lui grupare, care din cauză că nu i-a mai mers jocul tocmai și-a concediat antrenorul cu care realizase atâtea lucruri bune. Poate că cei doi n-or fi "buni de Steaua", dar cu atâția specialiști în jurul echipei roș-albastre chiar nu și-a dat nimeni seama înainte de a-i dezrădăcina? Iar acum urmează alți la rând să intre în "malaxor", primul pe listă fiind Alibec. Cât despre Gaz Metan, fără prea mult zgomot iat-o ajunsă în poziție de play-off și pare că se înșurubează acolo, cu toate că la start se credea că va avea de-a face cu zona nisipurilor mișcătoare. Întoarcerea lui Cristian Pustai (
în foto) acasă a făcut tuturor bine, și iată-l învingând-o pe Steaua pentru a cincea oară, din care de trei ori cu Gaz Metan (mai izbutise cu Ardeal și Rapid). Este drept, a pierdut de 7 ori și a remizat în 3 rânduri.
Încă o ironie a sorții la derby-ul etapei, CS Universitatea Craiova - Dinamo, acolo unde două centrări au devenit întâmplător goluri, aducând trei puncte pentru echipa craioveană, dar și a treia înfrângere consecutivă pentru Dinamo. Din ediția 2012-13 nu mai pățiseră așa ceva alb-roșii, atunci între etapele 31 și 33, înregistrând 0-2 cu Steaua acasă, 1-4 cu FC Vaslui în deplasare și 2-3 cu Viitorul acasă. Astfel, Gheorghe Mulțescu a izbutit cea de-a 5-a sa victorie în fața lui Dinamo (cu care a și pierdut de 8 ori și a remizat de 3 ori).
Au mai fost rezultate surprinzătoare de la Timișoara, unde Viitorul a pierdut, iar plăpândele gazde au legat primele victorii, ca și la Voluntari unde egalul a fost decis de două lovituri libere din afara careului, remiză ce i-a adus echipei mureșene primul punct.
Și voi încheia tot cu o ironie a sorții. Severinenii au rămas fără apă caldă de la sistemul centralizat, însă au parte de meciuri pe viu de Liga 1. Se pare însă că acestea nu-i... încălzesc prea mult, având în vedere afluența deloc ridicată de pe Municipal. Așadar a fost pentru prima oară în istoria fotbalului nostru când două meciuri ale unei etape au fost găzduite de același oraș care nu numai că nu are echipă pe prima scenă, ci nici măcar pe a treia!
Câteva cifre
⚽️ Ioan Andone (Dinamo) s-a aflat la meciul 450 pe prima scenă ca antrenor principal, devenind doar al 8-lea care atinge această cotă.
⚽️ Gheorghe Mulțescu (CS Universitatea Craiova) a trăit bucuria marcării golului 350 tot ca antrenor principal în Liga 1.
⚽️ Ardeal și Viitorul au disputat meciul 150 în primul eșalon.
⚽️ Ardeal a și urcat pe locul 49 în clasamentul all-time, depășind-o pe Victoria Cluj.
⚽️ Meciul 200 în Liga 1 pentru Bărboianu (Concordia).
⚽️ Debut: Moruțan (FC Botoșani).
⚽️ Golul 10 pentru Morar (Ardeal) și Al. Munteanu (Gaz Metan).
⚽️ Primele reușite pentru Briceag (CS Universitatea Craiova), Hanca (Dinamo), și Târnovan (FC Botoșani), acesta din urmă la prima sa apariție sezonală.