S-a încheiat și etapa a 15-a fără să lase nimic în urma ei, decât unele efemere modificări în clasament. Ceea ce mi-ar fi făcut o sarcină foarte dificilă dacă ar fi trebuit să umplu o pagină de ziar. Dar m-au "ajutat" să nu mai trăiesc un asemenea stress factorii distructivi ai României, eliminând nu doar ceea ce însemna fizic presă, ci chiar ideea de presă. Așa că nu trebuie să mă mai strofoc prea tare în a "stoarce" această etapă ca pe o lămâie necoaptă suficient.
În capul ierarhiei continuă să se afle o Steaua tot mai urâtă, care n-are etapă fără goluri dubioase și totodată jocuri care să nu nască suspiciuni. Încă o victorie în fața Viitorului, care e ceva la ordinea zilei, iar mai multe nu am ce comenta. CS Universitatea Craiova o urmează îndeaproape. Dacă ar fi fost vorba de adevărata Universitate Craiova acest lucru m-ar fi bucurat mult, cum însă la bază este o clonă politică, entuziasmul îmi scade simțitor și încep să mă simt ca la balotajul dintre Iliescu și Vadim Tudor. Mă bucur însă pentru Gheorghe Mulțescu (în foto), nu pentru că m-ar lega ceva de el, ci pentru că este cu adevărat un antrenor valoros care și-ar materializa cu un titlu această pricepere. Până la această oră, când pe 13 ale acestei luni va împlini 65 de ani (este cel mai vârstnic tehnician din Liga I), adică vârsta oficială de pensionare în România pentru bărbați, nu a câștigat vreun trofeu în această îndeletnicire. A construit unele echipe, iar pe altele le-a scos din situații limită, acestea fiind singurele aspecte rămase de pe urma lui la această oră, ceea ce nu-i chiar puțin, totuși un trofeu...
A fost un derby de Ilfov la Voluntari, unde Concordia iar a luat-o, e drept, în prelungiri, chiar dacă a schimbat între timp conducerea tehnică. Așadar nema "șoc" la echipă. Să mai notăm victorii pentru două echipe cu blazonul ușor căzut, Dinamo și Astra. În fine, am văzut un meci al CFR Cluj în care a prestat modest, dar a învins, ceea ce era doar apanajul liderului actual. Cam la fel a făcut și Gaz Metan Mediaș. Adevărul este că nu îți poate ieși jocul tot timpul. Însă golul lui Ionuț Larie, cel care a adus în Gruia cele trei puncte, a meritat toți banii, fiind pe cât de acrobatic, pe atât de spectaculos. Și nu este vorba de vreun atacant, ci de un fundaș central.
Câteva cifre
⚽️ Și cifrele acestei runde au fost pe măsura esteticii jocurilor ei, adică aproape de zero.
⚽️ Am consemnat prima înfrângere a lui Ardeal acasă cu CS Universitatea Craiova, la a 3-a partidă disputată la Târgu-Mureș.
⚽️ De asemenea s-a consumat prima victorie acasă pentru Gaz Metan cu CSMP Iași, ca și a Voluntariului cu Concordia în amintitul derby ilfovean, ambele la a treia confruntare.
⚽️ 100% pe teren propriu pentru CFR Cluj cu FC Botoșani, adică 5 victorii din tot atâtea partide.
⚽️ Cristian Pustai a trăit ca antrenor principal golul 300 pe prima scenă marcat de echipele conduse de el (a fost cel al lui Axente).
⚽️ Geraldo Alves (Astra) a ajuns la meciul 150 pe prima noastră scenă, devenind al 13-lea jucător străin ajuns la această bornă.
⚽️ Primul gol marcat de Nedelcearu (Dinamo).
⚽️ Fără debutanți și în această rundă.