FRF va propune în Adunarea Generală din 27 mai un plan de reforme a activităţii fotbalistice interne, printre cel mai importante măsuri numărându-se reducerea numărului de reprezentanţi ai LPF în Comitetul Executiv al federaţiei, de la trei la doi.
Potrivit planului FRF, din Comitetul Executiv ar urma să facă parte, pe lângă alţi membri, "doi reprezentanţi ai cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori (anterior, un reprezentant), doi reprezentanţi ai Asociaţiilor Judeţene de Fotbal în Comitetul Executiv (anterior, un reprezentant, în calitate de vicepreşedinte de drept al FRF) şi doi reprezentanţi ai cluburilor de Liga 1 în Comitetul Executiv, dintre care unul este, de drept, preşedintele LPF (anterior, doi reprezentanţi ai cluburilor de Liga 1 plus preşedintele LPF, prim vicepreşedinte de drept al FRF)".
Forul de la Casa Fotbalului motivează această intenţie prin "Implementarea principiului reprezentativităţii în activitatea organului executiv de conducere a fotbalului românesc".
"Liga 1, cu 14 cluburi în formatul actual, beneficiază, în fapt, de trei reprezentanţi în Comitetul Executiv, prin prezenţa a doi reprezentanţi ai cluburilor şi a preşedintelui LPF. În acelaşi timp, AJF-urile, în număr de 42, acoperind un procent de peste 99% din totalul jucătorilor de fotbal din România, având activitate extinsă geografic şi ca diversitate, au un singur reprezentant. Iar cluburile cu activitate exclusivă de copii şi juniori, într-un număr impresionant, tot un singur reprezentant. Reprezentarea la nivel de Liga 3, competiţie care înseamnă, la rându-i, un număr mare de cluburi, va fi asigurată prin introducerea Comisiei pentru Fotbalul Amator", arată FRF, pe site-ul oficial.
"Prin aceste modificări ce transformă Comitetul Executiv într-un organism dinamic a cărui componenţă respectă principiile proporţionalităţii şi reprezentativităţii, FRF preia şi structura numerică a Comitetului Executiv UEFA, adică un Preşedinte şi 15 membri", mai susţin "federalii".