Directorul general al clubului de fotbal Dinamo București, Adrian Mutu, solicită, prin intermediul unui comunicat, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pentru a lămuri problema stadionului din Șoseaua Ștefan cel Mare.
''În calitate de director general al lui Dinamo, dar și în calitate de iubitor al fotbalului românesc, eu, Adrian Mutu, îi solicit o întrevedere doamnei ministru Carmen Dan, în care îmi doresc să lămurim problema stadionului din Ștefan cel Mare'', a afirmat Mutu.
''Comedia de ieri, de la începutul meciului contra celor de la Gaz, mă face să mă simt ca într-o țară din lumea a treia, cel puțin fotbalistic, și îmi doresc să nu mă mai încerce astfel de sentimente. Într-o perioadă în care văd că se fac eforturi și investiții enorme pentru a se salva unele branduri fotbalistice, mi se dă impresia că brandul Dinamo este lăsat să moară. O echipă cu blazon, cu suporteri și cu istorie, precum Dinamo, nu poate supraviețui fără un stadion nou, în condițiile în care celelalte arene reprezentative din București vor fi renovate, iar cele din Ploiești, Cuj, Craiova sau Târgu Jiu s-au construit deja sau sunt în curs de finalizare. Având în vedere că toată investiția ar veni din partea CNI, iar arena ar deveni un bun al statului, situația mi se pare că este cu atât mai dramatică. Fiind demult trecut cel de-al doisprezecelea ceas, cred că e o ultimă ocazie să fiu lămurit și eu, dar și suporterii dinamoviști și toți iubitorii de fotbal, dacă se face stadion și dacă nu, de ce nu. Simplu și pe înțelesul tuturor'', scrie Mutu în mesaj.
La meciul dintre Dinamo și Gaz Metan Mediaș (3-1), desfășurat luni, în etapa a patra a Ligii I de fotbal, oficialii echipei Dinamo nu au fost lăsați să stea în loja din care urmăresc de obicei meciurile de pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare și care îi aparține fostului acționar dinamovist Nicolae Badea.
La 27 februarie, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunța că există riscul ca Stadionul Dinamo să nu intre în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020. El menționa că arena are mai mulți proprietari, printre care ACS FC Dinamo București, societate aparținând fostului acționar majoritar al clubului de fotbal, Nicolae Badea.
Ulterior, reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo București și ACS FC Dinamo București au avut mai multe întâlniri pentru a se pune de acord privind demersurile necesare și legale pentru realizarea, prin Compania Națională de Investiții, a Obiectivului de Investiții ''Complexul Sportiv Dinamo — Stadion Central''.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. UEFA obligă țările organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo.
Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a subliniat în data 10 mai 2017 că singura soluție pentru realizarea investiției o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo București a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât și în viitor, aceasta fiind propusă de actul adițional pe care CS Dinamo București l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo București.