Cel mai trist fapt al acestei etape a fost că meciul dintre cele mai bune echipe ale campionatului a atras la fața locului numai 11.874 de spectatori. Infim. S-a dus și unul dintre motivele de bază care au stat la implementarea acestui sistem play-off/play-out, cum că că ar duce la mărirea numărului de spectatori... Încrâncenarea ambelor combatante a fost principalul fard care a făcut ca această partidă să arate cât de cât bine. CFR Cluj putea să câștige, avându-i în mână la un moment dat pe cei de la Steaua, dar tactica excesiv de defensivă adoptată în repriza secundă a fost păguboasă. De această dată, cerșetorul de penalty-uri, Fl. Tănase, a primit unul valid, ceea ce tot nu-l absolvă de caracteristica deplină a unui pungaș. Căci cei care încearcă asemenea trucuri asta fac, încearcă să păcălească și finalmente să fure. Și are doar 23 de ani. Nu ne-ajung cei care ne fură și păcălesc de-acolo de sus? Să mai vedem așa ceva și atunci când ar trebui să ne deconectăm?
A făcut Dinamo ce-a făcut și s-a întors în primele șase, după un meci cu Concordia care prin prisma numărului mare de goluri și al momentelor în care au fost marcate a amintit de perioada de tristă amintire a "cooperativei", când un asemenea rezultat genera chiar versuri, precum "trei la patru / ca la teatru". Adică nu a semănat deloc cu 3-4 cu care a pierdut dramatic Gaz Metan la Giurgiu. Astăzi însă este posibil ca jucătorii să fie de o lipsă de valoare atât de mare, încât să-ți creeze falsa impresie a unui "blat".
FC Botoșani tot pierde teren și în asemenea condiții crează senzația că perioada sa bună din tur s-a datorat bateriilor încărcate de fostul antrenor Leo Grozavu, iar acum acestea încep să se descarce. CSMP Iași încearcă o a treia forțare consecutivă a play-off-ului, săturându-se de prima poziție din play-out. Echipa se mișcă bine și are jucători cu valoare, ceea ce o arată capabilă de un asemenea asalt decisiv. Printre aceștia și Andrei Cristea, capabil să dea și el un asalt la pozițiile superioare ale marcatorilor actuali.
Echipele din coada clasamentului arată mai bine ca în prima parte, dar tot zero puncte strâng și acum.
Cifre
► Cristian Pustai (Gaz Metan) a trăit marcarea golul 350 ca antrenor în Liga 1, iar Vasile Miriuță pe al 150-lea.
► Cifre rotunde la numărul de meciuri pe prima noastră scenă: Ivanovici (FC Voluntari) și Bărbuț (CSU Craiova) al 100-lea, Burcă-Andonie (FC Botoșani) și Nemec (Dinamo) al 50-lea.
► Patru debuturi: Zaluschi (ACS Poli), Rabeï (Juventus), Tandia (Sepsi) și D. Rusu (CSMP Iași).
► Golul 20 pentru Torje (Dinamo), care ultima oară marcase în Liga 1 tocmai la 31.07.2011, în poarta Gazului Metan, de asemenea al 10-lea pentru alt reîntors din străinătate, Al. Popovici (ACS Poli). Primele goluri pentru doi inși care au debutat în etapa trecută, Ad. Voicu (FC Voluntari) și M. Rondón (Gaz Metan).
Răzvan TOMA