Categoric, această etapă a fost dominată de derby-ul Dinamo - Steaua, la care m-am referit ieri. În legătură cu el vreau să mai zăbovesc doar cu o constatare, referitoare la faptul că atât pe audio, cât și pe vizual am observat tot felul de remarci pompoase la adresa lui, precum "meciul meciurilor", "eternul derby" etc, etc, etc. Obișnuite până nu demult. Acum, însă, având în vedere că destui dintre actualii reprezentanți ai mass-mediei și-au arătat din plin slăbiciunea coloanei vertebrale, uzitând acest termen perfid de FCSB, atunci cu ce etern derby și meci al meciurilor au mai avut de-a face? Era doar un banal joc între ocupantele locurilor 5 și 2. Ba chiar ar fi trebuit să se mire cum de s-au dus atâția spectatori la o asemenea partidă... S-or fi mirat și cei care au dat deciziile judecătorești cum că Steaua n-ar fi Steaua? Mă-ndoiesc că s-au uitat și dacă ar fi făcut-o, mă-ndoiesc în continuare că ar fi înțeles ceva.
Viitorul - FC Botoșani a fost cel mai important meci în ceea ce privește lupta pentru play-off. Șansa s-a învârtit spre ambele echipe, de la 0-1, la final fiind 2-1, cu un eurogol decisiv al tânărului de 20 de ani, Andrei Ciobanu. Și astfel, conform așteptărilor, FC Botoșani este dincolo de play-off, dovedindu-se prea mică pentru zona de sus a ierarhiei. Însă, paradoxal, această victorie in extremis nu o ajută prea mult pe Viitorul, care în următoarea rundă dispută o "finală" la Iași, unde nu are voie să piardă, altfel... În timpul acestui joc de la Ovidiu, la un moment dat mingea venită dintr-un șut violent l-a făcut KO pe Mihai Roman de la oaspeți. În momentele în care acesta agoniza pe gazon, aproape leșinând, microfoanele de fond au surprins niște voci ale unor barbari din tribune care se bucurau de incident, ba mai mult, zbierau manifestându-și dorința ca respectivul să se înece cu propria limbă și să nu se mai scoale de jos!!! Incredibil ce primitivi au rămas să populeze golașele stadioane ale fotbalului românesc!
De când a fost introdus acest sistem play-off/play-out, Astra n-a mai reușit s-o bată vreodată pe CFR Cluj. S-au întâlnit de 8 ori și a reușit doar două egaluri, ambele în ediția 2015-16, apoi pierzând toate celelalte 6 întâlniri care au urmat. Așa că pare-se instalat un complex în acest caz.
CSU Craiova a început să se dezbare de naivități și să lege victoriile, prin succesul de la Voluntari vrând parcă să anunțe cu glas tare că dorește mai mult de locul 3 care i se tot prezice. Rămâne să vedem dacă a fost doar un strigăt în deșert.
► CSU Craiova are 4 victorii din 4 pe terenul lui FC Voluntari.
► Trei modificări în calsamentul all-time, Concordia a urcat pe locul 39, CSMP Iași pe 49 și CSU Craiova pe 52, depășindu-le pe FC Maramureș, pe Ardeal Târgu Mureș, respectiv pe Gloria Arad.
► Eugen Neagoe a "primit" al 150-lea gol ca antrenor de prim-eșalon, în timp ce Nicolae Dică l-a "marcat" pe al 50-lea din aceeași postură.
► Cifre rotunde la numărul de meciuri în Liga 1 pentru Melinte (ACS Poli), al 150-lea, și pentru Cr. Ganea (Viitorul), al 100-lea.
► Un debut, Kardes (Juventus).
► Bancu (CSU Craiova) a marcat golul 10, în timp ce Tandia (Sepsi) și Pešić (Dinamo) s-au aflat la primul.
Răzvan TOMA