FC Argeş Piteşti venea după 5 meciuri consecutive fără victorie înainte de connfruntarea din Trivale cu CS Universitatea Craiova din
etapa a 13-a a Superligii. Vineri seara, echipa antrenată de Andrei Prepeliţă a câştigat cu scorul de 1-0, deşi "alb-albaştrii" au dominat teritorial jocul, însă a făcut-o steril, cu puţine ocazii de gol. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 53 de Andreas Calcan, după ce mingea a ricoşat dintr-un adversar la şutul lui Alexandru Işfan. "Alb-violeţii" au avut şansa de a-şi mări avantajul pe contraatac, însă francezul Paul Garita a a ratat singur cu portarul David Lazar, iar apoi a scos un cartonaş roşu, la Paul Papp (89), care l-a ţinut în postură de ultim apărător. Oltenii au pierdut în ultimele 3 deplasări fără a înscrie vreun gol.
07.10.2022, Piteşti, Stadion: "Nicolae Dobrin", ora: 21:00
FC Argeș Piteşti - CS Universitatea Craiova 1-0
A marcat: 1-0 Andreas Calcan (53)
FC Argeş: Straton - Tofan, M. Constantin, Cestor, Fabio Vianna - Raynov - Njiké, Alceus (I. Şerban 64) - Işfan, Garita, Calcan (Dobrosavlevici 72). Antrenor: Andrei Prepeliţă.
CSUC: Lazar - Papp, Raúl Silva, Mitrea - Vătăjelu (Căpăţână 61), Al. Creţu, Screciu (Câmpanu 75), Bancu - Nistor (Baiaram 61) - Marković (Roguljić 83), Ivan. Antrenor: Mirel Rădoi.
Cartonaşe galbene: Garita (21), Alceus (33), Raynov (86), Straton (90+4)
Cartonaş roşu: Paul Papp (89)
Arbitru: Marian Barbu (Făgăraş); arbitri asistenţi: Mihai Marius Marica (Bistriţa), Stelian Slabu (Braşov); al patrulea oficial: Andrei Moroiţă (Ploieşti). Arbitru video: Sorin Costreie (Buftea); arbitru asistent video: Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa/Prahova). Observatori: Marian Dorobanţu (Buzău) - CCA, Constantin Stătescu (Bucureşti) - LPF.
► Andrei Prepeliță: "Ghinionul nu putea ține la nesfârșit. Băieții au luptat, au stat foarte bine pe teren, au interpretat foarte bine jocul și am contracarat adversarul. Știam ce joacă Craiova, am început într-un 4-3-3, apoi am schimbat în 4-3-1-2 pe faza ofensivă și 4-3-2-1 defensiv. Ne-a ieșit, băieții au făcut mișcările foarte bine. Mijlocașii centrali au făcut o risipă mare de efort. E bine, se integrează și jucătorii nou-veniți, știți că am schimbat 17 jucători, nu ne-a fost ușor. Sper ca ușor-ușor să formăm o echipă bună. Demitere? Nu mi-a spus nimeni nimic. Mi-am propus să nu mă mai enervez, nimănui nu îi face bine. A fost presiune pe mine, și din interior, și din exterior... Până la urmă, e un lucru bun să simți presiune, ne face să ne dorim victoria mai mult. Eu nu am ieșit niciodată să vorbesc, nu știu de unde apar zvonurile astea. Cert este că nu mi-a spus nimeni nimic. Dacă clubul voia să ia măsuri împotriva mea, trebuia să mă anunțe. Îmi fac treaba de aproape 2 ani, știu că victoriile și performanțele se uită. Trăim în prezent și trebuie să ne gândim la viitor".
► Mirel Rădoi: "O primă repriză destul de bună din partea noastră. În a doua am crezt că venim cu un ascendent moral pur şi simplu nu mi-am recunoscut echipa. Am intrat pe vârfuri, am crezut că este de ajuns să intrăm pe teren. De acum încolo nu mai trebuie să ne analizeze adversarul. Cel mai uşor cu noi este să joace cu minge lungă de la 80 de metri că sigur le dăm cadouri. Dacă suntem proştii satului aşa o să fim. E greu să înţeleg în momentul ăsta ce ar trebui să fac. Nu avem jucători care să creeze superioritate numerică prin calitate. Şi dacă am fi câştigat nu mă mulţumea. Am luat gol. Ne-am făcut de râs în seara asta. Nu o să accept nicidată situaţiaa asta, să nu fiu sigur de play-off. Mai bine îmi fac bagajul şi plec. Dacă nu au curajul să încercăm să ne ridicăm, nici eu şi nici eu nu avem ce să căutăm la un club atât de mare. Nu accept mediocritatea. Prefer să stau acasă doi ani decât să n-am pic de atitudine. În momentul în care lucrurile se vor duce mai jos eu nu voi mai fi în faţa dumneavoastră. Eu să stau pe locul 8-9 cu Craiova nu am cum. În clipa asta îmi vine să îmi iau ghetele să intru şi eu zece minute”, a mai afirmat tehnicianul în conferinţa de presă de după meci".