Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Gloria Bistriţa
10-29-2009, 07:05 PM
RE: Ştiri Gloria Bistriţa
Cristian Coroian: Este victoria echipei

Reactii la finalul meciului cu Steaua din optimile de finala ale Cupei Romaniei-Timisoreana, in urma caruia Gloria a obtinut o calificare de rasunet in sferturile competitiei.

Cristian Coroian: "Nu sunt eu erou, toata echipa trebuie sa fie laudata. Este victoria echipei, nu a lui Coroian. Am jucat bine, experienta noastra a contat. Munca si disciplina sunt atuurile noastre. Steaua si-a creat ocazii, dar nu a reusit sa inscrie. Ne-am facut cu totii datoria, ma bucur ca am reusit sa castigam acest meci. Am executat penaltyul decisiv, Tatarusanu stia unde obisnuiesc sa bat, dar duelul l-am castigat eu. Am avut o lupta apriga si cu Dayro Moreno, un jucator in forma foarte buna, si ma bucur ca totul s-a terminat cu bine"

Csaba Borbely
: "A fost un meci extrem de dificil. Am intalnit un adversar puternic, dar am vrut sa aratam ca nu a fost o intamplare rezultatul din Ghencea si ca putem repeta jocul bun. Ne-am pregatit din greu. Suntem foarte bucurosi, am invins o echipa foarte buna. La faza in care Onicas a primit cartonas rosu a fost o lovitura cu pumnul. Pentru noi mai important este parcursul din campionat, conteaza mai putin pe cine vom intalni in sferturile Cupei Romaniei"

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-29-2009, 07:19 PM
Pădureanu: "Nu mă pricep la arbitraj, dar Kovacs mi s-a părut foarte bun aseară"

Preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a comentat calificarea echipei sale în sferturile de finală ale Cupei României şi spune că prestaţia lui Istvan Covacs în partida cu Steaua nu poate fi pusă sub semnul întrebării.

"Secretul rezultatelor bune din ultimul timp? Ne-am revizuit atitudinea faţă de fotbalişti şi i-am dat încredere totală lui Halagian. Experienţa sa ne este de mare folos şi îl susţinem indiferent de hotărîrile pe care le ia. Nu cred că Gloria a fost superioadă Stelei, am făcut o primă repriză foarte bună, iar a doua şi prelungirile cred că au aparţinut roş-albaştrilor. Nu mă pricep la arbitraj, fazele pe care le incriminează Steaua sînt sensibile. E un obicei la noi ca atunci cînd nu iese bine să fie dată vina pe brigada de arbitri. Nu cred că prestaţia lui Kovacs a decis soarta calificării, la eliminări a avut dreptate, iar alte decizii majore nu cred că-i pot fi imputate. Mie mi s-a părut că a condus foarte bine jocul. Oricum, cred că ar trebui să vorbim mai mult despre fotbal. Primele 45 de minute ale jocului de ieri au oferit cel mai bun fotbal jucat la Bistriţa în ultimii 10 ani", a spus Pădureanu pentru gsp.ro.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-30-2009, 06:58 PM
Pădureanu: "Nuca mică e mai tare, aşa că este posibil orice"

Preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a spus că nu are ce să îi reproşeze arbitrului Kovacs pentru meciul dintre echipa lui şi Steaua.

"Lui Kovacs nu i se poate reproşa nimic, a arbitrat bine. Eu îi dau credit omului care a supervizat acest meci. Stoichiţă l-a certat pe Onicaş pentru că a greşit, nu degeaba. Intrarea lui Sînmărtean nu a fost sesizată, nu a fost una evidentă. Acum, scopul Gloriei Bistriţa în Cupa României este să cîştige următorul meci, apoi pe următorul, cîte vom putea şi dacă vom putea. Nuca mică e mai tare, aşa că este posibil orice. Aşa cum Steaua a ieşit din lupta pentru Cupă, aşa putem ieşi şi noi. Steaua putea să cîştige meciul. Au avut ocazii mai multe.", a spus Pădureanu la Contraatac pe GSPTV.

10-30-2009, 07:55 PM
"Modeşti şi harnici"

După ce a eliminat Steaua în «optimile» Cupei, managerul Bistriţei, Florin Halagian, a găsit atuurile echipei sale.

Gloria Bistriţa a eliminat Steaua din Cupa României, într-un meci decis la loviturile de departajare. Omul care a reinventat formaţia ardeleană, managerul Florin Halagian (70 de ani), a trăit partida la intensitate maximă din tribună, fiind suspendat.

Libertatea: Cum s-a văzut meciul din tribună?
Florin Halagian: Ca din tribună. M-am agitat, am discutat cu cei din jur, dar am încercat să vorbesc şi cu colegul meu (n.r. - antrenorul Marian Pană) de pe banca tehnică.

De ce aţi luat decizia de a-l titulariza pe atacantul Coroian în postul de fundaş central?
Pentru că nu aveam alte soluţii în apărare. L-am ales pe Coroian pentru că este un jucător polivalent şi, în plus, a mai evoluat pe acest post, în perioada în care l-am avut elev la Progresul.

Cum vi s-a părut Steaua?
De ce să nu recunosc, bucureştenii au fost mai buni ca noi. Au ratat patru mari ocazii, dar ştiţi cum e fotbalul, nu câştigă neapărat cel mai bun.

De când aţi ajuns la Bistriţa, Gloria n-a mai pierdut nici un joc. Care este secretul?
Modestia şi hărnicia.

Are Bistriţa ca obiectiv câştigarea Cupei?
Nu avem nici un obiectiv în Cupă! Încercăm să “urcăm” cât mai sus în această competiţie şi atât. Obiectivul Gloriei este unul singur: salvarea de la retrogradare.

10-30-2009, 08:39 PM
Focu' la Coroian!

La 36 de ani, Coroian e factotum la Bistriţa. E secundul lui Halagian, lider în vestiar, căpitan pe teren şi la nevoie chiar şi jucător.

Mânat de dorinţa de a mai pune o piedică Stelei, Halagian s-a pus pe experimente înainte de meciul de miercuri din Cupa României Timişoreana. Astfel, după 12 ani, "Armeanul" l-a reinstalat pe Cristi Coroian pe postul de fundaş central ca umbră pentru Dayro Moreno, la fel cum o făcea în perioada când actualul jucător al Gloriei evolua la FC Naţional. "E o ipostază inedită doar pentru unii, fiindcă eu am mai jucat acum ceva ani pe postul ăsta. Văd că nu am uitat cum e", mărturiseşte marcatorul golului decisiv al ardelenilor în jocul cu Steaua în urma loteriei penalty-urilor.

Fost coleg cu portarul roş-albaştrilor, Tătăruşanu, în sezonul trecut la Bistriţa, "Coro" admite că nu i-a fost uşor atunci când s-a văzut faţă în faţă cu goalkeeper-ul Stelei. "Ştiam că Tătăruşanu cunoaşte unde bat eu penalty-urile, a fost ca un şah între mine şi el, dar până la urmă am câştigat eu", dezvăluie Coroian, veteranul Gloriei din acest sezon.

După ce au scăpat fără înfrângere în "dubla" cu Steaua din campionat şi Cupă, bistriţenii îşi freacă palmele şi îndrăznesc să tânjească chiar şi la ultimul act. "E greu! Pentru noi prioritatea e salvarea de la retrogradare, dar nu ne-am supăra să ajungem în finală, deşi sunt adversari tari în sferturi", încheie Coroian.

11-02-2009, 03:57 PM
Gloria Italiana

Italianul Giuseppe Criniti va deveni acționarul majoritar al Bistriței.

Giuseppe Criniti va prelua 51 la sută din acțiunile Gloriei Bistrița, precontractul fiind semnat vineri seară după o săptămînă de negocieri cu Jean Pădureanu. Patron al unei firme de construcții în Italia și al uneia de transport în Ungaria, Criniti a încercat repetat achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni la o echipă de fotbal din România. A încercat în vară să preia Tricolorul Breaza, apoi, în urmă cu cîteva săptămîni, s-a aflat în negocieri avansate cu FC Bihor. Odată eșuate negocierile cu divizionarele secunde, italianul a anunțat că țintește Gloria Bistrița sau Unirea Alba Iulia. Pădureanu a recunoscut aseară tratativele cu Criniti. "Deocamdată sîntem în discuții și mai multe nu vreau să comentez acum. E vorba de pachetul majoritar, iar restul de 49 la sută va rămîne la autorități", a spus Pădureanu.

Criniti a mai încercat în vara trecută să cumpere fosta echipă de Serie A, Messina, actualmente ajunsă în serie D. N-a reușit și s-a îndreptat spre Igea Virtus, echipă din orașul sicilian Barcellona Pozzo di Gotto. În prezent e acționar majoritar la Igea, în a patra ligă italiană. "Am jucat fotbal la tineret la Catanzzaro, care evolua în Serie B. Am contribuit financiar la mai multe echipe, iar acum sînt acționar majoritar la Igea Virtus. Provin dintr-o familie cu tradiție în fotbal. Tatăl și cei doi frați ai mei au jucat fotbal. Cel mai cunoscut e Antonio Criniti, care a evoluat cu Cagliari împotriva lui Dinamo București, în Cupa UEFA", a s-a prezentat, pe scurt, italianul.

"Promisiunile" italianului
În vară, Criniti, afl at în tratative pentru preluarea a 70 de procente din acțiunile formației Tricolorul Breaza, a promis că-l va aduce la Breaza pe Vicenzo Montella (35 de ani), fostul atacant al Romei. La Bihor a promis că-l va transfera pe Hidetoshi Nakata (32 de ani), japonezul fiind însă retras din activitate de trei sezoane. Tot la Bihor, Criniti a dat asigurări că-i va aduce la Oradea pe Dayro Moreno, Sabrin Sburlea și Robinson Zapata.

11-02-2009, 05:39 PM
Un meci de punctaj maxim

Meciul de luni este unul şi al orgolilor, în afara mizei uriaşe - ieşirea Gloriei din cercul de foc al retrogradării, Halagian trebuind să dea o replică dură echipei manageriate de Ioan Horoba. Mai mult, Pustai este ajutat pe banca tehnică de un alt fost mare jucător bistriţean, atacantul Dan Matei, cel care a dus echipa secundă a Gloriei de două ori în fosta Divizie B. O victorie a Gloriei, ar duce echipa lui Halagian direct pe 16.

Halagian ne-a spus că mari schimbări nu prea mai pot interveni faţă de echipa care a jucat cu Steaua: "Avem mulţi absenţi, accidentaţi, dar şi pe Dinu Sănmărtean care este suspendat pentru acel roşu. Nu este simplu deloc, mai ales că imediat după meciul cu Mediaşul vom pleca spre Tg. Jiu, pentru a pregăti mai altfel meciul cu Pandurii. Sperăm la două victorii, pentru că egalul nu ne ajută absolut deloc".

Este clar ce cele şase puncte obţinute în urma partidelor cu Mediaşul şi Pandurii ar putea arunca Gloria pe locul al 15-lea, ceea ce ar însemna mult din punctul de vedere al abordărilor ultimelor partide din acest tur de sezon competiţional.

11-02-2009, 05:41 PM
Gloria, curtata de un grup de italieni

Un grup de oameni de afaceri italieni, in frunte cu Giuseppe Criniti, se intereseaza de o eventuala asociere cu clubul Gloria. Jean Padureanu s-a intalnit saptamana trecuta cu acestia si a purtat cateva discutii pe aceasta tema. Presedintele infirma insa ca s-ar fi ajuns la negocieri.

Surse credibile din cadrul clubului sustin ca nu exista la aceasta ora nici un fel de intelegere, nici macar verbala, intre Padureanu si Corini. Mai mult, oficialii Gloriei sunt circumspecti in ce priveste reputatia celor care incearca sa preia pachetul majoritar al clubului, si care au mai intentionat sa faca acelasi lucru si la Breaza sau Oradea, dar nu au reusit.

"Sigur ca o asociere cu un om de afaceri potent din punct de vedere financiar nu ar fi o solutie rea pentru Gloria in acest moment. Insa in orice caz un astfel de contract nu ar putea fi facut pe ascuns", ne-a declarat Constantin Sanduta, primvicepresedinte al clubului bistritean, care infirma categoric o varianta vehiculata astazi de GSP, conform careia Criniti si Padureanu ar fi semnat vineri un precontract pentru 51 la suta din actiunile clubului.

11-03-2009, 04:06 PM
Pană: "Era important să câştigăm, acum trebuie să mergem la victorie la Târgu Jiu"

Antrenorul Gloriei Bistriţa, Marian Pană, s-a declarat dezamăgit de egalul înregistrat de echipa sa luni, pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaş, scor 1-1, şi a anunţat că ia în calcul doar varianta victoriei în următoarea etapă, cu Pandurii Târgu Jiu, pentru a recupera punctele pierdute.

"Era un moment important pentru noi şi trebuia să câştigăm. Trebuie să mergem la Târgu Jiu la victorie. Dacă suntem încrezători şi ţinem capul sus după acest semieşec, avem şanse. Nu mai avem ce pierde şi mergem la Târgu Jiu să învingem", a declarat Marian Pană, conform site-ului oficial al clubului ardelean.

Tehnicianul s-a declarat îngăduitor faţă de Homei, după ce greşeala acestuia a dus la golul oaspeţilor. "A fost o greşeala personală a lui Homei, dar nu trebuie să-i luăm capul. Situaţia e grea şi orice punct câştigat e bun. Cu Gaz Metan nu aveam voie sa pierdem puncte, însă mergem mai departe. S-a simţit şi oboseala acumulată în meciul de Cupă cu Steaua şi lipsa de prospeţime fizică. Oricum, am avut ocazii foarte mari şi dacă valorificam măcar una, câştigam", a adăugat Marian Pană.

Gloria Bistriţa a remizat, luni, pe propriul teren, cu Gaz Metan Mediaş, scor 1-1, în etapa a 12-a a Ligii I şi rămâne în continuare pe ultimul loc al clasamentului. Gloria a condus încă din minutul 6, prin reuşita lui Keita, însă s-a văzut egalată în minutul 71, de Silvăşan, după o gravă eroare în defensivă a lui Homei, care a respins în centrul careului, de unde atacantul sibienilor a reluat în poartă.

În urma acestui egal, Gloria Bistriţa a acumulat 8 puncte şi rămâne în continuare pe ultimul loc al Ligii I. Bistriţa deţine "lanterna roşie" încă din etapa a 5-a, după înfrângerea cu 1-5 înregistrată la Craiova.

11-04-2009, 04:08 PM
Pădureanu: "Nu mă gândesc la trofeu, obiectivul este evitarea retrogradării"

Preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Padureanu, a declarat, marţi, că partida cu FC Braşov din sferturile de finală ale Cupei României nu este foarte importantă, deoarece obiectivul prioritar al echipei pregătite de Marian Pană în acest sezon este salvarea de la retrogradare.

"Ne va fi foarte greu, pentru că Braşovul e o echipă de top, care vizează primele 5 locuri în campionat, şi sunt convins că şi Cupa României. Putem spune că suntem supriza Cupei României după ce am eliminat-o pe Steaua, dar după cum evoluăm, nu suntem. Salvarea de la retrogradare este obiectivul nostru, dar şi cât mai multe succese în Cupă. Nu mă gândesc la trofeu, ci la următorul joc, cu FC Brasov. Dacă vom câştiga, vom vedea ce ne propunem mai departe", a spus Pădureanu.

Gloria Bistriţa va evolua împotriva lui FC Braşov, în deplasare, în sferturile de finală ale Cupei României, conform tragerii la sorţi care a avut loc, marţi, la Casa Fotbalului.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
20 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut