Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Poli Timişoara
09-17-2009, 08:33 PM
RE: Ştiri Poli Timişoara
Marian Iancu: "Mera părea dominat de emoţii cînd am vorbit cu el, dar trebuie să se descurce"

Preşedintele CA al Poli Timişoara, Marian Iancu, este încrezător că echipa sa poate obţine un rezultat pozitiv în faţa lui Ajax şi că tînărul fundaş Ioan Mera (22 de ani), care va fi titularizat alături de Nibombe, va face un meci mare pe Amsterdam Arena.

"Fotbalul olandez este mult mai complet decît ceea ce se joacă în Occident, este mai fantezist, dar trebuie să anulăm acest avantaj al lor. Nu putem spune că vom fi defensivi cu Bucur şi Parks în atac, cu ei doi pe teren se poate întîmpla orice. Sînt sigur că vom marca diseară, important este să ştim şi să gestionăm un eventual avantaj. Avem şi minusuri, iar aici aş nominaliza absenţa lui Cisovsky din centrul apărării. În locul lui va evolua Mera, cu care am şi vorbit. I-am spus: «Dacă nu acum, atunci cînd? Dacă nu tu, atunci cine?». Părea dominat de emoţii, dar trebuie să se descurce", a spus Marian Iancu la Fanatik Show, pe Digisport.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-17-2009, 08:52 PM
Chivorchian: "Vrem să repetăm performanţele de la Stuttgart şi Doneţk"

Preşedintele echipei Poli Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a vorbit la Fanatik Show, pe DigiSport, despre partida pe care echipa sa o va disputa în această seară în grupele Europa League, în compania olandezilor de la Ajax Amsterdam.

"Ne dorim foarte mult ca echipa să joace bine, la fel ca la Doneţk şi Stuttgart. Avem o echipă mai ofensivă, cu destul de mulţi jucători tehnici. Lipseşte Cisovski, dar cred că ne putem descurca şi fără el. Mera se poate impune la prima echipă. Eu sper să înscriem, indiferent de cum o facem", a spus Gheorghe Chivorchian.

Partida Ajax - Poli Timişoara va începe la ora 20:00 şi va fi transmis de televiziunea Sportro.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
09-17-2009, 11:29 PM
Iancu: "Ajax se detaşează în această grupă, dar noi merităm locul 2"

Patronul ecchipei de pe Bega, Marian Iancu, a comentat partida pe care echipa sa a încheiat-o la egalitate cu Ajax Amsterdam, scor 0-0, într-un meci din grupele Europa League. Oficialul bănăţean s-a declarat mulţumit de punctul obţinut de echipa sa.

"În afară de Ajax, celelalte trei echipe se vor bate pentru calificare. Cred că merităm un loc 2. Meciul următor, adică cel de la Vaslui, este cel mai important. Mi-a fost teamă la un moment dat de formula tînără pe care a folosit-o Sabău, dar sunt jucători tineri pe care noi i-am crescut şi care trebuie să demonstreze. Trebuie să construim, să îi ţinem sub presiunea obiectivelor. Nu contează opinia mea despre acest meci, contează analiza pe care o va face Sabău. Din tribună mi s-a părut un meci foarte bun", a spus Marian Iancu la GSPTV.

09-18-2009, 04:40 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-18-2009 04:41 PM de Sebi Raducu.)
Sabău: "I-am blocat foarte bine pe olandezi, iar rezultatul e meritat"

Antrenorul echipei FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, joi, după jocul cu Ajax, scor 0-0, că este mulţumit de rezultatul obţinut de elevii săi, însă aceştia trebuie să muncească mai mult dacă vor să acceadă în primăvara europeană.

"Trebuie să muncim mult mai mult de acum înainte. Am obţinut un egal, dar asta nu înseamnă foarte mult. Nu trebuie să ne facem prea mari planuri. Am avut un meci foarte greu, iar rezultatul e meritat. I-am blocat foarte bine pe olandezi, altfel valoarea lor şi-ar fi spus cuvântul. Jucătorii au muncit mult şi au obţinut un rezultat bun", a spus Sabău.

Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a remizat, joi seară, pe terenul lui Ajax Amsterdam, scor 0-0, în primul meci din Grupa A a Ligii Europa şi a obţinut astfel un punct important în încercarea de a ajunge în primăvara europeană. În celălalt meci al grupei, dintre Dinamo Zagreb şi Anderlecht Bruxelles, belgienii s-au impus clar, scor 2-0, prin golurile marcate de Bernardez (74) şi Legear (88).

Etapa viitoare din Grupa A va avea loc la data de 1 octombrie, atunci când sunt programate partidele Anderlecht-Ajax Amsterdam şi FC Timişoara-Dinamo Zagreb.

09-18-2009, 04:44 PM
Bourceanu: "Se pare ca nu Zagreb este cea mai periculoasa din grupa"

Alex Bourceanu spune ca Ajaxul a fost o echipa foarte dificila.

"Am reusit un rezultat foarte important impotriva unei echipe de mare valoare. Cand ne-am retras am reusit sa ne facem treaba foarte bine. Se pare ca am gresit toti cand am considerat ca Zagreb este cea mai buna din grupa, pentru ca ei au pierdut acum in primul meci. Oricum, meciul nostru cu Ajax a fost cel putin atat de greu pe cat ne asteptam sa fie. A fost o partida foarte dificila", a explicat Bourceanu la finalul meciului.

09-18-2009, 04:48 PM
Artiom Karamian: "Puteam obţine chiar şi o victorie"

Artiom Karamian crede ca Poli ar fi putut obtine victoria in aceasta seara

"Se poate spune ca Ajax a ramas doar cu traditia, dar totusi a fost un meci foarte greu. Se vede oricum ca ei acorda mare importanta cresterii tinerilor, iar in atac pun foarte multe probleme. Noi, daca reuseam insa sa rezolvam altcumva lucrurile din atac puteam obtine chiar si o victorie. Acum ne gandim deja la campionat. Nici macar la hotel nu cred ca ne vom bucura. In seara aceasta am fost unul pentru toti si toti pentru unul", a declarat Artiom.

09-18-2009, 04:48 PM
Pantilimon: "E un rezultat obţinut cu mult caracter"

Portarul Politehnicii Timisoara, Costel Pantilimon, spune ca rezultatul de la Amsterdam a fost obtinut datorita caracterului de care au dat dovada el si coechipierii sai.

"Este un rezultat obtinut cu mult caracter. S-a luptat pentru fiecare minge si am demonstrat de ce suntem in stare cand sintem uniti. A fost o presiune foarte mare, asa ca nu imi dau seama ce s-a intamplat in atac la fazele noastre. Vom face insa analiza jocului si vom vedea daca am putea fi indreptatiti sa ne fi dorit mai mult in aceasta seara", a declarat Pantilimon.

09-19-2009, 02:53 PM
"Meciul vieţii"

Ioan Mera a dizolvat atacul distrugător al Ajaxului cu o evoluţie perfectă la debutul său în Europa.

Timişoara a redescoperit un tînăr după episodul Amsterdam, fundaşul Ioan Mera (22 de ani). Aruncat în liga secundă la Reşiţa sau Buftea, trimis în exil la Buzău, apărătorul a primit girul de încredere în mandatul lui Sabău. "Am fost pierdut cînd eram împrumutat pe la Reşiţa sau Buftea. Aveam speranţe foarte mici, nu mă regăseam nicicum şi nici nu ştiam vreodată că o să ajung aici", povesteşte Mera.

Brusc se apleacă, se strînge puternic de coapse şi spune chinuit: "Of, ce greu a fost. Niciodată parcă nu am fost atît de obosit. Nici nu îmi dau seama cît am alergat". Se scuză cîteva momente şi răspunde la telefon. "Era iubita mea. Carmen este singura care a fost întotdeauna alături de mine, şi la bine şi la greu. Cînd nu mai vedeam nici o speranţă, ea m-a încurajat mereu. Alţii, cînd am dat de greu au fugit imediat", a spus fundaşul.

Rolul "Moţului"
Îşi continuă povestea. "Ştiţi însă ce m-a salvat? Sabău. M-a făcut să mă regăsesc, să mă asigure că pot să am încredere din nou în ceea ce ştiu să fac. M-a aşezat în teren exact acolo unde mă simt cel mai bine şi acum parcă mă simt obligat să-i ofer înapoi încrederea pe care mi-a dat-o", explică Mera. Meciul i se derulează pe retină, la nici o oră de la fluierul de final: "A fost cel mai important meci al carierei. Sînt mulţumit că s-a terminat cu bine, dar sînt cu adevărat fericit că am ajuns să trăiesc asemenea sentimente după momentele din trecut". Mera îşi ia geanta în spate şi aruncă o ultimă privire spre Amsterdam Arena: "Aici m-am simţit fotbalist. A fost meciul vieţii mele".

Balaur: "Să-i stea capul la fotbal"
Fostul antrenor al lui Mera, Ioan Balaur l-a asemănat pe fundaşul lui Poli cu ex-stelistul Dorin Goian. "L-am comparat cu Goian pentru calităţile pe care le are: talie foarte bună, joc de cap bun, frecvenţă destul de bună, îşi perfecţionează şi plasamentul. În plus, Mera are participări foarte bune în atac, la fazele fixe, la echipele care a fost marcat cel puţin 2-3 goluri în şase luni", a spus Balaur. Tehnicianul îi prevede un viitor promiţător: "Dacă îţi menţine concentrarea şi interesul pentru fotbal, are potenţial să joace şi la Naţională, dar cu condiţia să nu aibă alte apucături de la bucuriile astea".

"Mera a făcut o partidă bună la Amsterdam. A meritat din plin încrederea acordată şi a demonstrat că poate fi o variantă de viitor pentru Poli. L-am văzut că se consumă după un rezultat prost, că este foarte implicat şi de aceea am considerat că merită o şansă" - Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Poli Timişoara

15 meciuri a jucat Mera pentru Gloria Buzău în returul sezonului trecut, reuşind să înscrie trei goluri

09-19-2009, 02:55 PM
Acasă în avion

Togolezul a povestit în drumul spre Bucureşti peripeţiile trăite în aer, dar a vorbit şi despre meciul de campionat cu Vaslui.

Fundaşul Dare Nibombe poate să-şi ia liniştit brevetul de pilot. Togolezul a trăit experienţe de "neuitat" în avion. "Prima oară am păţit-o în Guinea - Bissau. Am coborît pînă la 100 de metri şi brusc pilotul a aflat că nu mai primeşte permisiunea de aterizare. A fost groaznic. Apoi, am ajuns pe o furtună groaznică la Tripoli şi avionul tot cădea în gol. Ba 100 de metri, ba 50, a fost oribil", a spus togolezul. Alt episod în aer, tot în Africa. "Cel mai greu mi-a fost într-o deplasare într-un principat din Africa. Am ajuns noaptea tîrziu şi era căzut curentul. Ne-am învîrtit o oră deasupra aeroportului pînă cînd am reuşit să aterizăm", a dezvăluit fundaşul. Apoi, şi-a îndreptat atenţia spre .

- Dare, care este concluzia după Ajax?
- Trebuie să tragem o lecţie din tot ce se întîmplă în asemenea partide importante, cu încărcătură. Puteam chiar să facem şi mai bine, dar acesta este fotbalul. Egal pe terenul lui Ajax nu este la îndemîna oricărei echipe din Europa. Am văzut casete cu ei înainte de meci, atacau foarte mult şi sînt periculoşi, mai ales pe teren propriu.

- Fanii spun însă că echipa joacă mult prea defensiv.
- Dacă atacam şi luam 5-0, probabil că erau şi nemulţumiţi. În fotbalul de astăzi, totul înseamnă pregătirea corectă a meciului. Dacă joci cu Manchester, Real sau Buzău totul ţine de tactică. Indiferent de cine ar fi jucat la Ajax, tot olandezii ar fi controlat jocul.

- Aveţi resurse pentru o victorie la Vaslui?
- Meciul de la Vaslui e la fel de important ca meciul pe care l-am jucat cu Ajax. Vaslui este o echipă foarte bună şi în plus joacă şi acasă, dar Timişoara are forţa ei şi mergem acolo pentru a face un rezultat bun. Este un meci în care trebuie să ştergem şi ultimele două rezultate din campionat, cu Alba Iulia şi Astra. Am făcut multe greşeli, începînd chiar cu mine. E un campionat lung şi încă nu este nimic pierdut.

09-19-2009, 03:12 PM
Bănăţenii au prins curaj

Veniţi din ultima urnă valorică la tragerea la sorţi, bănăţenii au început grupa A cu un rezultat extraordinar, 0-0 în deplasare la Ajax.

Punctul de pe Amsterdam ArenA le dă încredere jucătorilor de la Poli, care încep să se gândească la posibilitatea unei calificări în primăvara europeană. Intrarea în lupta pentru primele două locuri a anunţat-o chiar căpitanul Dan Alexa: "Ne bucurăm după acest punct, dar nu mult. E un rezultat bun, dar nu va însemna nimic dacă nu ne calificăm. Ar fi bine să câştigăm cu Dinamo Zagreb pentru că e meci acasă, ei au pierdut acum".

În acelaşi mod se gândeşte şi Gigel Bucur. "E un debut cu dreptul în competiţie. Puteam să înscriem în Olanda, dar sperăm să câştigăm pe teren propriu. În următorul meci cu Zagreb ne propunem să câştigăm cele trei puncte puse în joc", a declarat goleadorul Timişoarei după rezultatul din Olanda.

Meciul cu Dinamo, crucial
Însă pentru a lua o opţiune serioasă la calificare, Timişoara are nevoie de victorie cu Dinamo Zagreb, meci care se va juca în România pe 1 octombrie. Victoria bănăţenilor ar însemna practic scoaterea croaţilor din cursa pentru un loc în primăvara europeană, urmând ca bătălia finală să se dea în trei, între Poli, Ajax şi liderul la zi al grupei A, Anderlecht Bruxelles.

"Sper să începem să şi marcăm goluri şi să câştigăm meciuri în Europa" - Costel Pantilimon, portar Poli

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
5 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut