Ştiri Politehnica Iaşi
12-18-2009, 03:42 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Politehnica Iaşi
"Sută la sută ne vom menţine în elită"
Ajuns acasă, la Arad, după meciul din ultima etapă a turului Ligii I, în care Poli Iaşi a cedat cu 2-0 pe terenul campioanei Unirea Urziceni, fundaşul central Cristi Munteanu este de părere că situaţia Iaşului la jumătatea campionatului nu este nici pe departe una disperată. Mai mult, căpitanul Politehnicii opinează că echipa antrenată de Petre Grigoraş se va salva cu uşurinţă de la retrogradare.
Munteanu opinează că pentru "alb-albaştri" turul a fost împărţit în trei părţi foarte clar delimitate. Cea dintîi a fost reprezentată de prima jumătate a sezonului de toamnă, în care ieşenii au avut un parcurs de regularitate, care i-a propulsat între primele zece, adică exact cum suna obiectivul stabilit la începutul stagiunii. Totul s-a rupt însă odată cu înfrîngerea din Copou în faţa Stelei (scor 0-2), care a însemnat începutul părţii a doua, urmată de un eşec şi mai usturător la Galaţi, cu 0-4, toate acumulările din primele nouă etape fiind irosite în următoarele patru, timp în care Poli a fost eliminată şi din Cupa României, tot de o manieră ruşinoasă, de către "U" Craiova. "Nici acum nu-mi pot explica acea cădere de la mijlocul turului, dar cred, totuşi, că au contat enorm acele absenţe ale unor jucători deveniţi titulari de drept în linia mediană, jocul avînd serios de suferit. S-a recurs la improvizaţii, care de cele mai multe ori nu au putut suplini lipsurile celor rămaşi în afara lotului. Nu mă feresc să recunosc că puterea de concentrare a rămas însă aceeaşi chiar şi în condiţiile în care ne tot întrebam cînd ne vom încasa măcar o parte din drepturile restante. Mă simt nevoit să amintesc că orice discuţie pe această temă încetau cam cu două zile înaintea partidelor", îşi aminteşte căpitanul Politehnicii. Cel de-al treilea capitol a fost întîlnirea din penultima etapă, cu Gloria Bistriţa, care putea şterge cea mai mare parte a nereuşitelor din meciurile precedente, dar în care moldovenii n-au reuşit decît un semieşec în Copou (scor 0-0), în compania unei contracandidate importante la salvare. "Acea întîlnire trebuia musai s-o cîştigăm, iar dacă am fi reuşit acum eram un pic mai liniştiţi. Nu trebuie însă să uităm ce antijoc a făcut Bistriţa la Iaşi, evoluînd cu o disperare pe care n-am mai întîlnit-o în ultimul deceniu, de parcă de acel joc ar fi depins întreg viitorul Gloriei. De asta probabil s-a şi apărat pe trei linii timp de 90 de minute, timp în care a ajuns de doar două ori la poarta noastră", a mai precizat Cristi Munteanu. Una peste alta, fundaşul central din Copou rămîne optimist în privinţa atingerii obiectivului în retur, echipele din a doua jumătate a ierarhiei fiind despărţite de puţine puncte. "Toate formaţiile de la locul 9 în jos sînt acolo la bătaie, cum se spune, două victorii sau două înfrîngeri consecutive putîndu-le urca ori coborî chiar şi patru-cinci poziţii în clasament", a conchis căpitanul ieşenilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
28 Musafir(i)
28 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut