Ştiri Politehnica Iaşi
12-18-2009, 02:37 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Politehnica Iaşi
Cornel Buta şi Cristi Bratu au fost puşi pe lista de transferuri
Vicepreşedintele clubului Politehnica Iaşi, Pavel Hodea, a declarat, vineri, că jucătorii Cristi Bratu şi Cornel Buta au fost puşi pe lista de transferuri, cei doi fiind anunţaţi să-şi caute echipe.
"Situaţia este clară în privinţa jucătorilor de care ne vom depărţi în această iarnă. Nu vom mai conta pe slovenii Bersnjak şi Pecnik, care plecaseră deja acasă înainte de finalul turului, cei doi fiind anunţaţi să-şi caute echipe. Cornel Buta şi Cristi Bratu, doi dintre jucătorii trecuţi de 30 de ani, au fost şi ei anunţaţi că nu mai fac parte din planurile noastre în retur", a spus Hodea. Oficialul ieşean a mai adăugat că mai sunt şi alţi jucători pe picior de plecare. "Croitoru, Viorel Frunză şi Balde sunt la final de contract şi nu le vom prelungi angajamentele, în timp ce Paul Tincu va pleca la o echipă din liga secundă, sub formă de împrumut. Mai sunt jucători care ar putea pleca în această pauză competiţională, dar nu este nimic sigur până nu aflăm pe cine aducem. În funcţie de transferurile pe care le vom reuşi, vom anunţa dacă va mai pleca cineva sau nu", a afirmat Hodea. Conducătorul moldovenilor a menţionat că jucătorii puşi pe lista de transferuri aflaţi sub contract cu Poli se pot întoarce la Iaşi în cazul în care nu-şi vor găsi angajamente, însă doar la echipa a doua. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-18-2009, 03:42 PM
|
|||
|
|||
"Sută la sută ne vom menţine în elită"
Ajuns acasă, la Arad, după meciul din ultima etapă a turului Ligii I, în care Poli Iaşi a cedat cu 2-0 pe terenul campioanei Unirea Urziceni, fundaşul central Cristi Munteanu este de părere că situaţia Iaşului la jumătatea campionatului nu este nici pe departe una disperată. Mai mult, căpitanul Politehnicii opinează că echipa antrenată de Petre Grigoraş se va salva cu uşurinţă de la retrogradare.
Munteanu opinează că pentru "alb-albaştri" turul a fost împărţit în trei părţi foarte clar delimitate. Cea dintîi a fost reprezentată de prima jumătate a sezonului de toamnă, în care ieşenii au avut un parcurs de regularitate, care i-a propulsat între primele zece, adică exact cum suna obiectivul stabilit la începutul stagiunii. Totul s-a rupt însă odată cu înfrîngerea din Copou în faţa Stelei (scor 0-2), care a însemnat începutul părţii a doua, urmată de un eşec şi mai usturător la Galaţi, cu 0-4, toate acumulările din primele nouă etape fiind irosite în următoarele patru, timp în care Poli a fost eliminată şi din Cupa României, tot de o manieră ruşinoasă, de către "U" Craiova. "Nici acum nu-mi pot explica acea cădere de la mijlocul turului, dar cred, totuşi, că au contat enorm acele absenţe ale unor jucători deveniţi titulari de drept în linia mediană, jocul avînd serios de suferit. S-a recurs la improvizaţii, care de cele mai multe ori nu au putut suplini lipsurile celor rămaşi în afara lotului. Nu mă feresc să recunosc că puterea de concentrare a rămas însă aceeaşi chiar şi în condiţiile în care ne tot întrebam cînd ne vom încasa măcar o parte din drepturile restante. Mă simt nevoit să amintesc că orice discuţie pe această temă încetau cam cu două zile înaintea partidelor", îşi aminteşte căpitanul Politehnicii. Cel de-al treilea capitol a fost întîlnirea din penultima etapă, cu Gloria Bistriţa, care putea şterge cea mai mare parte a nereuşitelor din meciurile precedente, dar în care moldovenii n-au reuşit decît un semieşec în Copou (scor 0-0), în compania unei contracandidate importante la salvare. "Acea întîlnire trebuia musai s-o cîştigăm, iar dacă am fi reuşit acum eram un pic mai liniştiţi. Nu trebuie însă să uităm ce antijoc a făcut Bistriţa la Iaşi, evoluînd cu o disperare pe care n-am mai întîlnit-o în ultimul deceniu, de parcă de acel joc ar fi depins întreg viitorul Gloriei. De asta probabil s-a şi apărat pe trei linii timp de 90 de minute, timp în care a ajuns de doar două ori la poarta noastră", a mai precizat Cristi Munteanu. Una peste alta, fundaşul central din Copou rămîne optimist în privinţa atingerii obiectivului în retur, echipele din a doua jumătate a ierarhiei fiind despărţite de puţine puncte. "Toate formaţiile de la locul 9 în jos sînt acolo la bătaie, cum se spune, două victorii sau două înfrîngeri consecutive putîndu-le urca ori coborî chiar şi patru-cinci poziţii în clasament", a conchis căpitanul ieşenilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-18-2009, 03:47 PM
|
|||
|
|||
Grigoraş: "Dacă Milea şi Negru nu se accidentau făceam la fel de multe puncte ca atunci cînd la Poli a jucat Andrei Cristea"
Antrenorul Politehnicii Iaşi spune că accidentările celor doi mijlocaşi sînt principala cauză a neatingerii ţintei pe care şi-o propusese pentru tur, 20-21 puncte.
"Chiar dacă am făcut mai multe puncte faţă de turul trecut iar în clasamentul adevărului sîntem conform graficului stabilit în vară, pe locurile 10-12, nu sînt mulţumit de ce am realizat în prima jumătate a campionatului. Toţi avem o contribuţie la nerealizarea obiectivului personal pe care mi l-am propus în vară, strîngerea a 20-21 de puncte, însă cred că principala cauză a acestui lucru este dat de accidentările pe care le-au suferit Milea şi Negru, două piese extrem de importante la mijlocul terenului. Nu întîmplător am traversat seria neagră de cinci eşecuri consecutive imediat după ce i-am pierdut pe cei doi. Cred că dacă Ciprian şi Vali erau apţi pînă la final, puteam obţine 21 de puncte, atîtea cît s-au realizat şi în returul trecut, cînd la Poli jucau Andrei Cristea (foto) ori Montiel, iar din ceea ce au spus jucătorii, condiţiile financiare au fost net superioare" a afirmat tehnicianul. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-18-2009, 03:48 PM
|
|||
|
|||
Cristi Bratu: "Poli a scăpat greu cu Andrei Cristea, anul ăsta va fi şi mai greu!"
Fotbalistul Politehnicii Iaşi nu crede că o întinerire bruscă a echipei poate duce la scăparea de la retrogradare.
Anunţat că este liber să-şi caute echipă în iarnă, Cristi Bratu a comentat decizia conducerii: "Dacă aceasta este opţiunea dînşilor, eu o respect. Am vorbit cu agentul meu, care-mi caută echipă. Din punctul meu de vedere, nu am multe să-mi reproşez în acest tur. Deşi am jucat atacant toată cariera, am înţeles că e nevoie să joc pe un post pe care nu am jucat în viaţa mea, şi am încercat să-mi fac treaba cît mai bine. Pe final, am avut ghinionul să fiu eliminat la Mediaş, cînd am primit primul cartonaş roşu din carieră, apoi să fiu dat peste cap de perioada de carantină, cînd am pus cîteva kilograme. Totuşi, sînt convins că mai pot spune ceva în fotbalul românesc. Referitor la Poli, chiar dacă vom ajunge să ne despărţim, eu sper să scape de retrogradare şi anul acesta. Trebuie însă multă atenţie. A fost greu anul trecut, cînd l-am avut pe Andrei Cristea şi mult noroc, va fi şi mai greu anul ăsta. Eu cred că nu poţi scăpa de retrogradare doar cu tineri, indiferent de cît de talentaţi sînt, e nevoie şi de experienţă". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-18-2009, 03:48 PM
|
|||
|
|||
Buta a primit timp pînă pe 15 ianuarie să-şi găsească echipă
Fundaşul Politehnicii Iaşi spune că încearcă să-şi găsească un angajament în străinătate.
Cornel Buta a fost anunţat de conducerea Politehnicii că poate pleca liber din Copou. "Conducerea mi-a dat o hîrtie prin care sînt liber să-mi caut echipă pînă pe 15 ianuarie, Am cîteva contacte cu echipe din străinătate şi sper să se concretizeze ceva. Dacă nu prind un transfer afară, mă întorc la Poli, cu care am contract încă doi ani şi jumătate". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-28-2009, 07:57 PM
|
|||
|
|||
Conducerea va reduce contractele şi va mări primele jucătorilor din retur
Vicepreşedintele lui Poli Iaşi, Pavel Hodea, a declarat luni că, în urma unei şedinţe la care a participat antrenorul Petre Grigoraş şi reprezentanţii firmei care deţine pachetul majoritar de acţiuni, s-a decis reducerea salariilor şi mărirea primelor pentru retur.
"Aşteptăm să vedem ce decizie se va lua privitor la reducerea contractelor, dacă se va aplica acea decizie a Comitetului Executiv. Noi nu vom aplica cu rigiditate acea decizie, vom discuta de la caz la caz contractele, vom renegocia cu jucătorii şi vom încerca pe cât posibil să diminuăm salariile şi să mărim primele. Vrem ca partea financiară să fie legată strâns de performanţă, de aceea vom da prime mari la victorie, dar vom reduce salariile", a declarat Hodea. În privinţa transferurilor, oficialul a explicat că antrenorul Petre Grigoraş şi conducerea au întocmit o listă de jucători din care se speră aducerea a 4-5 în pauza de iarnă: "Avem o listă cu 8-9 jucători pe care îi dorim, şi din Liga I, şi din liga a doua, cu preponderenţă români. Dacă vom reuşi să aducem jucători care să fie titulari, conducerea tehnică se va declara mulţumită. Ne dorim jucători pe fiecare post, dar în mod special fundaş stânga, fundaş central, mijlocaş coordonator şi atacant. Nu avem fixat un buget pentru transferuri, vom încerca să aducem pe cât posibil jucători care să nu coste mult sau liberi de contract". Echipa din Copou a încheiat turul de campionat pe locul 13, cu 18 puncte acumulate. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-05-2010, 09:06 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 01-05-2010 09:06 PM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
Oficialii clubului din Copou susţin că l-au ofertat pe Daniel Pancu
Vicepreşedintele Politehnicii Iaşi, Pavel Hodea, a declarat, marţi, că i-a făcut o ofertă lui Daniel Pancu şi speră ca fostul jucător al lui Terek Groznîi să semneze cu gruparea moldoveană.
"Noi am discutat cu Daniel în mai multe rânduri, i-am făcut o ofertă şi aşteptăm un răspuns în aceste zile. El abia a revenit în ţară după ce a petrecut Revelionul în străinătate şi după ce va analiza toate variantele pe care le are ne va da un răspuns. Sperăm să accepte să joace cel puţin în retur pentru Poli, pentru că avem nevoie de ajutorul lui", a spus Hodea. Pancu (32 de ani) şi-a încheiat la finalul lunii noiembrie contractul cu formaţia cecenă Terek Groznîi, la care a evoluat în două sezoane. La jumătatea lunii decembrie, impresarul Victor Becali a afirmat că fotbalistul a ajuns la o înţelegere cu TSKA Sofia. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-06-2010, 09:46 PM
|
|||
|
|||
21 de jucători au fost prezenţi la reunirea lotului echipei din Copou
Fotbaliştii formaţiei Politehnica Iaşi s-au reunit, miercuri, la stadionul Emil Alexandrescu din Copou, la prima şedinţă de pregătire condusă de antrenorul Petre Grigoraş participând 21 de jucători.
Lotul prezent la reunire: Cristian Brăneţ, Traian Marc, Răzvan Pleşca - Lucian Munteanu, Adrian Ilie, Ionuţ Costache, Bogdan Străuţ, Bogdan Straton, Adrian Caragea (Poli II), Andrej Pecnik - Romulus Miclea, Cristi Constantin, Narcis Bădic (Poli II), George Bârlădeanu, Cristian Bratu, Alexandru Buhuşi, Paul Tincu (mijlocaşi) - Ionuţ Bâlbă, Alexandru Nica (Poli II), Vlad Bujor, Clement Pălimaru. Singurele noutăţi au fost cei tei tineri jucători de la Poli II, Adrian Caragea, Narcis Bădic şi Alexandru Nica, un al patrulea, Cezar Tofan, fiind aşteptat să se alăture lotului în cursul zilei de joi. Au lipsit motivat Nuno Viveiros, care este aşteptat să sosească miercuri seară, Valentin Negru, care va veni joi, Stojane Ignatov, Milos Mihajlov, învoiţi până sâmbătă, Buta şi Bersnjak, ultimii doi având acceptul clubului să-şi caute echipe până la 15 ianuarie. Faţă de lotul care a încheiat turul au lipsit Marius Croitoru, Viorel Frunză şi Ibraima Balde, jucători cărora le-au expirat contractele. Vicepreşedintele clubului ieşean, Pavel Hodea, a dat asigurări că până la plecarea în cantonamentul din Poiana Braşov vor veni la echipă patru sau cinci jucători noi de pe lista propusă antrenorului Petre Grigoraş. "Chiar dacă astăzi nu au venit jucători noi la reunire, până la plecarea în Poiana Braşov sperăm să rezolvăm transferurile a patru, cinci jucători din cei pe care îi avem acum pe listă. Sperăm să avem un retur la fel de fructuos ca şi în sezoanele trecute şi să obţinem mai multe puncte decât în tur. Va fi însă foarte greu, ne aşteaptă unul dintre cele mai grele retururi din ultimele 10 sezoane", a spus Hodea. Antrenorul Petre Grigoraş a declarat că speră ca jucătorii săi să fie pregătiţi psihic pentru retur, urmând ca în perioada următoare să se pună la punct şi din punct de vedere fizic: "Psihic, cred că ar trebui să fim pregătiţi cu toţii pentru retur, pentru că venim din vacanţă. Fizic, avem timp pentru acumulări. Urmează o perioadă foarte grea, în care vom încerca să ne punem la punct sub toate aspectele şi să depăşim perioada mai grea din a doua parte a turului. Avem nevoie de sânge proaspăt în lot, ne trebuie jucători noi pe mai multe posturi şi sper ca în Poiana Braşov să plec cu tot lotul". Tehnicianul a adăugat că nu crede în reducerea numărului de echipe în Liga I din sezonul următor. "Dacă domnul Mircea Sandu a vorbit despre reducerea numărului de echipe, ştie dânsul ce vorbeşte, pentru că este şeful federaţiei. S-a vorbit mult despre lipsa banilor în ultima vreme, şi e normal, pentru că sunt cluburi care o duc tot mai greu. Nu cred însă că se va realiza schimbarea sistemului în sezonul viitor, pentru că ar fi trebuit anunţat acest lucru mai din timp. Nu cred că numărul echipelor se va reduce la 12, poate doar la 16, aşa cum a mai fost în Liga I. Dacă Liga I ar ajunge să aibă 12 echipe, mulţi suporteri din ţară ar fi văduviţi de fotbal de primă ligă. Poate, totuşi, a fost o simplă propunere", a conchis Grigoraş. În altă ordine de idei, Daniel Pancu s-a decis să semneze cu ŢSKA Sofia, deşi conducerea grupării moldovene l-a ofertat. "Jucătorul m-a anunţat astăzi că a ales să semneze cu ŢSKA Sofia. Sunt foarte dezamăgit de această decizie a lui, întrucât ieri şansele ca el să semneze cu Poli erau mai mari de 60 la sută şi chiar îmi pusesem mari speranţe că el va juca la Poli în retur. Sper totuşi ca după încheierea angajamentului cu echipa bulgară să vină să joace la Iaşi", a spus vicepreşedintele Pavel Hodea. Daniel Pancu a confirmat că va semna cu echipa bulgară: "Au fost mai multe contacte cu Poli, am avut intenţia de a rămâne la Iaşi, dar în cele din urmă am ales să semnez cu ŢSKA Sofia, pentru că simt că încă mai pot juca la un nivel înalt. Voi semna cu ŢSKA pentru că am şansa de a câştiga un titlu şi de a juca în cupele europene". Politehnica Iaşi va efectua două cantonamente în această iarnă, totalizând 25 de zile. Primul stagiu va fi la Poiana Braşov, în perioada 11-21 ianuarie, iar pentru al doilea formaţia pregătită de Petre Grigoraş se va deplasa în Antalya, în 27 ianuarie, unde se va pregăti timp de două săptămâni. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-08-2010, 06:37 PM
|
|||
|
|||
Brazilianul Thiago Correa va susţine probe de joc la echipa pregătită de Petre Grigoraş
Antrenorul formaţiei Politehnica Iaşi, Petre Grigoraş, îl va testa în perioada următoare pe atacantul brazilian Thiago Correa, care va intra de vineri în programul de pregătire al grupării din Copou.
Correa (24 de ani) are în palmares un titlu mondial de juniori cu echipa Braziliei, iar în carieră a jucat la formaţiile Corinthians, Sao Paulo, Shandong Luneng (China) şi Fotbal Club Juventude. Politehnica Iaşi va efectua două cantonamente în această iarnă: primul stagiu va fi la Poiana Braşov, în perioada 11-21 ianuarie, iar pentru al doilea formaţia pregătită de Petre Grigoraş se va deplasa în Antalya, în 27 ianuarie, unde se va pregăti timp de două săptămâni. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-08-2010, 07:11 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 01-23-2010 12:43 AM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
Adrian Ilie refuză să se prezinte la antrenamente din motive financiare
Fotbalistul formaţiei Politehnica Iaşi, Adrian Ilie, a declarat vineri că refuză, din motive financiare, să se prezinte la antrenamentele conduse de antrenorul Petre Grigoraş, iar în replică, oficialii clubului susţin că aceasta va fi sancţionat disciplinar.
"Am încercat să vorbesc cu conducerea clubului pentru a lămuri situaţia mea financiară, dar degeaba. Am unul dintre cele mai mici contracte din echipă, iar dacă tot iau bani puţini, măcar să mi-i dea şi pe aceştia. Nu mi-am mai luat banii de mult timp şi nu mi se pare corect. Eu sunt dispus să joc la echipa a doua, iar dacă nu îmi primesc salariul voi merge să joc în Liga a III-a. Cred că nici în cantonament nu voi merge", a declarat Adrian Ilie. Vicepreşedintele lui Poli, Pavel Hodea, a declarat că fotbalistului i s-a întocmit referat şi va fi amendat: "Dacă Ilie refuză să se prezinte la antrenamente, este alegerea lui şi va suporta consecinţele. I-a fost întocmit deja un referat pentru absenţă nemotivată şi riscă să fie sancţionat cu o amendă ce poate ajunge şi până la diminuarea contractului cu 25 %. Ilie a primit în ultima lună şi jumătate 20.000 de euro de la club. Este o sumă semnificativă. Nu este vina noastră că el a rămas fără bani de sărbători. A venit la club să ceară bani pentru medicamente, şi pentru că a fost refuzat a decis să nu se mai prezinte la antrenamente. El şi-a primit salariul pe luna octombrie, mai avem banii pe noiembrie să-i dăm. Şi dacă tot am amintit de salariu, ar trebui să amintească şi faptul că i-a fost mărit contractul în acest an cu aproape 50 la sută". Politehnica Iaşi va efectua două cantonamente în această iarnă: primul stagiu va fi la Poiana Braşov, în perioada 11-21 ianuarie, iar pentru al doilea formaţia pregătită de Petre Grigoraş se va deplasa în Antalya, în 27 ianuarie, unde se va pregăti timp de două săptămâni. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
14 Musafir(i)
14 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut